Ακολουθώ μία wellness influencer στο instagram, της οποίας τα story είναι σχεδόν αφιερωμένα στην kombucha. Κάποια στιγμή, μία άλλη φίλη, με ρώτησε που μπορεί να βρει εδώ στην Ελλάδα, ενώ η Madame Ginger πριν καιρό είχε ακούσει γι αυτή και μου είπε ότι πρέπει να γράψω, γιατί της φάνηκε πολύ ενδιαφέρον.
Εγώ πάντως kombucha πίνω στο Mama Tierra και όταν θέλω να πάρω στο σπίτι συνήθως παίρνω την Kombucha Voelkel από ελεγχόμενη βιολογική καλλιέργεια χωρίς GM, την οποία και βρίσκω σε διάφορα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Βέβαια, αν έχεις διάθεση μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου.
Το kombucha είναι ένα ελαφρώς ανθρακούχο ποτό, που παρασκευάζεται μέσω της διαδικασίας ζύμωσης, όπως γίνεται και με τον μηλίτη, το κεφίρ ή το κβας. Παράγεται με τη ζύμωση τσαγιού, συνήθως μαύρου ή πράσινου, χρησιμοποιώντας μια αποικία βακτηρίων και ζύμης, που ονομάζεται «scoby».