LOVE & SEX

Αποδομώντας τα εγχειρίδια ενός «καλού φιλιού»

Θυμάμαι μικρότερη να περνάω αρκετές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, γκουγκλάροντας – μεταξύ πολλών άλλων – τους «καλύτερους τρόπους για να φιλήσεις κάποι@» και επιτρέψτε μου να σας πω πως υπάρχουν ορισμένες πολύ κακές συμβουλές εκεί έξω. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές κακές συμβουλές για όλες τις μορφές σεξουαλικών απολαύσεων. Αυτό φυσικά συμβαίνει επειδή συνήθως καταλήγουν να μοιάζουν με εγχειρίδιο οδηγιών (βήμα πρώτο – άνοιξε το στόμα, βήμα δεύτερο – βάλε τη γλώσσα, και ούτω καθεξής). Οι άνθρωποι, όμως, δεν είμαστε αντικείμενα και δεν λειτουργούμε με εγχειρίδιο, ειδικά όταν πρόκειται για ένα ερωτικό φιλί.

Όπως συμβαίνει με όλες τις σεξουαλικές απολαύσεις, έτσι και με το φιλί, το σημαντικό είναι να δώσουμε προσοχή στον/στην σύντροφό μας, να δοκιμάσουμε διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να εξερευνήσουμε το σώμα του/της και να προσπαθούμε να μιλάμε ανοιχτά μαζί τους για όσα μας αρέσουν και όσα δεν μας αρέσουν.

Δεδομένου λοιπόν ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί και ενοχλητικοί μύθοι για τα φιλιά, αποφασίσαμε να αποδομήσουμε ορισμένους από τους πιο άβολους και άστοχους.

Μύθος #1: Περισσότερη γλώσσα, καλύτερο φιλί

Τα γλωσσόφιλα μπορεί να είναι πολύ απολαυστικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φιλί που δίνεις θα πρέπει να συνοδεύεται και από τη γλώσσα σου. Υπάρχουν άλλωστε τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χείλη και τη γλώσσα μας. Φιλώντας, για παράδειγμα, άλλα μέρη του προσώπου, δοκιμάζοντας έναν διαφορετικό ρυθμό, βάζοντας τα χέρια μας στη μέση ή στα μαλλιά του άλλου – και πολλά ακόμη. Καιρός να εξερευνήσεις κάθε απολαυστική πτυχή του φιλιού!

Μύθος #2: Το φιλί είναι απλώς ένας τρόπος για να ξεκινήσει το σεξ

Όχι. Συγνώμη. Δεν λειτουργεί έτσι το σεξ. Και μην αφήσεις κανέναν να σου πει το αντίθετο! Το να φιλάς το άτομο που θέλεις, είναι διασκεδαστικό και υπέροχο από μόνο του και δεν χρειάζεται να ακολουθείται απαραίτητα από κάποια άλλη σεξουαλική ενέργεια. Φιλώντας κάποιον/α, δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιμένεις να συμβεί οτιδήποτε άλλο σεξουαλικό, ούτε σημαίνει ότι εσύ συναινείς σε κάτι άλλο πέρα από αυτό. Μπορείς απλά να απολαύσεις το φιλί ως μία μεμονωμένη ερωτική στιγμή.

Μύθος #3: Τα καλύτερα φιλιά δίνονται στα ξαφνικά

Αυτό είναι ένα μεγάλο, μεγάλο ψέμα! Το να αιφνιδιάζεις κάποιον με ένα φιλί είναι στην καλύτερη περίπτωση αγενές και στη χειρότερη επιθετικό – ίσως ακόμη και παραβιαστικό. Δεν εννοούμε φυσικά πως δεν μπορείς να εκπλήξεις κάποιο άτομο με ένα απρόσμενο φιλί. Ωστόσο, μην ξεχνάς πως υπάρχουν και οι φορές που ένας άνθρωπος μπορεί για τους δικούς του λόγους να εκπλαγεί δυσάρεστα με ένα φιλί, όταν του έρχεται απ’ εκεί που δεν το περιμένει. Για να μην βρεις τον μπελά σου, είναι σημαντικό να δώσεις οπωσδήποτε προσοχή στη γλώσσα του σώματος – τόσο πριν, όσο και μετά το φιλί. Άλλωστε, είναι γοητευτικό (και χαριτωμένο) καμιά φορά να ρωτάς αν είναι OK να φιλήσεις κάποιον/α. 

Μύθος #4: Το πρώτο φιλί θα προκαλέσει πυροτεχνήματα

Η αλήθεια είναι πως στην καθημερινότητά μας δεν πρωταγωνιστούμε σε ρομαντική κωμωδία. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρχει ρομαντική μουσική ή πυροτεχνήματα όταν θα δώσετε το πρώτο σας φιλί. Στην πραγματικότητα, μπορεί να χτυπήσετε τις μύτες σας ή τα δόντια σας κατά την πρώτη σας απόπειρα! Παράλληλα, εάν νιώσεις πως δεν απολαμβάνεις κάτι, κάνε μια παύση και ενημέρωσε το άλλο άτομο για το πώς αισθάνεσαι, προσπαθώντας να του εξηγήσεις τι σου αρέσει στο φιλί.

Αντί λοιπόν να αφιερώνουμε χρόνο διαβάζοντας εγχειρίδια όπως το “Top Ten Best Ways Every Girl Must Kiss or Else You Will Die Alone”, μπορούμε απλά να προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον άλλον και να νιώσουμε σταδιακά πιο άνετα μαζί του. Μιλώντας ανοιχτά, θα μπορέσουμε να πειραματιστούμε μαζί και να εξερευνήσουμε τη μαγεία του φιλιού.

Καλό μας φιλί!

Με πληροφορίες από Teen Vogue

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA