Σε μια ήσυχη κι ανθισμένη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου ένα all day bar έχει βρει τον τρόπο να κάνει τους επισκέπτες του να επιστρέφουν ξανά και ξανά. Το Manners ενισχύει κι αναβαθμίζει την λογική της back to local εξόδου, καταφέρνοντας μέσα σε έναν χρόνο λειτουργίας να γίνει στέκι τόσο για όσους μένουν κοντά του όσο και για εκείνους που φεύγουν από τη δική τους γειτονιά για να βρουν μια θέση στην αυλή ή στην μπάρα του.
Ο Φώτης Μίχος κι ο Ασημάκης Παυλάκης -έχοντας εργαστεί για αρκετά χρόνια στον χώρο της εστίασης- αποφάσισαν να δημιουργήσουν μαζί ένα μαγαζί συνοικιακό, σε απόσταση από τους πολυσύχναστους δρόμους των Νοτίων Προαστίων που ένιωθαν ότι θα έκαναν τον χώρο τους να μοιάζει απρόσωπος. Έτσι, άρχισαν την άνοιξη του 2016 να χτίζουν τον χώρο που θα φιλοξενούσε τις ιδέες τους δημιουργώντας μια αυλή με χειροποίητες κατασκευές από ξύλο και ένα μπαρ ντυμένο με παλιές λαμαρίνες που ενισχύει το industrial ύφος του μαγαζιού.
Το Manners προσφέρει από πολύ νωρίς το πρωί (από τις 07.30 συγκεκριμένα) μονοποικιλιακό καφέ από το Περού που δίνει ένα ισορροπημένο γευστικά αποτέλεσμα τόσο στην ζεστή όσο και στην παγωμένη εκδοχή του. Ο κατάλογος του περιλαμβάνει επίσης φυσικούς χυμούς φρούτων και blended ροφήματα όπως το Biscotello με σοκολάτα, λεμόνι, φράουλα και μπανάνα.
Πρόκειται για ένα μαγαζί ανήσυχο, που αναζητά διαρκώς τρόπους προκειμένου να εκπλήσσει ακόμη κι εκείνους που δεν πιστεύουν ότι μπορούν να βρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Από την κουζίνα του βγαίνουν νόστιμα σάντουιτς σε καλαμποκόψωμο με ζαμπόν μπούτι χοιρινό φουαντρέ, τυρί, ντομάτα και μαγιονέζα ή σε πολύσπορη μπαγκέτα με μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών, ντομάτα και pesto βασιλικού. Το πιο δημοφιλή όμως πιάτα του μαγαζιού είναι η ελαφριά, χειροποίητη πίτσα ψημένη σε πέτρινη πλάκα και το χορταστικό Egg Burger. Στις γλυκές προτάσεις του καταλόγου πρωταγωνιστούν οι -επίσης χειροποίητες- αφράτες βάφλες του με πραλίνα φουντουκιού και φρέσκο παγωτό ιταλικού τύπου για γαρνιτούρα.
Καθώς ο χώρος της οδού Ναυσικάς αποτελεί τόσο πρωινό όσο και βραδινό προορισμό, ο Γεράσιμος Διακάτος και ο Πέτρος Κοζάκης δημιούργησαν μια λίστα με house cocktails, με ευφάνταστους και δροσιστικούς συνδυασμούς. Ένα εξωτικό “Caribbean flower” (με spiced rum, σιρόπι βιολέτας, μαύρη ζάχαρη, λάιμ και μοσχοκάρυδο), ένα “Greek harmony” σε ποτήρι καπνισμένο με χαμομήλι και γλυκάνισο (με παλαιωμένο τσίπουρο, καυτερή πιπεριά, σιρόπι αρωματισμένο με χαμομήλι και λάιμ Κρήτης) ή την συνταγή που ζητάς σαν «Ελληνορωσική συμφωνία» (με premium vodka, bitters, πουρέ από φράουλες, δυόσμο, σιρόπι ζάχαρης, λάιμ και γιαούρτι) είναι μερικές μόνο από τις νέες, καλοκαιρινές αλκοολούχες προτάσεις της μπάρας του Manners.
Εκείνοι που έχουν συνδέσει τις ζεστές μέρες με ένα ποτήρι μπύρα θα βρουν πολλές ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιϊες ενώ όσοι δεν απολαμβάνουν το πότο τους χωρίς συνοδεία φαγητού μπορούν να δοκιμάσουν μια premium ποικιλία αλλαντικών και τυριών. Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου έχουν την τιμητική τους στο Manners αφού την Παρασκευή όλα τα κοκτέιλ κοστίζουν μόλις 6 ευρώ, ενώ και τις δύο μέρες, όταν ο φωτισμός χαμηλώνει, την μουσική αναλαμβάνουν guest DJs που κινούνται από funk, soul και jazz διασκευές μέχρι indie, electro και britpop ρυθμούς.