Βαθύ κόκκινο βελούδο, εντυπωσιακοί πολυέλαιοι, κορνίζες με φωτογραφίες από γάμους άλλων εποχών και ταπετσαρίες με χρυσές λεπτομέρειες συνθέτουν έναν χώρο που ξενυχτάει εδώ και λίγες μέρες στην καρδιά της Αθήνας. Η ταμπέλα με το όνομα «Πλατεία Θεάτρου» βρίσκεται στον αριθμό 14 της ομώνυμης οδού και περιοχής προσφέροντας γεύσεις της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας ενώ από τα μικρόφωνα του ακούγονται νότες από ταστιέρες τρίχορδων και φωνές που γνωρίζουν καλά από αλλοτινούς ελληνικούς στίχους.
Το νέο μαγαζί του κέντρου αποτελεί την συνέχεια του μουσικού καφενείου «Στα παλιατζίδικα» που βρισκόταν μέχρι πρόσφατα σε μια στοά στο Μοναστηράκι. Οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να μεταφερθούν μερικά τετράγωνα πιο πέρα από την παλιά τους διεύθυνση στοχεύοντας στο δημιουργήσουν έναν χώρο που θα θυμίζει νυχτερινό κέντρο του παρελθόντος. Σαν αυτά που δάνειζαν το σκηνικό τους σε ελληνικές ταινίες του ‘60, πολύ πριν εμφανιστούν στην πόλη οι «μεγάλες πίστες». Μέχρι να ανοίξει λοιπόν ο καιρός και να τοποθετηθούν τραπέζια στην ταράτσα του γωνιακού κτιρίου θα συναντήσετε τις βαριές κουρτίνες του ισογείου, τα κρόσσια που στολίζουν τα καθίσματα, τους baroque καθρέφτες που καθρεφτίζουν την κάβα και τα καδραρισμένα εξώφυλλα δίσκων που κινούνται από τον Κώστα Καφάση και την Μαρινέλλα μέχρι τους Rolling Stones και τους Village People.
Από τη μία το μεσημέρι -στον κατάλογο όπου θα σημειώσετε μόνοι σας τα πιάτα που θα σερβιριστούν στο τραπέζι σας- θα βρείτε σαλάτες (από 6 έως 7.50 ευρώ) όπως αυτή με τα ρεβίθια, το καρότο, το σέλερι, την ψητή πιπεριά και τη βινεγκρέτ από πορτοκάλι αλλά εκείνη με τη φάβα, το ψητό λουκάνικο και το σταμναγκάθι. Στα ορεκτικά (από 5 έως 6.50 ευρώ) προσφέρονται, μεταξύ άλλων, ένα λαδοτύρι Νάξου σε κρούστα δημητριακών και ψητά μανιτάρια με σκόρδο και φρέσκια ρίγανη. Όσον αφορά τα κυρίως πιάτα (από 6 έως 14 ευρώ) ξεχωρίζουν το κριθαράκι με κρόκο Κοζάνης, φιλέτο μπαρμπουνιού και φρέσκα μυρωδικά, τα αχνιστά μύδια με σάλτσα κρασιού, το χταπόδι στιφάδο με καραμελωμένα κρεμμύδια, το τηγανητό συκώτι με σπαράγγια, οι παπαρδέλες με μοσχαρίσιο κότσι ενώ πάντα υπάρχει και η λιτή πιο επιλογή της πανσέτας που συνοδεύεται από πουρέ γλυκοπατάτας ή μιας μπριζόλας μόσχου με πατάτες τηγανητές.