Categories: WEEKLY MUSIC PLEASURE

Στο Change The Show, ο Miles Kane τραγουδάει για τα φεστιβάλ που θα ξανάρθουν

Ο Miles Kane επιστρέφει με την πιο ολοκληρωμένη solo δουλειά του μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας μια επιδέξια συγχώνευση μουσικών ειδών. Το Change The Show, είναι ένα μακροβούτι στις ανησυχίες του για τη ζωή, μέσα από μία στοχαστική και αυτο-στοχαστική ματιά. Έχοντας επανα-ηχογραφηθεί μετά από μια αυτοσχέδια συνεργασία με το psych-rock duo των Sunglasses for Jaws, το Change The Show παίρνει τη μορφή του άλμπουμ που ο Miles πάντα λαχταρούσε να έχει στη συλλογή του.

Ναι, υπάρχουν ακόμα αναφορές στο indie παρελθόν του, όμως το indie kid των Last Shadow Puppets στρέφεται πλέον σε έναν κομψό, πιο ώριμο και γεμάτο ψυχή ήχο, που φαίνεται να ταιριάζει στον τρόπο με τον οποίο αφουγκράζεται τη ζωή. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ένας δίσκος για να χαλαρώσεις ακούγοντάς το από τον καναπέ σου. Υπάρχει ακόμα πολλή «φασαρία» στις συνθέσεις του, με αποκορύφωμα το Don’t Let It Get You Down, το οποίο περιλαμβάνει μια απροσδόκητη guest εμφάνιση από τον Paul O’Grady.

Από τον αναστοχασμό για τη ζωή, την αγάπη και τη φιλία, μέχρι την πολιτική, ο Miles παραμένει πιστός στην καυστική του προσέγγιση και στο χιούμορ του για το οποίο φημίζεται. Κάθε κομμάτι στο Change The Show αποτυπώνει την αγάπη του για την Northern soul και την επιρροή που αυτή έχει ασκήσει στη σύνθεση των τραγουδιών.

Το Tell Me What You’re Feeling, είναι ένα showtopper που θα κάνει το κοινό να παθιαστεί σε οποιοδήποτε καλοκαιρινό φεστιβάλ. Το opening track, Tears Are Falling, αρχίζει εξιστορώντας την αγάπη του Kane για το θέατρο και την υποκριτική. Λίγο αργότερα, ο ίδιος εξομολογείται: «…Κουράστηκα να παραβιάζω όλους τους κανόνες» και, μιλώντας για παραβίαση των κανόνων, σπεύδει να σχολιάσει τις γνώσεις του στην πολιτική, στο κομμάτι που όμως μας πληροφορεί, γράφτηκε ενώ παρακολουθούσε τις ειδήσεις ένα πρωί στον καναπέ του. Tο απολαυστικό Nothing’s Ever Gonna Be Enough με τη σειρά του – ένα ντουέτο με την υποδειγματική Corinne Bailey Rae – εμπνέεται από τη δεκαετία του ’60 και μας παρασύρει στην ατμόσφαιρά του.

Αν αναζητάς «όλα τα συναισθήματα» σε ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωινό, το Change The Show θα ζεστάνει την καρδιά σου και θα σε κάνει να αναπολήσεις τις ξέγνοιαστες φεστιβαλικές μέρες του καλοκαιριού.

Highlights: Don’t Let It Get You Down, Caroline, Change The Show, See Ya When I See Ya

Metascore71/100
Release Date: 21 Ιανουαρίου 2022
Label: BMG

Λουίζα Σολομών-Πάντα

Share
Published by
Λουίζα Σολομών-Πάντα