Μετά την Πλατεία Βαρνάβα, τη Μεσολογγίου, την Προσκόπων, τον πεζόδρομο της Τιμοθέου και τον πλανήτη της Αρχελάου, η οδός Ευφράνορος γίνεται ένας προορισμός εξόδου με μια all day νέα άφιξη. Το Flamingo βρήκε τη φωλιά του στο Παγκράτι, σε έναν χώρο που είναι άκρως φωτεινός τις πρωινές ώρες και όσο ατμοσφαιρικός πρέπει τη νύχτα, που προσφέρει προσεγμένες προτάσεις ποτού και φαγητού όλες τις ώρες της μέρας.
Προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους η Ελένη και η Κέλλυ Γαρυφαλλή μαζί με τον Γιάννη Παπαδάκο γοητεύτηκαν από την γειτονιά και αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν χώρο – στέκι που θα προσφέρει «περισσότερα θετικά vibes», όπως λένε, βάζοντας ο καθένας τη δική του ιδέα σ’ αυτόν και αναζητώντας τους συνεργάτες που συμφωνούν με την αισθητική τους.
Οι τζαμαρίες που ανοίγουν συνδέοντας το εσωτερικό με το εξωτερικό περιβάλλον, το πολυμορφικό πατάρι του χώρου, το παρασκευαστήριο στο κέντρο του καταστήματος με τις γυμνές κολώνες σχεδιάστηκαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο Triopton.
Το flamingo που σας καλωσορίζει κατά την είσοδό σας στον χώρο επιμελήθηκε η ζωγράφος Φαίη Χρονοπούλου, o Γιάννης Στύλιος βρίσκεται πίσω από το logo ενώ τα φυτά που χαρίζουν εξωτικό αέρα επιλέχθηκαν από την ομάδα των Urban Farmers of Athens.
Στην ενιαία ξύλινη κατασκευή και τα τραπέζια του εξωτερικού χώρου, στη μπάρα και το μοναστηριακό τραπέζι του μέσα χώρου προσφέρονται από νωρίς το πρωί καφές taf και παγωµένος καφές φίλτρου µε τη µέθοδο pour over, σοκολάτα από το Περού, φυσικοί χυμοί και τσάι με ποικίλες ευεργετικές ιδιότητες. Σερβίροντας fairtrade στιγμαίο καφέ, σοκολάτα valrhona, τσάι και αναψυκτικά πέρα από τα συνηθισμένα, το Flamingo έχει μια κοινωνική πλευρά και σας δίνει την επιλογή να αγοράσετε προϊόντα του δίκαιου εμπορίου για το σπίτι σας.
Καθηµερινά, από τις 9:00 μέχρι τις 12:30 μπορείτε να απολαύσετε ένα πρωινό με πιάτα όπως αυγά ποσέ στο ποτήρι µε φρυγανισµένο ψωµί, κρέπες από ταχίνι µε κρέµα τυριού, βατόµουρο, ξηρούς καρπούς και αποξηραµένα φρούτα, μπαγκέτα Βιέννης µε χοιρινό µπούτι, µουστάρδα ντιζόν, ανθότυρο και αποξηραµένα σύκα, καρβελάκι µε καπνιστή γαλοπούλα, γραβιέρα Νάξου, κρέµα µελιτζάνας και ντοµατίνια (από 4 έως 6,50 ευρώ). Στα γλυκά θα βρείτε πειραγμένες συνταγές όπως μια ελαφριά σοκολατόπιτα µε bitter και λευκή σοκολάτα, ένα σπασμένο μιλφέιγ µε κρέµα από φρούτα του πάθους και ένα διαφορετικό τιραµισού σε σουδάκια µε κρέµα σοκολάτας (5,50 ευρώ).
Ο σεφ Αντώνης Γιαννακάρης (Ζάχαρη και Αλάτι) έχει επίσης δημιουργήσει ζεστά και κρύα πιάτα που σερβίρονται από τις 14:00 μέχρι τις 23:00. Παντζάρια γεµιστά µε ξηρούς καρπούς, κόκκινο λάχανο και καραµελωµένο βαλσάµικο πάνω σε κρέµα µελιτζάνας, σφαίρες καπνιστού σολοµού µε κρέµα τυριού αρωµατισµένη µε µοσχολέµονο και baby φύλλα πάνω σε φρυγανισµένο ψωµάκι, φιλέτο γλώσσας ψητό µε αρωµατισµένο κάρυ και γάλα καρύδας γαρνιρισµένο µε άγριο ρύζι, φρέσκες παπαρδέλες µε σπανάκι, προσούτο, παρµεζάνα και φρέσκο θυµάρι, χοιρινά φιλετίνια µε κρούστα πιπεριών, σταφύλι και baby πατατούλες (από 4,50 έως 9,50 ευρώ) είναι μόνο μερικά από τις προτεινόμενες νόστιμες και μη περίπλοκες γευστικά συνταγές του.
