Categories: POPTRIVIA

3 tips για εύκολο καθημερινό μαγείρεμα

Η μαγειρική είναι αγάπη, θεραπεία, ευχαρίστηση. Σωστά; Χμ… Σίγουρα όχι κάθε μέρα. Όταν πρέπει καθημερινά να μαγειρέψουμε πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό ή έστω ένα από τα τρία αυτά γεύματα, είναι μάλλον μια πρόκληση. Ένας αγώνας. Τα παιδιά να πάνε με το κολατσιό τους στο σχολείο, εσείς να πάτε στο γραφείο με ταπεράκι και το βράδυ, όταν όλα τα μέλη του σπιτιού βρεθούν κάτω  από την ίδια στέγη, να έχετε ένα ζεστό πιάτο σπιτικό φαγητό για όλους.

Το γιατί να επιλέξετε το σπιτικό απ’ το ντελίβερι, είναι αυτονόητο: είναι πιο οικονομικό και σίγουρα πιο υγιεινό, αφού ξέρετε τι υλικά μπαίνουν στη συνταγή. Ας δούμε μερικά tips για εύκολο, καθημερινό μαγείρεμα, για να μη χάνεστε μέσα στον πανικό της κουζίνας, του λιγοστού χρόνου και του αιώνιου ερωτήματος «τι να φτιάξω για αύριο;».

Οργάνωση των υλικών
Mise en place. Τρεις γαλλικές λεξούλες που σημαίνουν τα πάντα για όποιον έχει μαγειρέψει σε επαγγελματική κουζίνα. Τι εννοούμε; Η καλή οργάνωση των υλικών, δηλαδή το κόψιμο των λαχανικών και η μέτρηση και τοποθέτηση των υλικών (ζυμαρικά, βούτυρο, κρέας, μπαχαρικά, μυρωδικά κ.ο.κ.) που θα χρησιμοποιήσετε στον πάγκο, δηλαδή κοντά στην εστία μαγειρέματος, θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη. Νομίζετε ότι θα σας πάρει περισσότερο χρόνο, όμως όταν το λάδι θα έχει κάψει, με σωστό mise en place, τα κρεμμύδια θα έχουν ήδη κοπεί και θα περιμένουν τη σειρά τους να βουτήξουν στο τηγάνι.

Εάν η συνταγή σας έχει πολλά διαφορετικά λαχανικά, βοηθά να τα έχετε κόψει και τοποθετήσει σε μπολάκια, κοντά στο ξύλο κοπής σας και να τα βάζετε στο σκεύος μαγειρικής, όταν είναι η ώρα τους να μπουν. Έτσι και δε θα ψάχνεστε την ώρα που θα έπρεπε να είστε πάνω από τη φωτιά και δε θα εκνευρίζεστε ανοίγοντας ντουλάπια και ψυγεία τελευταία στιγμή. Πάρτε παράδειγμα από τους σεφ! Κάτι ξέρουν κι αυτοί…

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο madameginger.com
madameginger.com