Categories: ΣΙΝΕΜΑ

Το ελληνικό trailer του Xenia

«Xenia» όπως λέμε φιλοξενία ή ξένος στον τόπο που μεγάλωσες; Η νέα κινηματογραφική δουλειά του Πάνου Κούτρα επιστρέφει στην πατρίδα της, μετά την περιοδεία του στις αίθουσες και τα φεστιβάλ του εξωτερικού. Πέντε χρόνια μετά τη συγκλονιστική Στρέλλα πραγματεύεται πάλι τον ρατσισμό, αυτή την φορά και φυλετικό. Το Xenia, που κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, έχει κεντρικούς ήρωες τον Ντάνυ και τον αδερφό του Οδυσσέα, 16 και 18 ετών, που μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους ξεκινούν την αναζήτηση του Έλληνα πατέρα τους σε ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη. Σε ένα ταξίδι που θα έρθουν αντιμέτωποι με την αγριότητα της εφηβείας και της Ελλάδας.

Ο ίδιος ο Κούτρας, είχε δηλώσει στην συνέντευξη που έδωσε στον Ιωσήφ Πρωιμάκη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών, πως «η βασική γραμμή ήταν ότι ήθελα να κάνω μια ταινία για την εφηβεία, πριν να είναι πολύ αργά, πριν να έχω ξεχάσει πως ήταν. Για μένα η εφηβεία ήταν μια πολύ σημαντική περίοδος, ήμουν ρέμπελος, πήρα μεγάλες αποφάσεις, έμαθα πράγματα για μένα. Θέλω να πω, πολύ λίγα πράγματα αλλάξανε μετά τα 18 μου. Δεν συμβαίνει με όλους αυτό, είναι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκουν την αλήθεια τους πολύ πιο μετά στη ζωή τους. Αλλά για μένα αυτή η περίοδος ήταν η εφηβεία».

Δείτε εδώ το ελληνικό τρέιλερ της ταινίας που μόλις κυκλοφόρησε και διαβάστε εδώ την συνέντευξη του Πάνου Κούτρα στον Ιωσήφ Πρωιμάκη.

Λήδα Αδαμάκη - Τράντου

Share
Published by
Λήδα Αδαμάκη - Τράντου