Categories: ΘΕΑΤΡΟ

Πήγαμε στην πρόβα τζενεράλε του Προμηθέα Δεσμώτη

«Διότι ο Εκτορας Λυγίζος δεν φοβήθηκε να κάνει το κοινό να γελάσει σε σημεία της παράστασης. Δεν έψαξε “κατασκευές” για να επιβάλλει το έργο.  Ο Προμηθέας του ακούμπησε, γλίστρησε από τα πρώτα λεπτά στο θέατρο της Επιδαύρου, βάζοντας τους 8 ηθοποιούς του (χορός και ήρωες μαζί) να αφηγηθούν μια υπέροχη ιστορία (κάθε ήρωας ήταν δυάδα, αφού η παράσταση δονείτο από την ανάγκη του Αλλου). Ο Ηφαιστος του ήταν αληθινά ευάλωτος, σάρκινος, τσακισμένος επειδή έπρεπε να περάσει τα δεσμά στην Προμηθέα. Το κράτος και η βία ως σύγχρονοι τηλεδικαστές, με λόγο στρογγυλό και ευαγγελικό («να μάθει!») προσπαθούσαν να ακυρώσουν τον Προμηθέα, όσο ο χορός κάρφωνε τον ήρωα χτυπώντας με τα χέρια τις ξύλινες επιφάνειες. Η Ιώ έφερε όλη την υστερία μιας πραγματικής γυναίκας σε οίστρο, μιας παρθένας που τρελαίνεται, φλέγεται μπροστά στην σκηνή.

Ο εξεγερμένος, αντάρτης Θεός, o Προμηθέας,  παρηγορήθηκε χθες στην Επίδαυρο».

Έτσι έκλεινε την ενθουσιώδη ανταπόκρισή της από την Επίδαυρο το περασμένο καλοκαίρι η Κατερίνα Ανέστη. Η μοντέρνα ματιά με την οποία ο Έκτορας Λυγίζος αντιμετώπισε τον Προμηθέα Δεσμώτη δίχασε, αλλά τελικά κέρδισε το στοίχημα με κοινό και κριτικούς, και σίγουρα κέρδισε την Popaganda

Αρχής γενομένης από σήμερα Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου ο Προμηθέας επιστρέφει στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στο χώρο Δ της Πειραιώς 260, για τρεις μόνο παραστάσεις μέχρι και το Σάββατο. 

Βρεθήκαμε στην χθεσινή πρόβα τζενεράλε με τον φακό της Πηνέλόπης Γερασίμου, Δείτε τα όλα στην παρακάτω γκάλερι.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλλάς

Προσαρμογή μετάφρασης – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος

Σκηνικό – Κοστούμια: Κλειώ Μπομπότη

Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης

Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου

Δραματουργική συνεργασία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου

Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Βλασσοπούλου

Διεύθυνση παραγωγής: Ηλέκτρα Αρζιμάνογλου

Βοηθός σκηνογράφου: Ελένη Φαρδελλα

Διδασκαλία Τεχνικής Alexander: Βίκυ Παναγιωτάκη

Φωνητική Προετοιμασία: Κωστής Σφυρικίδης

Κατασκευή Σκηνικού: Γκάυ Στεφάνου, Κλειώ Μπομπότη

Κατασκευή Κοστουμιών: www.modistroula.gr

Παραγωγή: Grasshopper

Ερμηνεύουν Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Τζίνα Θλιβέρη, Μιχάλης Κίμωνας, Έκτορας Λυγίζος, Άννα Μάσχα, Θάνος Τοκάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη

Πληροφορίες: Πειραιώς 260, Χώρος Δ. Ώρα έναρξης: 21:00. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 20 ευρώ, Φοιτητικό: 10 ευρώ, Μειωμένο:15 ευρώ, Aνέργων/ΑμεΑ: 5 ευρώ.

Προπώληση: Online με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr , τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 – 21:00, Από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ, Από τα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, τα Καταστήματα Public και τα Βιβλιοπωλεία Ιανός. Κεντρικά εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00.

POPAGANDA