Categories: POPTRIVIA

Γιατί οι πράσινες πιπεριές είναι πάντα πιο φθηνές;

Το έχεις δει παντού: στο σουπερμάρκετ, στο μανάβη ή στη λαϊκή αγορά. Οι κλασικές πράσινες πιπεριές που μπαίνουν σχεδόν παντού, είναι πάντα φθηνότερες από τις κίτρινες, τις κόκκινες, τις πορτοκαλί, τις πιπεριές Φλωρίνης κ.ο.κ. Με διαφορά κιόλας!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Εγώ πίστευα ότι έχει να κάνει με την αισθητά μεγαλύτερη νοστιμιά και το άρωμα που έχουν οι υπόλοιπες πολύχρωμες πιπεριές, όμως τελικά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Η τιμή καθορίζεται από το επίπεδο ωρίμανσης

Οι ταπεινές πράσινες πιπεριές έχουν -χειμώνα καλοκαίρι- την χαμηλότερη τιμή, επειδή είναι πιο άγουρες από τις υπόλοιπες. Η συγκομιδή τους γίνεται νωρίτερα, πριν δηλαδή ωριμάσουν πλήρως, επομένως το χρονικό διάστημα απ΄το οποίο θα καλλιεργηθούν μέχρι να φτάσουν στην αγορά είναι πολύ μικρότερο. Οι κίτρινες, οι πορτοκαλί και οι κόκκινες πιπεριές χρειάζονται περισσότερο χρόνο και φροντίδα, γι αυτό και κοστίζουν πιο ακριβά.

Αυτό εξηγεί και την πιο πικρή γεύση που έχουν οι πράσινες πιπεριές σε σχέση με τις υπόλοιπες (και που τόσο μισώ, εκτός κι αν μπαίνουν σε χωριάτικη σαλάτα ή καλοκαιρινό καγιανά, τότε χαλάλι). 

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο madameginger.com
madameginger.com