Categories: ΕΞΟΔΟΣΠΟΛΗ

The Rabbit Punch: Το νέο μπαρ του Παγκρατίου βάζει τον καλύτερο και πιο δυσεύρετο καφέ στα κοκτέιλ του

«Όλοι έχουμε υπάρξει ή αισθανθεί αουτσάιντερ στη ζωή μας. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αγαπούν το Underdog. Αλλά όλα τα αουτσάιντερ έχουν ένα καλά κρυμμένο μυστικό».

Αυτή είναι η φιλοσοφία μιας ομάδας που έπειτα από την επιτυχία της σε μια πολυσύχναστη και τουριστικού ενδιαφέροντος περιοχή αποφάσισε να μετακομίσει σε μια ανερχόμενη, σε ένα σημείο της μάλιστα που έχει ακόμα έντονη την αίσθηση της γειτονιάς. Η ομάδα του The Underdog μόνο στα αουτσάιντερ βέβαια δεν μπορεί να συγκαταλεχθεί αφού κατακτά το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο στον χώρο του τρίτου κύματος καφέ.

Το νέο εγχείρημα της ομάδας του Underdog βρήκε το σπίτι του στο Παγκράτι…

..στον δρόμο της Ευφράνορος, στον αριθμό 40, στην Πλατεία του Προφήτη Ηλία.

Μετά από τρία χρόνια επιτυχίας στο νεοκλασικό της οδού Ηρακλειδών στο Θησείο, οι Τάσος Δεληχρήστος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος (World Coffee in Good Spirits Championship 2016),  Μιχάλης Κατσιαβός (4ος στο World Barista Championship 2018) και Ελισάβετ Λειβιδιώτη μεταφέρουν την θετική τους ενέργεια, την αγάπη και την εμπειρία τους πάνω στον καφέ ανώτερης ποιότητας στο Παγκράτι, στον δρόμο της Ευφράνορος και στην Πλατεία Προφήτη Ηλία κάτω από ένα πλάτανο που κάνει ιδανική σκιά κατά τις πρωινές ώρες. 

Το The Rabbit Punch φτιάχνει τη διάθεση στον επισκέπτη του με τον ευήλιο χώρο του, με τα διάσπαρτα διακοσμητικά του, με την pop αισθητική του, με τα ιδιαίτερα neon γραφιστικά του Σπύρου Λειβιδιώτη. Πάνω στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τον λευκό καμβά του Παναγιώτη Μπάφη, η δημιουργική ομάδα έφτιαξε μια παλέτα με ροζ, πράσινο και κίτρινο χρώμα που μας μεταφέρει σε καφέ σκανδιναβικού design και σε εικόνες του Wes Anderson. 

Από αριστερά προς τα δεξιά, οι Μιχάλης Κατσιαβός, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Ελισάβετ Λειβιδιώτη και Τάσος Δεληχρήστος ,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αντίθεση με το Underdog, το The Rabbit Punch θέλει να ταυτιστεί περισσότερο στο μυαλό μας ως μπαρ με all day χαρακτήρα, ως μια «βρώμικη κατάσταση» όπως λένε που δεν θα έχει τίποτα το σοβαροφανές παρά πειραγμένες ‘60s μουσικές, κορυφαίο και δυσεύρετο καφέ, πρωτότυπα cocktails και νόστιμες λιχουδιές.

Ακολουθώντας τη νέα τάση που επικρατεί στα καλύτερα μπαρ όλου του κόσμου και ευνοεί την ένωση του καφέ και του αλκοόλ. Το The Rabbit Punch μας παρουσιάζει την κατηγορία coffee cocktails με συνταγές όπως το coffee negroni, το almond milky way με βάση του bourbon, την (υπέροχη) sundried margarita, το espesso mar tiki ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ένα coffee beer cocktail αφού ήδη από τον χώρο του Θησείου είχε φανεί η αδυναμία του Τάσου Δεληχρήστου στην μπύρα με τις 25 διαφορετικές ετικέτες που έχει συγκεντρώσει.

Το The Rabbit Punch ακολουθεί τη νέα τάση που επικρατεί στα καλύτερα μπαρ όλου του κόσμου…

και μας προσφέρει 5 coffee cocktails -με διαφορετικό καφέ στο κάθε ένα από αυτά- όπως μια sundried margarita.

