Categories: ΠΟΛΗ

H λίστα της ημέρας (12/02/14)

ΠΑΡΤΙ: Παρουσίαση του περιοδικού NOMAS στο Φωταγωγό.

ΝOMAS είναι η δίψα για περιπλάνηση. Η τρέλα να κάνεις κάτι κόντρα στο ρεύμα. Η τόλμη να παίρνεις ρίσκα όταν θα έπρεπε να κυνηγάς την ασφάλεια. ΝOMAS είναι η επιμονή να ονειρεύεσαι φωναχτά. Το ταλέντο να ανακαλύπτεις την ομορφιά σε συνηθισμένα πράγματα. Η ικανότητα να βλέπεις!Το NOMAS δεν είναι άλλο ένα συνηθισμένο περιοδικό. Δεν είναι λάιφ στάιλ. Δεν θα σου πει ποτέ πώς να ζήσεις τη ζωή σου ή που να πας «γιατί εκεί είναι καλύτερα». Το NOMAS είναι ένα εξαμηνιαίο περιοδικό, γραμμένο στ’ Αγγλικά αφού θα ταξιδεύει κυρίως στο εξωτερικό, με ασπρόμαυρες φωτογραφίες.Κάθε τεύχος του θα είναι συλλεκτικό. Για την ομορφιά των φωτογραφιών του και τη διαχρονικότητα των κειμένων του. Για τις σιωπές του. Το NOMAS είναι ένας περιπλανώμενος. Κάθε τεύχος θα αφορά μια διαφορετική πόλη. Και μέσα στην καρδιά του θα κουβαλάει το mini NOMAS. Μια έγχρωμη μικρότερη έκδοση όπου θα παρουσιάζεται ένας νέος άγνωστος καλλιτέχνης.

Φωταγωγός Κολοκοτρώνη 59Β Αθήνα
Τηλ: 210383 9355
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Η μέρα που χάθηκε μέσα σε μια άλλη στο Bios

Τη Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, οι εκδόσεις Bibliotheque θα παρουσιάσουν τη ποιητική συλλογή του Πέτρου Μπιρμπίλη, Η μέρα που χάθηκε μέσα σε μια άλλη σε μια ξεχωριστή βραδιά στο BIOS. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συνεργάτες και φίλοι: Άρης Δαβαράκης, Βάσος Γεώργας και Παύλος Κάγιος, ενώ ο Κωνσταντίνος Βήτα θα διαβάσει αποσπάσματα. Θα ακολουθήσει πάρτι με εξαιρετικές μουσικές που θα επιμεληθούν οι συντελεστές της παρουσίασης.

Bios Πειραιώς 84 Αθήνα
Τηλ: 2103425335
Ώρα Έναρξης : 20.30
Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ:  SoulSeduction στο Zaf Bar

Freestyle DJ Set με Rare Grooves & Dope Beats

Zaf Cafe-Bar
Tηλ: 210323 6711
19.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: Mechanimal + Wonky Doll & The Echo Live στο Six D.o.g.s


Μετά από δύο ξεχωριστές εμφανίσεις τους ως support στις συναυλίες των Cold Cave και The Underground Youth αντίστοιχα, Mechanimal και Wonky Doll & The Echo ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια κοινή εμφάνιση. Οι Mechanimal είναι δημιούργημα του Γιάννη Παπαϊωάννου, εκ των πρωτεργατών της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της Αθήνας και κομμάτι της ελληνικής underground μυθολογίας (Rehearsed Dreams, Raw, Elfish Records) με πολλές κυκλοφορίες ως ION σε αρκετές δισκογραφικές διεθνώς. Οι Wonky Doll and the Echo δημιουργήθηκαν στα μέσα του 2010. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται ως ένα ιδιότυπο κράμα neo-post-punk και shoegaze αισθητικής. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, το LP “Pleasant Thoughts” κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη του 2012 και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από μουσικούς ιστοχώρους και περιοδικά παγκοσμίως.

Six D.o.g.s Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι Αθήνα
Τηλ: 210 3210510
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 ευρώ

ΗΧΟΣ: The Wedding Singers live στο ΤΩΡΑ Κ44
Τετάρτη μπόι, θα δεις πως γίνεται, μπόι, γιατί αλλιώς δε γίνεται μπόι, βάλε τις φιγούρες σου στον πάγο μπόι, σουτ, πέναλτι, γκόλ! Και αυτή την Τετάρτη, στο Τώρα-Κ44,   οι Wedding Singers, ηλεκτροκαλωδιώνονται σε χορευτικές 90s μουσικές που θα θεραπεύσουν και τους πιο δύσκολους.  Στη μέση της βδομάδας, για να πάρουμε κουράγιο για την υπόλοιπη, σε ένα απόλυτα αναζωογονητικό live.
Αμέσως μετά Dj Lilys, μας παίζει τις καλύτερες μουσικές και συνεχίζεται το πανηγύρι για όσους έχουν ακόμα κουράγιο.

ΤΩΡΑ Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44 Γκάζι
Τηλ: 210342 3560
22.30
Είσοδος: 4Ε με μπύρα


ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Peter Maxwell Davies “Icones” στο Μέγαρο Μουσικής.

Το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί δύο αναπάντεχα προκλητικά έργα του Sir Peter Maxwell Davies: Vesalii Icones και Miss Donnithorne’s Maggot,  σε χορογραφία- σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, με το Ergon Ensemble σε διεύθυνση του Kasper de Roo.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Τηλ: 210 7282333
20.00 μ.μ. 
Είσοδος: 11€ – 40€

 

ΜΟΥΣΙΚΗ: Niadoka X στο Key Bar


“That’s the problem with drinking, I thought, as I poured myself a drink. If something bad happens you drink in an attempt to forget; if something good happens you drink in order to celebrate; and if nothing happens you drink to make something happen.”- C.B. Niadoka στα decks με αγαπημένες μουσικές.

Key Bar Πραξιτέλους 37 Αθήνα
Τηλ: 210323 0380
21.00
Είσοδος Ελεύθερη

Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου