Categories: ΕΞΟΔΟΣ

Quartier d’ Athenes ή πώς ένα μαγαζί κάνει την Αθήνα πιο σικάτη…

Πώς καταλαβαίνουμε ότι ένα νεοσύστατο μαγαζί επιθυμεί να παραμείνει διαχρονικό προσφέροντας παράλληλα μια νέα πρόταση στο κέντρο της Αθήνας; Όταν, ακόμη και σαν περαστικοί έξω από αυτό διακρίνουμε έναν χώρο εμπνευσμένο από ιστορικά καφέ της Αθήνας που πλέον ζουν μόνο μέσα από φωτογραφικά αρχεία. Κι όταν περνώντας το κατώφλι του αντιλαμβανόμαστε το μπλέξιμο υλικών κλασικών, στιβαρών, ψυχρών και πιο θερμών στην διακόσμηση του. Και τη στιγμή που αποφασίζουμε να παραγγείλουμε ένα cocktail δεν συναντάμε κάποιον δυσνόητο ή περίπλοκο συνδυασμών υλικών παρά κλασικές συνταγές που λίγο πολύ ξέρουμε τι είδους γεύση θα αφήσουν στον ουρανίσκο μας.  

Το Quartier d’ Athènes βλέπει στον πεζόδρομο της Σκουλενίου

Πρόκειται για ένα νέο bistro που βρίσκεται κοντά στον σταθμό μετρό Πανεπιστήμιο

Και ανοίγει τις πόρτες του νωρίς το πρωί

Τα πρωινά, απολαμβάνοντας έναν καφέ πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες του Quartier d’ Athènes μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την κίνηση στον μικρό πεζόδρομο της Σκουλενίου,  εκείνους που αναζητούν κάποιο υφασματάδικο ή χάντρες σε χονδρική στο εμπορικό τρίγωνο αλλά κι όσους έχουν ανακαλύψει πως η Πλατεία Αγίων Θεοδώρων έχει αναγεννηθεί προσφέροντας μια προσιτή και προσεγμένη πιάτσα εξόδου. Επίσης, η εκκλησία που χρονολογείται από τα μέσα του 11ου αιώνα μ.Χ. ως ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της  Αθήνας αποτελεί την πιο κοντινή στατική θέα. 

Αξίζει να παρατηρήσετε τις λεπτομέρειες του χώρου

Απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό σας απέναντι από ένα βυζαντινό μνημείο

Ο κατάλογος του περιλαμβάνει καφέ, ροφήματα, προσεγμένο φαγητό και κλασικά cocktails

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίσω από τη νέα άφιξη του κέντρου που έχει επενδύσει στο ξύλο, το πράσινο μάρμαρο και το δέρμα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δει την εστίαση της Αθήνας να αλλάζει, που πιστεύουν πως το κέντρο μια πόλης δεν πεθαίνει ποτέ παρά ηρεμεί και δυναμώνει, που θεωρούν πως -ακριβώς επειδή παραμένει πάντα ένα σημείο συνάντησης οφείλει να έχει επιλογές που να διαφοροποιούνται αισθητά μεταξύ τους. Κάπως έτσι αποφάσισαν να ανοίξουν ένα καλαίσθητο bistrot με άνετα καθίσματα, ευρύχωρη και εντυπωσιακή μπάρα, προσεγμένο κατάλογο και λεπτομέρειες όπως η ταπετσαρία στο βάθος του χώρου που δημιουργούν έναν χώρο ζεστό και ιδανικό για μια ήσυχη συνάντηση και ένα ποτό μακριά από κάθε έννοια βαβούρας. Στόχος της ομάδας πίσω από το Quartier d’ Athènes είναι το να μοιάζει ακόμη πιο όμορφος και φιλόξενος ο χώρος όσο θα παλιώνει. 

Μπορείτε να το γνωρίσετε καθισμένοι στα στρογγυλά μαρμάρινα τραπέζια του

Σε έναν από τους άνετους καναπέδες του

ή επιλέγοντας μια θέση στην ευρύχωρη και εντυπωσιακή μπάρα του

Φαίνεται πως το μενού του πρωινού και του brunch (από 4,50 έως 7,50 ευρώ) στηρίζεται στα αυγά, μαγειρεμένα μάλιστα για όλα τα γούστα. Μια ομελέτα μυρωδικών, ένα croque monsier ή ένα croque madame, ένας καγιανάς με σύγκλινο ή σολομό, ένα τοστ φτιαγμένο σε λαγάνα ή δυο αυγά μάτια με μπέικον πάνω σε ζυμωτό ψωμί είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις για ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα. Μια πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και λαδοτύρι Μυτιλήνης ή μια «δροσερή» με βάση της το baby σπανάκι και ρόκα μπορούν να συμπληρώσουν το γεύμα σας ή να σταθούν μόνες τους στο τραπέζι (από 7 έως 9 ευρώ). 

Δροσερή σαλάτα με baby σπανάκι, baby ρόκα, παντζαρόφυλλα, μανιτάρια, παστέλι ξηρών καρπών και βινεγκρέτ μελιού

Benedict eggs σε ψωμάκι brios με τραγανό μπέικον, σπαράγγια και σάλτσα hollandaise

Αν επιλέξετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί σίγουρα ένα ψητό camembert με γέμιση μαρμελάδας ντομάτας και μείγμα αρωματικών θα συνδυαστεί άψογα σαν συνοδευτικό ορεκτικό ( appetizers: από 7 έως 10 ευρώ) ενώ σε αυτή την κατηγορία εξαιρετική πρόταση αποτελεί και η «αποδομημένη» σπανακόπιτα από χειροποίητο τραγανό φύλλο και αφρό φέτας. Στα κυρίως πιάτα (από 6,50 έως 16 ευρώ) μια κλασική καρμπονάρα με κρόκο βιολογικού αυγού και ένα μενταγιόν χοιρινό φιλέτο με παστίτσιο μανιταριών θα σας ανταμείψουν γευστικά. 

Αυγά μάτια με μπέικον πάνω σε ζυμωτό ψωμί και χοιρινό φιλέτο μενταγιόν με παστίτσιο μανιταριών, κρούστας τυριών και σως madeira

Αποδομημένη σπανακόπιτα με χειροποίητο τραγανό φύλλο και αφρό φέτας

Ψητό camembert με μαρμελάδα ντομάτας και μείγμα αρωματικών

Η κουζίνα του γωνιακού και ευρύχωρου bistrot λειτουργεί μέχρι και τη 01:00 ενώ η τελευταία παραγγελία ποτού γίνεται στις 02:00 εκτός Παρασκευής και Σαββάτου που παίρνει παράταση μιας ώρας. Μέχρι λοιπόν να φτάσει η ώρα του last call μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο εκλεκτό κρασί, ένα premium ουίσκι ή ένα κλασικό cocktail όπως ένα Bloody mary, ένα Negroni ή μια Ginger margarita. 

Quartier d’ Athènes, Παλαιών Πατρών Γερμανού 7 (Πλατεία Αγίων Θεοδώρων), Αθήνα. Τηλ: 2155003850
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.