Ακόμη κι αν έπαιξε στο Tiny Desk, ο Theodore ενδιαφέρεται μόνο να παίζει για τον κόσμο

Στις ιντερνετικές σας βόλτες έχετε σίγουρα πέσει σε κάποιο βιντεάκι από τα Tiny Desk Concerts. Δηλαδή τις ζωντανές εμφανίσεις γνωστών εναλλακτικών κατά βάση acts που παίζουν σε ένα κυριολεκτικά μικροσκοπικό και γεμάτο χαριτωμένα αντικείμενα γραφείο. Δεν είναι άλλο από το γραφείο του Bob Boilen του NPR Radio, ο οποίος και καλεί τους εκάστοτε μουσικούς.

Μέχρι πρόσφατα η μόνη Ελληνίδα μουσικός που είχε εμφανιστεί στο Tiny Desk ήταν η Monika. Πρόσφατα όμως το επισκέφθηκε και ο Theodore για ένα σετ τριών κομματιών. 

Λίγο πριν εμφανιστεί λοιπόν στην Αθήνα και το Temple (30/5), ρωτήσαμε τον μουσικό για την όχι και τόσο…tiny εμπειρία αλλά και για το τι ετοιμάζει για το αθηναϊκό κοινό.

Πώς προέκυψε η πρόσφατη εμφάνισή σου στα Tiny Desk Concerts; Ένα χρόνο πριν, στην πρώτη μας εμφάνιση στο SXSW του Austin, είχαμε στείλει όπως όλοι όσοι παίζουν στο φεστιβάλ ένα κομμάτι στον Bob Boilen για να το συμπεριλάβει στην λίστα του στο Spotify ‘The Austin 100’’. To κομμάτι μπήκε στη λίστα και ο Boilen μας εξέπληξε με την παρουσία του στη συναυλία μας. Έτρεξα στο τέλος να τον γνωρίσω αλλά δεν τον πρόλαβα. Τα ξημερώματα γυρνώντας στο ξενοδοχείο τον άκουσα να με φωνάζει, ήταν με τους υπόλοιπους παραγωγούς του NPR σε μια γωνία και ηχογραφούσαν την εκπομπή τους κουβεντιάζοντας για τα live που είχαν δει. Συζητήσαμε λίγο και έφυγα. Όταν τελείωσα το Inner Dynamics του το έστειλα για να μου πει την γνώμη του μήπως και το παρουσιάσει στην εκπομπή του. Μάλλον του άρεσε και με κάλεσε να κάνω το Tiny Desk όταν θα ξανά βρισκόμουν στην Αμερική. Απίστευτη χαρά όταν διάβασα το mail.

Πώς θα περιέγραφες την ίδια την εμπειρία; Αντί για μια μεγάλη σκηνή να παίζεις σε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο; Η αλήθεια είναι ότι ενώ ο χώρος που δίνεται στους μουσικούς είναι όντως μικροσκοπικός καθώς είναι πραγματικά το γραφείο του Boilen, βρίσκεται σε αρκετά μεγάλη αίθουσα όπου μαζεύονται οι παραγωγοί και ο κόσμος που δουλεύει στο NPR και παρακολουθούν. Μπορεί να είχε και 100 άτομα μπροστά μας. Αυτό που κάνει το live ιδιαίτερο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα ηχείο για το monitoring όποτε η ένταση που έπαιζαν τα δυνατά όργανα έπρεπε να μην ξεπερνά την φωνή μου που έβγαινε χωρίς ενίσχυση. Αυτό έκανε τη μουσική εμπειρία για μας ξεχωριστή.

Ύστερα κι από αυτή την εμφάνιση αλλά και με την εμπειρία που έχεις από πολυάριθμες εμφανίσεις σου στο εξωτερικό, που θα αλλού θα ήθελες ιδανικά να παίξεις τώρα; Εγώ θέλω να παίζω για τον κόσμο. Προφανώς ονειρεύομαι ιδιαίτερους χώρους ή διάσημα sessions όπως το Τiny Desk, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να καταφέρω να παίζω σε όλο και περισσότερο κόσμο.

Τί ετοιμάζεις στην επερχόμενη εμφάνισή σου στο Temple; Κανονικά θα έπρεπε να κάνουμε πρόβες για το Temple, αλλά δεν μπορέσαμε να συγκρατηθούμε και δουλεύουμε καινούργια τραγούδια και μάλλον θα καταφέρουμε να παίξουμε κάποια από αυτά. Σκέφτομαι επίσης πέρα από τον τελευταίο δίσκο να παίξουμε και τραγούδια που έχουμε πολύ καιρό να ακουμπήσουμε.

Και τί εννοείς όταν λες “it’s going to be intimate, it’s going to be loud”; Το Temple είναι το πρώτο μαγαζί που έπαιξα στην Αθήνα το 2012 όταν ακόμα λεγόταν Kookoo. Η αναμονή να παίξω ξανά εκεί, με οδηγεί να κάνω τον απολογισμό μου να θυμηθώ πως ένιωθα όταν πρωτοξεκινούσα. Αυτό νομίζω θα κάνει τη συναυλία πολύ προσωπική για μένα και περιμένω την επαφή με τον κόσμο.  Τέλος, στις ατμοσφαιρικές στιγμές θα παίζουμε με διάφορες δυναμικές. Στις δυνατές όμως θα παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε!

Ο Theodore θα εμφανιστεί στο Temple με special guest την Danai Nielsen την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 21:30. Η είσοδος κοστίζει 8 ευρώ στην προπώληση και 12 ευρώ στο ταμείο.
Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου