ΕΛΛΑΔΑ

Σαρηγιάννης: Από την επόμενη εβδομάδα θα αυξηθούν οι διασωληνωμένοι

Για ένα «νέο κύμα της πανδημίας» έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ενώ προειδοποίησε για αύξηση στις διασωληνώσεις από την επόμενη εβδομάδα.

«Είναι ένα νέο κύμα ξεκάθαρα, γιατί αναφέρεται σε δύο νέες παραλλαγές, τις Όμικρον-4 και Όμικρον-5, οι οποίες έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, είναι λίγο πιο ταχείες στη μετάδοση και ταυτόχρονα φαίνονται να είναι το ίδιο ή ελαφρά πιο πολύ λοιμογόνες, δηλαδή με πιο έντονα παθογόνα δράση», ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ερωτηθείς αν περιμένουμε νέα πίεση στα νοσοκομεία λόγω του νέου κύματος, απάντησε: «Μπαίνει ήδη περισσότερος κόσμος στα νοσοκομεία, απλώς δεν το βλέπουμε ακόμα στις διασωληνώσεις στις ΜΕΘ, ευτυχώς. Και ο λόγος που δεν το βλέπουμε βέβαια είναι επειδή είναι νωρίς ακόμα. Αυτό το κύμα ξεκίνησε από τις αρχές Ιουνίου, τώρα είναι σε φάση ανάπτυξης, οπότε τώρα φαίνεται η διαφορά στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Σε λίγο, από την επόμενη εβδομάδα, θα αρχίσει να φαίνεται και στις διασωληνώσεις. Και μόνο αργότερα θα φανεί δυστυχώς και στους θανάτους».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA