Categories: ΝΥΧΤΕΣFeatured

Ένα τροπικό beach bar στις παρυφές της Πλάκας

Είναι μπαρ; Είναι καντίνα; Είναι μια ένεση tropicana στο αθηναϊκό downtown; Θα το έχετε ίσως έχετε προσέξει, ενώ φτάνετε στο τέλος της οδού Νίκης, έτοιμοι να ξεχυθείτε στη λεωφόρο Αμαλίας, τα φύλλα μπαμπού που στολίζουν Boom Of The Sea τις κολώνες του, κρύβοντας λίγο την τέντα του σαν να πρόκειται για κάποιο beach bar ανάμεσα στα τσιμεντένια κτίρια του πυκνοκτισμένου δρόμου. Και μπροστά μπροστά, σχεδόν στο δρόμο, οι μαυροπίνακες να διαφημίζουν το μενού και τις πολύ φθηνές τιμές του. Βλέποντας λίγο καλύτερα, θα δείτε κι άλλα στοιχεία της διακόσμησης: ένα μείγμα tiki και λοιπών καλοκαιρινών στοιχείων, όλα παράγωγα του συνειρμού που έκανε ο ιδιοκτήτης του αμέσως μετά τη βάφτιση του μαγαζιού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Μπακόλλας, άνοιξε το μπαρ τον περασμένο Μάιο επιθυμώντας να προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό, δύο πράγματα. Κοκτέιλ σε λογικές τιμές κι αξιόλογο finger food. Γι’ αυτό και στο Boom Of The Sea θα βρεις το φημισμένο greek sushi: μια φοβερή πατέντα που παντρεύει το φύκι με αμπελόφυλλο και ποντιακό λάχανο (ένα είδος κόκκινου λάχανου που ευδοκιμεί στη Θεσσαλία) πλιγούρι βρασμένο σε ζωμό γαρίδας και ψάρι/θαλασσινό που ποικίλει από γαρίδα και χταπόδι μέχρι σαρδέλα και σερβίρεται με ένα πέστο από κόλιανδρο εν είδει γουασάμπι. Αν δεν είστε sushi fans, αν κι αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν είναι το πιο τυπικό sushi που έχετε δοκιμάσει, τότε έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στα διάφορα σάντουιτς με ψάρι που κοστίζουν μόλις €2,80, σε ομελέτα και δροσιστικές φρουτοσαλάτες.

Greek Sushi με χταπόδι.

Το highlight όμως του μπαρ είναι τα ποιοτικά και εξαιρετικά φθηνά κοκτέιλ (όλα στα €5, εκτος από τη margarita που είναι στα €6). Η mixologist του Boom Of The Sea, Ρούλα Αντωνοπούλου, έχει επιμεληθεί τον κατάλογο κι έχει μάλιστα επινοήσει κι ένα δικό της κοκτέιλ, το Sweetheart: ένα mastic sour κοκτέιλ, με φυσικό χυμό πορτοκάλι, βότκα μαστίχα και sour mix, μια όαση δροσιάς στα καυτά αθηναϊκά βράδια που έρχονται τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ένα ακόμη asset του καταλόγου, είναι το Greek Mojito (€4)που έχει ούζο αντί για ρούμι και ξετρελαίνει τους τουρίστες. Μάλιστα, αν επιθυμείτε κι εσείς να το ζήσετε έτσι και να ξανοιχτείτε πέρα από το πεζοδρόμιο του Boom Of The Sea, μπορείτε να πάρετε το κοκτέιλ σας «to go» σε πλαστικό ποτήρι.

Το κοκτέιλ Sweetheart. Φινίρισμα με φλούδα προτοκαλιού και δενδρολίβανο.

Mastic Sour κοκτέιλ που σερβίρεται με υποβρύχιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίνοντας κοκτέιλ στο Boom Of The Sea ένιωσα σα να βρίσκομαι σε ένα απομονωμένο beach bar κάποιου τροπικού νησιού κι ασυναίσθητα, σχεδόν έβγαλα τα πέδιλά μου θέλοντας να περπατήσω ξυπόλητη. Είναι και η τοποθεσία του που ευνοεί τέτοιες σκέψεις, καθώς βρίσκεται στο άνοιγμα που κάνει η στροφή για την λεωφόρο Αμαλίας αλλά ταυτόχρονα είναι κι απέναντι στα τουριστικά γραφεία με σημαιάκια διάφορων χορών και αφίσες από νησιά και καταστήματα με σουβενίρ με γαλάζιες λαμαρίνες και ασβεστωμένα σκαλάκια. Έρχονται και δένουν και οι εξωτικές γεύσεις των κοκτέιλ. Ξαφνικά, δεν είσαι πια στην Αθήνα. 

Η tiki γωνίτσα του Boom Of The Sea
Στην Αθήνα ή σε κάποιο εξωτικό νησί;
Το Boom Of The Sea.
Greek Sushi με χταπόδι.
Ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ του μπαρ, το Cheescake Martini, που έχει πραγματικά γεύση cheescake και γαρνίρισμα από σαντιγί και φράουλες. Γιάμ!more
Sweetheart cocktail in the making.
Η μπάρα του Boom Of The Sea
Mastic Sour κοκτέιλ που σερβίρεται με υποβρύχιο.
Το κοκτέιλ Sweetheart. Φινίρισμα με φλούδα προτοκαλιού και δενδρολίβανο.

Info: Boom Of The Sea, Νίκης 54, Πλάκα, 210.325. 4922
Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη