Categories: WEEKLY MUSIC PLEASURE

Στο Crawler, οι θορυβώδεις IDLES γίνονται πιο ενδοσκοπικοί από ποτέ

Οι θορυβώδεις και agrressive punk rockers του Bristol, επέστρεψαν δισκογραφικά με τον τέταρτο δίσκο τους, Crawler. Ως μετα-πανδημική συνέχεια του Ultra Mono (2020), οι φιλόδοξοι πειραματισμοί και οι αισθητικές επιλογές του Crawler, το καθιστούν το καλύτερο, πιο σπλαχνικό και ενδοσκοπικό έργο των IDLES μέχρι σήμερα.

Παρά τις ποιητικές πτυχές της θλίψης που έχουν κεντρικό ρόλο στις συνθέσεις, η ικανότητα της μπάντας να την αντιπαραβάλλει με το χιούμορ και τις ομορφιές της ζωής, είναι πιο αισθητή από κάθε άλλη φορά σε αυτή την κυκλοφορία. Ως συνήθως, οι IDLES έχουν πολλά να πουν για τις κοινωνικές εξελίξεις και τις προκλήσεις που συνεχίζουν να δοκιμάζουν την ανθρωπότητα. 

H συλλογική επιδείνωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των ανθρώπων, αποτυπώνεται μέσα από το άλμπουμ να φτάνει σε οριακό σημείο, εξαιτίας των δεινών της πανδημίας. Το κομμάτι The New Sensation, αφουγκράζεται αυτές τις δυσκολίες, δίνοντας χώρο στην εξερεύνηση των νέων δραστηριοτήτων με τις οποίες μπόρεσε να καταπιαστεί ένας καλλιτέχνης κατά τη διάρκεια του lockdown, προκειμένου να βιοποριστεί.

Ηχητικά, το Crawler βρίσκει τους IDLES στην πιο τολμηρή και φιλόδοξη φάση της έως τώρα πορείας τους. Ενώ ο βασικός heavy punk rock ήχος τους εξακολουθεί να θεμελιώνει το υλικό τους, η μίξη και το mastering των κομματιών, προσθέτουν ένα εντελώς νέο στοιχείο στη βαριά ηχητική ευδαιμονία τους. Το single, The Beachland Ballroom, συναντά τον χαρισματικό frontman να επιδίδεται σ ένα εντελώς νέο φωνητικό στυλ: Ξεκουράζει τη φωνή του από τις αρχέγονες κραυγές στις οποίες μας έχει συνηθίσει και υιοθετεί μια πολύ πιο απαλή και εσωτερική ερμηνεία, κατά το πρώτο μισό του κομματιού.

Η ενθουσιώδης ηχητική παλέτα του σούπερ γκρουπ από το Bristol, εμπλουτίζεται παράλληλα από τα ηλεκτρονικά στοιχεία που αντανακλούν το new wave της δεκαετίας του ’80, συνεχίζοντας αδιάκοπα και με σαρωτική επιτυχία να χαρίζουν νέες εμπειρίες στο κοινό τους.

Highlights: Car Crash, Crawl!, The Beachland Ballroom, The Weel, ΜΤΤ 420 RR, When The Lights Come On

Metascore82/100
Release Date: 12 Νοεμβρίου 20
Label: Partisan Records

Λουίζα Σολομών-Πάντα

Share
Published by
Λουίζα Σολομών-Πάντα