ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Είδαμε live τους Röyksopp στο Release Athens Χ SNF Nostos

Οι φεστιβαλικές βραδιές στην Πλατεία Νερού, έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού. Οι παρέες ανταμώνονται και με μια δροσερή μπύρα στο χέρι φτάνουν από νωρίς στην αρένα για να απολαύσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, να χορέψουν και να τραγουδήσουν με τη ψυχή τους.

Φέτος, ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της electro-pop μουσικής, οι Νορβηγοί Röyksopp, βρέθηκαν στην Πλατεία Νερού στο πλαίσιο του Release Athens X SNF Nostos, και ηλέκτρισαν με τα beats τους το ελληνικό κοινό.

Όσοι και όσες βρεθήκαμε χθες στον κατάμεστο συναυλιακό χώρο, είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια βραδιά βγαλμένη από τα όνειρα των φίλων της ηλεκτρονικής μουσικής. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη συναυλία των Röyksopp και το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι έφυγαν με την αίσθηση ότι είχαν μόλις δημιουργήσει μια πολύ όμορφη ανάμνηση.

Πόσω μάλλον εμείς που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το εντυπωσιακό show στο μπαλκόνι του opaponline.gr, του νέου online προορισμού διασκέδασης.

Η αποθέωση της ηλεκτρονικής μουσικής σε ένα lineup

Το βράδυ ξεκίνησε ιδανικά με τους Μίκρο να ικανοποιούν το αίτημα των θαυμαστών τους και να επιστρέφουν στη σκηνή για μία ζωντανή εμφάνιση μετά από 8 ολόκληρα χρόνια απουσίας.

Παλιά αγαπημένα τραγούδια έδωσαν τον ρυθμό στο κοινό και πριν καν το καταλάβουμε, οι OMD είχαν λάβει τη σκυτάλη στο stage αποδεικνύοντας πως είναι ένα από τα ελάχιστα, ίσως, συγκροτήματα της γενιάς τους που μπορούν ακόμα να δημιουργούν μουσική που να εμπνέει.

Σειρά είχαν οι M83 που μας μετέφεραν στο δικό τους υπερβατικό μουσικό σύμπαν, προετοιμάζοντας το έδαφος για τους Röyksopp.

Το Νορβηγικό ντουέτο δεν απογοήτευσε και έδωσε στο κοινό του αυτό ακριβώς που ζητούσε, μια “True Electric” συναυλία. Οι οπτικοακουστικές δημιουργίες απογείωσαν μια ούτως ή άλλως εντυπωσιακή παραγωγή, κάνοντας την εμπειρία εξωπραγματική.

Το κοινό δεν σταμάτησε να χορεύει στιγμή στον ρυθμό των συναρπαστικών remixes και όλοι έμοιαζαν να έχουν μεταφερθεί σε έναν άκρως ηλεκτρονικό κόσμο, από όπου δεν ήθελαν να φύγουν. Η Πλατεία Νερού μεταμορφώθηκε σε ένα τεράστιο dancefloor.

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, όμως, και η συναυλία έφτασε στο τέλος της. Όσες φορές και να τους δεις από κοντά, κάθε συναυλία των Röyksopp έχει το δικό της χαρακτήρα. Γι’ αυτό και εμείς δεν βλέπουμε την ώρα για την επόμενη συνάντησή μας, για το επόμενο ταξίδι σε έναν κόσμο γεμάτο “profound mysteries”.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA