Categories: WELLNESS

9 συνήθειες που πρέπει να αποβάλλουμε αν θέλουμε να έχουμε «δέρμα μωρού»

Η διατήρηση νεανικού και σφριγηλού δέρματος είναι μια διαρκής προσπάθεια που μέσα στους αιώνες υπήρξε χαρακτηριστικό του γυναικείου φύλου. Πλέον, όμως όλοι ενδιαφερόμαστε για ένα πρόσωπο λαμπερό και ένα δέρμα που να αντανακλά νεανικότητα και δροσιά. Για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει, όμως, να ακολουθούμε μια σειρά από κανόνες υγείας που θα μας προσφέρουν εν τέλει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει επιτακτικά να αποφεύγουμε για να επιτύχουμε ένα λαμπερό δέρμα. 

Η έλλειψη ύπνου

Αν δεν κοιμάσαι σωστά και αρκετά, θα δεις αυτή σου την επιλογή να ανακλάται στο πρόσωπό σου. Ο ύπνος, εκτός των άλλων,  ενεργοποιεί τη ροή του οξυγόνου στο δέρμα μας. Έρευνες έχουν δείξει πως η ποσότητα του ύπνου επηρεάζει τόσο τη λειτουργικότητα του δέρματος, όσο και τη γήρανση. Οι 7-8 ώρες ύπνου είναι αναγκαίες.


Η πρακτική μιας καθιστικής ζωής

Μια μέτρια άσκηση, όπως 30 λεπτά περπάτημα τη μέρα, μπορεί να  αλλάξει την υγεία μας και παράλληλα να αναζωογονήσει το δέρμα μας. Έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που γυμνάζονται ζουν 10 με 13 χρόνια παραπάνω από όσους κάνουν καθιστική ζωή.

Η συνεχής υποβολή του οργανισμού σε στρεσογόνες καταστάσεις

Το άγχος είναι από τα βασικότερα στοιχεία που επιταχύνουν την γήρανση όλου του οργανισμού και κατ΄επέκταση και του δέρματος μας. Για αυτό πρέπει πάντα να παίρνουμε βαθιές ανάσες και να λύνουμε τα προβλήματα χωρίς να μας κατακλύζουν.

Να κοιμόμαστε με make up

Η εύκολη και συχνή για πολλές γυναίκες πρακτική του να κοιμούνται με make up προκαλεί ξήρανση του δέρματος, δερματικά εξανθήματα και πτώση των βλεφαρίδων. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να αφαιρούμε κάθε βράδυ το βαρύ μακιγιάζ από το πρόσωπό μας για να μπορεί το δέρμα μας να αναπνέει σωστά. Με αυτόν τον τρόπο καθυστερούμε σαφώς τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Η χρήση αντηλιακής προστασίας μόνο στην παραλία

Η χρήση αντηλιακών προσώπου μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και μόνο στην παραλία και τις διακοπές είναι κάτι που οι περισσότεροι κάνουμε. Θα πρέπει να φοράμε αντηλιακή προστασία ακόμα και τις μέρες που έχει συννεφιά. Καθημερινά το πρόσωπό μας εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία που είναι υπεύθυνη για τις φακίδες και την πρόωρη γήρανση.

Να αδιαφορούμε για την περιποίηση του προσώπου μας

Το σημείο που πρώτο απ’ όλα καταλαμβάνουν μικρές ρυτίδες είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει από νεαρή ηλικία να χρησιμοποιούμε προϊόντα ενυδάτωσης που μας βοηθάνε να λαμβάνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες Α και Ε.


Η κατανάλωση αναψυκτικών

Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες ενισχύουν τη διαδικασία πρόωρης γήρανσης. Σύμφωνα με τις μελέτες η κατανάλωση σόδας επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του DNA. 

Να αγνοούμε τη σωστή διατροφή

Τα λίπη καταστρέφουν και το δέρμα μας! Πρέπει, λοιπόν,  να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας λαχανικά, φρούτα και ψάρια! Η ένταξη τέτοιων συνηθειών στο διατροφικό μας πρόγραμμα θα μας δώσει δέρμα μωρού!


Το κάπνισμα

Είναι πασίγνωστες πλέον οι επιπτώσεις του τσιγάρου στη ζωή, στην υγεία και τα εσωτερικά μας όργανα· όσον αφορά το δέρμα μας το τσιγάρο αλλάζει το χρώμα του, επιταχύνει τη διαδικασίας γήρανσης, καλύπτει τους πόρους και καταστρέφει τα κύτταρα του οξυγόνου. Η απομάκρυνση του τσιγάρου από τη ζωή μας, θα επιμηκήνει το προσόκιμο ζωής μας ενώ παράλληλα θα μας δώσει πίσω τη χαμένη μας νιότη. 

Πηγή: Brightside

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι