ΣΙΝΕΜΑ

(Don’t) Worry Darling: Όλο το «δράμα» πίσω από τη νέα ταινία με τον Harry Styles

Τι κι αν τους τρέλανε όλους ο Harry Styles με το αφοπλιστικό 70s look του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας όπου παρευρέθηκε για την πρεμιέρα του νέου thriller της Olivia Wilde στο οποίο πρωταγωνιστεί, οι πρώτοι ψίθυροι που φτάνουν για το “Don’t Worry Darling”, είναι κάτι παραπάνω από αποκαρδιωτικοί. Τόσο, που, κοινό και κριτικοί έσπευσαν να βρουν το χαμένο ενδιαφέρον τους γι’ αυτή στα πικάντικά της παρασκήνια. 

Σίγουρα δεν το ακούς πρώτη φορά από εμάς και πλέον αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα των ημερών στα social media: Τελικά έφτυσε ο Harry (κυριολεκτικά) τον συμπρωταγωνιστή του, Chris Pine, στην πρεμιέρα του Don’t Worry Darling;

Harry Styles, Sydney Chandler και Gemma Chan. Φωτογραφία: EPA/ETTORE FERRARI

Και να ήταν μόνο αυτό το ερώτημα. Τώρα, τα κους κους έχουν μετατοπιστεί στις διαμάχες – το λες και ξεκατίνιασμα – μεταξύ των μελών του cast και στην προσπάθεια να καταλάβουμε λίγο πριν την πρεμιέρα της στις κινηματογραφικές αίθουσες, στις 23 Σεπτεμβρίου, τι έχει κάνει όσα συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες, να είναι πιο ενδιαφέροντα από την ίδια την ταινία.

Η αρχή του (κινηματογραφικού) δράματος

Όλα φαίνεται πως άρχισαν τον Απρίλιο του 2020, όταν η σκηνοθέτης της ταινίας, Olivia Wilde, ανακοίνωσε μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη ταινία της Booksmart, πως θα δούμε στη μεγάλη οθόνη το επόμενο δημιούργημά της, Don’t Worry Darling. Τότε, το original cast αποτελούνταν, όπως είχε ανακοινωθεί, από τους Shia LaBeouf, Florence Pugh και Chris Pine. Η Pugh μοιράστηκε στο Instagram τον ενθουσιασμό της για τη συμμετοχή της στην ταινία, αποκαλώντας την Wilde «είδωλό» της που είχε δημιουργήσει ένα «απίστευτο cast». Όλα καλά μέχρι εδώ.

Η μήνυση της FKA Twigs στον Shia LaBeouf

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ανακοινώθηκε πως ο pop star Harry Styles θα αντικαταστήσει τον LaBeouf στο ρόλο του Τζακ Τσέιμπερς, συζύγου της Pugh στην ταινία. Τον Δεκέμβριο, ο ηθοποιός μηνύθηκε από την τραγουδίστρια FKA Twigs για φερόμενη σωματική και συναισθηματική κακοποίηση όσο βρίσκονταν σε σχέση.

Η Wilde, η οποία είχε χωρίσει με τον ηθοποιό και αρραβωνιαστικό της Jason Sudeikis τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, εξέφρασε την υποστήριξή της στην FKA Twigs μέσω ενός Instagram story. Σύμφωνα με το Variety, υπήρχαν επίσης ισχυρισμοί από ανώνυμες πηγές πως η Wilde είχε πράγματι «απολύσει» τον LaBeouf λόγω «κακής συμπεριφοράς» και «συγκρούσεων με το cast και το συνεργείο».

Σε μια συνέντευξη στη Vogue ένα χρόνο αργότερα, η σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι ο Styles είχε ήδη επιλεχθεί για τον ρόλο πριν από τη διαμόρφωση του τελικού casting, ωστόσο οι δυσκολίες στον προγραμματισμό της παγκόσμιας περιοδείας του δεν θα του επέτρεπαν να συμμετάσχει στην ταινία. Το διάστημα όμως που ο LaBeouf βγήκε εκτός cast, ο Covid ανάγκασε τον Styles να ακυρώσει την περιοδεία του, μένοντας έτσι διαθέσιμος για τον ρόλο στο Don’t Worry Darling.

Αλλιώς τα λέει ο LaBeouf για την αποχώρησή του από το cast

Φτάνοντας στο 2022, το Variety δημοσίευσε στις 24 Αυγούστου μια συνέντευξη με την Wilde, στην οποία η σκηνοθέτης τόνισε ότι η απόφασή της να απολύσει τον LaBeouf οφείλεται στην «προτεραιότητά» της να κάνει την πρωταγωνίστρια Pugh να «αισθάνεται ασφαλής» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Η συμπεριφορά του δεν ανταποκρινόταν στο ήθος που απαιτώ να υπάρχει στις παραγωγές μου», είχε πει η Wilde.

Δύο μέρες αργότερα, στον απόηχο της συνέντευξής της, ο LaBeouf αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της με τη διαρροή email που είχαν ανταλλάξει με την Wilde το 2020, τα οποία φανέρωναν ότι είχε αποφασίσει οικειοθελώς να αποχωρήσει από την ταινία. «Εσύ και εγώ ξέρουμε τους λόγους της αποχώρησής μου. Εγκατέλειψα την ταινία γιατί οι ηθοποιοί σας και εγώ δεν μπορούσαμε να βρούμε χρόνο για πρόβες», φαίνεται να έγραφε ο LaBeouf σε ένα από τα email. Κατά την ανταλλαγή μηνυμάτων, η Wilde έγραψε στον LaBeouf ότι «ξαφνιάστηκε» που τον είδε να φεύγει επειδή «θα μπορούσε να ήταν κάτι ξεχωριστό».

