Categories: WEEKLY MUSIC PLEASURE

Το Once Twice Melody των Beach House γνέφει στις χαρές και τις λύπες του έρωτα

Κάθε δημιουργία των Beach House, χαρακτηρίζεται για την κρυστάλλινη παραγωγή, τους μελαγχολικούς στίχους και τα ατμοσφαιρικά φωνητικά της τραγουδίστριας Victoria Legrand. Ο ήχος του ντουέτου από την Βαλτιμόρη, δεν έχει σημειώσει κάποια κομβική διαφοροποίηση κατά τη διάρκεια της 15χρονης καριέρας του, όμως το όγδοο στούντιο άλμπουμ τους, Once Twice Melody, αντανακλά την ιστορία που έχουν χαράξει μέχρι σήμερα, ενώ ταυτόχρονα τους οδηγεί σε νέες ηχητικές κατευθύνσεις.

Ο δίσκος επιτυγχάνει μια ικανοποιητική ισορροπία ανάμεσα στις μελωδικές ευαισθησίες των Beach House και – αν και όχι τόσο θορυβώδες όσο το άλμπουμ “7” του 2018 – στα ηχητικά τους ξεσπάσματα. Ενώ τα κομμάτια στις προηγούμενες κυκλοφορίες τους, συχνά έφταναν σε έντονες συναισθηματικές κορυφώσεις, οι συνθέσεις και οι ερμηνείες των τραγουδιών στο Once Twice Melody είναι πιο συγκρατημένες και στοχαστικές.

Οι αντιφάσεις και οι συγκρούσεις, που για το γκρουπ είναι εγγενείς στις ερωτικές σχέσεις, βρίσκονται στο επίκεντρο της στιχουργικής του δίσκου. Στο τελευταίο κομμάτι, Modern Love Stories, η Legrand τραγουδά: «το τέλος είναι η αρχή και η αρχή αρχίζει πάνω σε ένα τέλος, όπως τα κύτταρα που διαιρούνται», πριν συνειδητοποιήσει ότι το καθολικό βίωμα της απώλειας που διαδέχεται έναν χωρισμό, μπορεί να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Το track Over and Over, με διάρκεια μεγαλύτερη των επτά λεπτών, μας χαρίζει μία από τις ομορφότερες δημιουργίες του συγκροτήματος, μαγνητίζοντας με τα εντυπωσιακά του synth και την γοητευτική γραμμή της κιθάρας. Στο ομότιτλο κομμάτι, η κιθάρα αποθεώνεται, ενώ οι διακριτικές παραμορφώσεις των μπασογραμμών εμφανίζονται και εξαφανίζονται σαν φώτα που αναβοσβήνουν στο Pink Funeral.

Ωστόσο, παρά τις αξιομνημόνευτες στιγμές του, το διάρκειας 84 λεπτών Once Twice Melody, γίνεται μονότονο σε αρκετά σημεία και ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του. Αν και προσφέρει μία ευχάριστη ακρόαση, οι μουντές συγχορδίες  των synth σε κομμάτια όπως τα Many Nights, Illusion of Forever και Only You Know, τα κάνουν να στερούνται πρωτοτυπίας και να ακούγονται σαν οποιοδήποτε κομμάτι από το Teen Dream ή το Devotion του 2008.

Highlights: Sunset, Hearts To Love, Pink Funeral, New Romance, Once Twice Melody

Metascore84/100
Release Date: 17 Φεβρουαρίου 2022
Label: Sub Pop

Λουίζα Σολομών-Πάντα

Share
Published by
Λουίζα Σολομών-Πάντα