Τις παραπάνω μεσογειακές γεύσεις μπορείτε να τις συνοδεύσετε με ένα aperitivo (από 6,50 ευρώ) όπως το γεμάτο σε γεύση Aruba με λευκό vermouth, κεράσι, φρεσκοστυµµένο χυµό µοσχολέµονου, gingerale, φλούδα πορτοκάλι, δυόσµο και το εναλλακτικό aperol Foz do Iguacu αρωµατισµένο µε βύσσινο, λικέρ µαστίχας, σαγκουίνι, lemon tonic, λεµονόχορτο, πράσινο µήλο που έχουν δημιουργήσει οι «μάγειρες» της μπάρας, ο Μάριος Ηλιόπουλος (six d.o.g.s) και ο Δημήτρη Ρούσσος (six d.o.g.s, Tailor Made) που χρησιμοποιούν για τις πρώτες ύλες των ποτών τους με τη μέθοδο sous vide.
Ο κατάλογος των cocktail (από 7 ευρώ) εκτός από τα twisted classics έχει και δέκα signature cocktails με ονόματα από μέρη του κόσμου που αποδημούν τα πουλιά/ σύμβολο του χώρου. Δοκιμάστε το ήδη δημοφιλές La Digue με ρούμι αρωµατισµένο µε µάνγκο, cordial από µάνγκο, xυµό µανταρίνι, φρεσκοστυµµένο χυµό µοσχολέµονου, αφρό και ζάχαρη καρύδας, το πολύπλευρο Kalloni Roots με λικέρ µαστίχας (αρωµατισµένο µε καρύδα και πιπέρι), λικέρ από μέλι, φρέσκος χυµό ανανά, φρέσκος χυµό λεµόνι, tea pot bitters, τριµµένο λεµονοπίπερο και μαύρο αλάτι Χαβάης, το ιδανικό για λάτρεις του τζιν Madagaskar με χυµό αγγούρι – ακτινίδιο, φρεσκοστυµµένο χυµό µοσχολέµονου, σιρόπι mojito, πάστα wasabi, μαύρο κάρδαµο, δυόσµο και μαύρο αλάτι Χαβάης.
To Flamingo έχει επιλέξει premium μπύρες και ετικέτες κρασιών που μπορείτε να δοκιμάσετε σε ποτήρι των 75ml προκειμένου να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει, ενώ για τις στιγμές που δεν θέλετε να καταναλώσετε αλκοόλ σερβίρει virgin cocktails όπως το Maldives Splashes, μια σπιτική λεµονάδα αρωµατισµένη µε φράουλα και καρύδα, σαγκουίνι, χυµό πιπερόριζα, σόδα, δυόσµο, και νιφάδες καρύδας και το Tasman Sea με χυµό αγγούρι – ακτινίδιο, cordial από λεµόνι και δεντρολίβανο, ξινό νερό Φλώρινας, φρέσκο αγγούρι και µαύρο κάρδαµο.
Τα Σαββατοκύριακα και από τις 11.00 έως τις 15.00 το brunch (από 5 έως 8 ευρώ) του Flamingo προσφέρει γεύσεις -που επίσης συνδυάζονται με την λίστα των aperitivi και των cocktails- όπως καρβελάκι γεµισµένο µε ποσέ αυγά, χόρτα τσιγαριαστά, χοιρινό µπούτι και κρέµα τυριού, αυγό µάτι πάνω σε αλµυρό κέικ µε φρέσκα µυρωδικά και ψητό µοσχαρίσιο λουκάνικο, αυγόφετες µε αβοκάντο και καπνιστό σολοµό, μπέργκερ µε µοσχαρίσια ταλιάτα black angus, καπνιστό τυρί, ντοµάτα και chutney ανανά συν τις γεύσεις που μπορείτε να παραγγείλετε τις καθημερινές για πρωινό.
Όσο για το όνομα της νέου χώρου στο Παγκράτι, οι δημιουργοί του εξηγούν πως το είχαν επιλέξει πολύ πριν ξεσπάσει όλο αυτός ο ντόρος με τα ροζ φουσκωτά παραλίας, γι’ αυτό αποφάσισαν να μην το αλλάξουν. Έτσι λοιπόν, ένα εξωτικό πουλί σας περιμένει καθημερινά από τις 9:00 μέχρι αργά τη νύχτα στον αριθμό 22 της οδού Ευφράνορος.