Το ειδύλλιο μεταξύ Harry Styles και Olivia Wilde

Το love story του Harry Styles με την Olivia Wilde είναι πλέον γνωστό (η Page Six ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τη σχέση τους τον Ιανουάριο του 2021, έναν μήνα πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα), αυτό όμως που δεν είναι αρκετά ευκρινές, είναι το πότε αυτό ξεκίνησε. Οι τελευταίες φήμες ήθελαν την 26χρονη ηθοποιό Florence Pugh, συμπρωταγωνίστρια του Styles στην ταινία, να έχει τσακωθεί με την Olivia Wilde εξαιτίας τους.

Ιδού η αιτία: «Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι η Flo που έβλεπε την Olivia και τον Harry να φλερτάρουν μεταξύ τους στα γυρίσματα δεν ένιωσε πολύ καλά, καθώς η Olivia ήταν ακόμα με τον Jason», είπε μία πηγή στο Page Six, αναφερόμενη στον πρώην (πλέον) σύντροφο της Wilde και πρωταγωνιστή του “Ted Lasso”, Jason Sudeikis.

Το πρώην ζευγάρι – που αρραβωνιάστηκε το 2012 και έχει αποκτήσει δύο παιδιά – ανακοίνωσε το τέλος της επταετούς σχέσης του τον Νοέμβριο του 2020. Εκείνη την εποχή, πηγές ανέφεραν το ειδύλλιο της Wilde με τον Styles ως τον κύριο λόγο για τον χωρισμό, με μία πηγή να τονίζει στο Page Six ότι η σχέση της με τον Styles εξελισσόταν ήδη επί ένα μήνα προτού χωρίσει.

Florence Pugh και Chris Pine. Φωτογραφία: EPA/CLAUDIO ONORATI

Florence Pugh vs Olivia Wilde – ή μήπως όχι;

Κι όμως, τα ευτράπελα δεν τελειώνουν εδώ. Μόλις μια μέρα πριν από την πρεμιέρα του Don’t Worry Darling, οι εκπρόσωποι της Pugh επιβεβαίωσαν ότι η ηθοποιός δεν θα έδινε το παρών στη συνέντευξη τύπου για την ταινία στο πλαίσιο του φεστιβάλ της Βενετίας, λόγω δεσμεύσεων για τα γυρίσματα του σίκουελ του Dune στη Βουδαπέστη. Φυσικά, αυτή η κίνηση τροφοδότησε εκ νέου τις φήμες για την ύπαρξη διαμάχης μεταξύ της Pugh και της Wilde, η οποία ρωτήθηκε για την απουσία της πρωταγωνίστριάς της κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Αργότερα βέβαια η Flo εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας φορώντας ένα μαύρο φόρεμα που έκλεψε τις εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να διαψεύσει τις φήμες. Μάλιστα, σε βίντεο που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της τελετής, η Pugh παρουσιάζεται να χειροκροτεί την σκηνοθέτιδά της.

Το «φτύσιμο» του Styles και οι ψίθυροι περί χωρισμού Styles-Wilde

Έτσι, το ενδιαφέρον του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετατοπίστηκε γρήγορα, αρχίζοντας να αναρωτιέται έπειτα από σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε, αν ο Styles είχε πράγματι φτύσει τον συμπρωταγωνιστή του, Pine – ενώ η Wilde που καθόταν δίπλα στον Pine παρουσιάζεται να κοιτάζει τον Styles εμφανώς αμήχανα. Και μιας που μιλάμε για το συγκεκριμένο τρίο, ο Pine καθόταν ανάμεσα στο (κάποτε;) ευτυχισμένο ζευγάρι, με αποτέλεσμα αρκετοί να αναρωτηθούν αν έχει μπει τέλος στο ειδύλλιο του Styles με την Wilde.

Σα να μην έφτανε αυτό, στο Daily Mail κυκλοφόρησε δημοσίευμα με τίτλο «Είπε Όχι! Ο Harry Styles φαίνεται να αρνήθηκε να σταθεί δίπλα στο κορίτσι του, Olivia Wilde στο κόκκινο χαλί του Don’t Worry Darling», με το βίντεο που το συνοδεύει να φουντώνει τις φήμες περί χωρισμού.

Πάντως, όσον αφορά το φτύσιμο, σε δήλωσή του στο Variety ένας εκπρόσωπος του Pine αρνήθηκε το αφήγημα που ήθελε τον Styles να έχει φτύσει τον συμπρωταγωνιστή του, χαρακτηρίζοντας τις φήμες που φούντωσαν στα social media ως «μία γελοία ιστορία – μια πλήρη κατασκευή και αποτέλεσμα μιας διαδικτυακής περιήγησης που είναι ξεκάθαρα παραπλανητική».

Τα συμπεράσματα δικά σας:

Βέβαια, ο Βρετανός ποπ σταρ δεν έχασε την ευκαιρία να διακωμωδήσει και ο ίδιος την τρελή αυτή φήμη σε πρόσφατη συναυλία του. Χαρακτηριστικά είπε απευθυνόμενος στους φαν του πως, «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στην Νέα Υόρκη. Είχα πεταχτεί για λίγο στην Βενετία για να φτύσω τον Chris Pine». Το κοινό όπως ήταν αναμενόμενο ξέσπασε σε γέλια και χειροκροτήματα. 

Η ετυμηγορία; Don’t Worry. Μπορεί η ίδια η ταινία να είναι αρκετά μέτρια – όπως διατείνονται οι ειδικοί – ωστόσο τα παρασκήνιά της υπόσχονται να σε κρατήσουν γεμάτο αγωνία στη θέση σου σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα – φυσικά με μπόλικο pop corn. 

POPAGANDA