Στο ανισόπεδο μπαρ του δημιουργούνται άλλες 8 signature συνταγές, κλασικά cocktails «που έχουμε πιει όλοι έστω μια φορά» ενώ η λίστα κρασιών που προσφέρει φτιάχτηκε από αμπελώνες της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Χιλής, της Αυστραλία και της Ιταλίας, «από φίλους που συχνάζουν σε wine bars και μας πρότειναν τα καλύτερα και πιο αγαπημένα τους» . Ο κατάλογος των straight ποτών είναι ήδη εκτενής και θα εμπλουτίζεται ανάλογα και με τις προτιμήσεις εκείνων που θα κάνουν τη νέα άφιξη του Παγκρατίου-στέκι. 

The Rabbit Punch θέλει να ταυτιστεί περισσότερο στο μυαλό μας ως μπαρ με all day χαρακτήρα…

…ως μια «βρωμικη κατάσταση».

Η κουζίνα του είναι φτιαγμένη στα πρότυπα μιας καντίνας, οι συνταγές ανήκουν στον Τόλη Αποστολίδη και καλύπτουν όλες τις ώρες της μέρας καθώς και την διάθεση της ομάδας του The Rabbit Punch να προσφέρει το «υγιεινό βρώμικο». Από τις 10:00 έως τις 16:00 το brunch περιλαμβάνει αυγά σε διάφορες εκδοχές όπως τα eggs benedict που έχουν την τιμητική τους (με παστράμι, σολομό ή γουακαμόλε), ενώ από τις 12:00 έως τις 00:00 οι γεύσεις που προσφέρονται είναι pancakles με πλούσια toppings, σάντουιτς και «εναλλακτικά τοστ» αλλά και τα νέα «φαγητά για τη μπάρα» όπως nachos που συνοδεύονται από σάλτσα κιμά με chili, cheddar, φρέσκο κρεμμύδι και sour cream, χορταστικά hot dogs και κλασικές πίτσες. 

Αυτή τη στιγμή στο The Rabbit Punch θα βρείτε καφέ από τη Βραζιλία, από την Κολομβία, από τον Παναμά και το Μεξικό.

Ας επιστρέψουμε όμως στο προϊόν εκείνο που έκανε δημοφιλή την ομάδα του Underdog. «Σκεφτείτε τον πιο υπέροχο καφέ όπως κάθε καλό φαγητό: Είναι καλύτερα όταν να σερβίρονται φρέσκα. Στο The Rabbit Punch λοιπόν σας προσφέρουμε νόστιμους, εποχιακούς καφέδες που μπορείτε να απολαύσετε στο απόγειο της γεύσης τους».

Κάθε σεζόν λοιπόν θα δοκιμάζουμε τους πιο εύγευστους καφέδες από φάρμες που οι ίδιοι έχουν επισκεφθεί, μάλιστα κάποιες από τις ποικιλίες τους δεν μπορούμε να τις βρούμε πουθενά αλλού στην Ελλάδα αφού ψήνονται μόνο από το The Underdog Roasters. Φέρνοντας καφέ από περισσότερες από 40 χώρες για τη χονδρική τους πώληση και με δύο πλέον ενεργούς χώρους εξόδου στο κέντρο της Αθήνας, διαπιστώνουν πως οι Έλληνες πειραματίζονται δοκιμάζοντας νέες γεύσεις στο φλιτζάνι τους; «Στην Ελλάδα έχουμε την ιδιαιτερότητα του ότι απολαμβάνουμε τον καφέ μας παγωμένο, συνεπώς, οι Έλληνες δείχνουν να προτιμούν τους πιο  γλυκόπιοτους, ποικιλίες με έντονη οξύτητα δεν τις απολαμβάνουν αφού με τον πάγο διπλασιάζεται η αίσθηση που αφήνουν». 

Σκοπεύουν να δουλεύουν με ποικιλίες που δεν θα βρίσκουμε στο Underdog, μετατρέποντας τους δύο τους χώρους σε στάσεις για coffee tours

Αυτή τη στιγμή στο The Rabbit Punch θα βρείτε καφέ από τη Βραζιλία, από την Κολομβία, από τον Παναμά και το Μεξικό. Σκοπεύουν να δουλεύουν με ποικιλίες που δεν θα βρίσκουμε στο The Underdog, μετατρέποντας τους δύο τους χώρους σε στάσεις για coffee tours και «δημιουργώντας και μια ευγενή άμιλλα ανάμεσα στους barista τους ενός με το άλλο μαγαζί». Ο χώρος που βρίσκεται στον αριθμό 40 της οδού Ευφράνορος ανοίγει στις 9 το πρωί και σβήνει τα φώτα τους στη 1 το βράδυ. 

Μπορείτε να γνωρίσετε το The Rabbit Punch από τις 9 το πρωί…

έως τη μία το βράδυ.

The Rabbit Punch, Ευφράνορος 40, Παγκράτι. Τηλ: 2107567840
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.