Categories: WEEKLY MUSIC PLEASURE

Οι War On Drugs χαϊδεύουν τις ευαισθησίες μας στο ατμοσφαιρικό I Don’t Live Here Anymore

Με την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους, Wagonwheel Blues το 2008, οι War On Drugs έδωσαν την υπόσχεσή τους για τη συνέχιση ενός ήχου που χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακή μελωδικότητα και ευαισθησία. Στην πορεία, πειραματίστηκαν με bluegrass, country, folk, alt-rock – και οποιοδήποτε άλλο είδος τους έλκυε – καταφέρνοντας να διαμορφώσουν μία ξεχωριστή ηχητική ταυτότητα. 

Αυτή τη φορά, μέσα από το πέμπτο άλμπουμ τους με τίτλο I Don’t Live Here Anymore, οι indie rockers αποθεώνουν το ταλέντο και τον συναισθηματικό κόσμο του frontman τους, Adam Granduciel. Κομμάτια όπως το Baby Missiles. αναδεικνύουν την αναμφισβήτητη χημεία του γκρουπ, αλλά και την σταθερά ανοδική του πορεία, η οποία επισφραγίστηκε με το A Deeper Understanding του 2017 που απέσπασε ένα βραβείο Grammy ως το καλύτερο ροκ άλμπουμ.

Το track Ring Around My Father’s Eyes, ισοδυναμεί με την πιο εξομολογητική στιγμή του δίσκου. Η στοχαστικότητά του γύρω από την πατρότητα – η οποία περιλαμβάνει τη σχέση που έχει τόσο με τον πατέρα του όσο και με τον γιο του – φανερώνει με πόση τρυφερότητα μπορεί να αποκρυπτογραφήσει ο Granduciel τις δικές του σκέψεις. Το Occasional Rain με τη σειρά του, προσδίδει μια πιο αισιόδοξη νότα, με τα beaming synths να γίνονται το ηχητικό ισοδύναμο του σκότους που σταδιακά απομακρύνεται μετά την καταιγίδα.

Το I Don’t Wanna Wait, είναι το πιο αισθησιακό track της νέας κυκλοφορίας των War On Drugs, επιβεβαιώνοντας πως η στροφή στα ενδότερα γίνεται το επίκεντρο της δημιουργίας τους. Τα τελευταία 13 χρόνια άλλωστε – και με κάθε έργο τους – εξελίσσονται διαρκώς, αγγίζοντας πληρέστερες και πιο συνειδητοποιημένες εκδοχές του εαυτού τους. Το I Don’t Live Here Anymore ταιριάζει στη νεότερη αυτή μορφή τους: εκείνη των αξιοσέβαστων μουσικών, με πάνω από μια δεκαετία ποιοτικής μουσικής υπό της κατοχής τους, που επιθυμούν να συνδεθούν εντονότερα με την ψυχή των ακροατών τους.

Highlights: Harmonia’s Dream, I Don’t Wanna Wait, Rings Around My Father’s Eyes, Living Proof

Metascore85/100
Release Date: 29 Οκτωβρίου 2021
Label: Atlantic Records

Λουίζα Σολομών-Πάντα

Share
Published by
Λουίζα Σολομών-Πάντα