Categories: ΠΟΛΗ

Οι καλύτερες καντίνες της Αθήνας

Της Βαρβάρας στην Πειραιώς

‘Μα πως γίνεται να με ρωτάς αν εδώ είναι η καντίνα της Βαρβάρας; Δεν τη ξέρεις; Μετά τη Βανδή είναι η δεύτερη πιο γνωστή εδώ γύρω.”, δηλώνει ο άντρας της Νίκος εμφανώς περήφανος για τη γυναίκα του και για τη δουλειά που κρατάνε μαζί εδώ και δεκαεφτά χρόνια, από τα σαράντα που μετρά ο έγγαμος βίος τους. Στην γωνία που σχηματίζει η Πειραιώς (στην άνοδο της, λίγο πριν το Praktiker) με την οδό Αναξαγόρα, το πιο αλλόκοτο πράγμα που συμβαίνει στο ζεύγος, είναι το να πηγαίνουν πελάτες τάχα μου δήθεν προς το αμάξι να φέρουν χρήματα και τελικά να γίνονται μπουχός. Προτείνουν ένα λιτό και απέριττο καλαμάκι χοιρινό για να δούμε τη γλύκα του και για τις ώρες που σου έχει φτάσει το στομάχι στην πλάτη ένα σάντουιτς με ομελέτα (3.50 ευρώ), αλλά και το κοτομπέϊκον γίγας με τα γνωστά συνοδευτικά ενός βρώμικου, στην ίδια τιμή, είναι ένα και ένα.

Hot dog στη Χαμοστέρνας
Όπως στρίβεις  αριστερά στο φανάρι της Πειραιώς για Χαμοστέρνας, το πολύ στα διακόσια μέτρα θα συναντήσεις τη φωτεινή, στα χρώματα της ΑΕΚ, ταμπέλα αυτής της καντίνας. Στον Δημήτρη έχει ζητήσει πελάτης βραστή γίδα πάνω στο μεθύσι του και μια στενοχώρια που δεν μπόρεσε να τον εξυπηρετήσει την είχε. Διατυμπανίζει ότι το ελαφρύ βραστούλι του, όπως αποκαλεί το λουκάνικο Φρανκφούρτης, είναι το σουξέ του αλλά δεν παύει να υποστηρίζει και το μπιφτέκι του καθότι είναι πιο χορταστικό. Τίποτα δεν ξεπερνά τα τέσσερα ευρώ και ό,τι και αν επιλέξεις να ξέρεις πως η σως που φτιάχνει η μητέρα του ιδιοκτήτη θα ξεχειλίζει, άλλα όσο και να σου αρέσει κουβέντα δεν θα του πάρεις για τη συνταγή.  Αν είσαι πιο τολμηρός, δοκίμασε το καυτερό σουτζούκι και έπειτα από τα πολλά λίτρα νερό που θα κατεβάσεις μην σου στερήσεις το επιδόρπιο, δηλαδή μια σπιτική πάστα φλώρα.

Ηοt dog στην Συγγρού
Στον παράδρομο της λεωφόρου, μπροστά από τα γραφεία της ΝΔ, θα βρεις αυτό το μικρό τροχήλατο που αυτοδιαφημίζεται πως έχει το καλύτερο hot dog της Αθήνας. Ο κατάλογος του είναι ναι μεν περιορισμένος, αφού οι επιλογές σου κινούνται ανάμεσα στο βραστό και ψητό λουκάνικο, και τα τριγύρω κομφόρ δεν είναι άλλα από λάχανο, καρότο, μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα. Δεν παύει όμως μες την απλότητά του να είναι ελαφρύ, νοστιμότατο και επιπλέον κοστίζει μόνο τρία ευρώ. Ο Κωνσταντίνος εργάζεται εκεί τα τελευταία εφτά χρόνια, χειρίζεται τις σάλτσες σαν να είναι μπουκάλια με ποτά στα χέρια ενός έμπειρου μπάρμαν και νιώθει ευτυχισμένος που γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου τον τιμούν με την παρουσία τους μετά το πέρας του προγράμματός τους.

Βilly’s στην Εθνάρχου Μακαρίου
Σειρά έχει ο πραγματικός – πρώην βέβαια – μπάρμαν, Βασίλης, που θα τον πετύχεις στον κεντρικό αυτό δρόμο του Περιστερίου, λίγο μετά τον σταθμό μετρό του Αγίου Αντωνίου. Ο ατρόμητος καντινιέρης δεν φοβάται τη νύχτα και ο ίδιος προτιμά το χοιρινό από το καλαμάκι κοτόπουλο που δείχνουν να προτιμούν οι πελάτες του. Η συνταγή του είναι απλή: Σάντουιτς, μερίδες και hot dog σε μεγάλες ποσότητες, σως Billy’s και μερικά σκαμπό για να φας με το πάσο σου.

Του Μερακλή στο Παλαιό Φάληρο
Ένα θαλασσινό αεράκι θα σε χτυπάει καθώς θα φτάσεις στο δέλτα Φαλήρου για να απολαύσεις το περιβόητο μερακλίδικο σάντουιτς που βρίσκεται εκεί από το 1976. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ποικιλία αλλαντικών( τα οποία φιγουράρουν αρκετά προκλητικά στη τζαμένια βιτρίνα του), κοτόπουλο πανέ, σουτζούκι, μπιφτέκι και ζαμπόν ωμοπλάτη, όλα στην τιμή των 4.50 ευρώ. Ό,τι και αν είναι αυτό που τελικά θα κορέσει την πείνα σου, μην παραλείψεις να το βγάλεις μια φωτογραφία (αν την ανεβάσεις στο instagram μην ξεχάσεις να βάλεις #popagandagr), αφού είναι τόσο γεμάτο από υλικά που τελικά δεν κλείνει με τίποτα και μοιάζει, με λίγη φαντασία πάντα, σαν μια γευστική ανθοδέσμη. Εξαιρετική δηλαδή πρόταση για χορταστικό, φτηνό και ρομαντικό δείπνο με το ταίρι σου.

Στην επόμενη σελίδα πέντε ακόμα καντίνες της Αθήνας

Page: 1 2

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη