Το δεύτερο άλμπουμ των Geordie Greep, Cameron Picton και Morgan Simpson – με τον κιθαρίστα Matt Kwasniewski-Kelvin να απέχει για λόγους ψυχικής υγείας – θα μπορούσε δικαίως να αποτελέσει το ντεμπούτο κάποιου νέου μουσικού project. Σε αυτή τους την κυκλοφορία, οι black midi ακούγονται ως μια αρκετά διαφορετική μπάντα και αυτό διόλου μας ενοχλεί. Αντιθέτως. Το Cavalcade, είναι ένας δίσκος με υπέροχες μελωδίες και εγκάρδιους στίχους, που απέχει αρκετά από τον άγριο κι απελευθερωμένο αυτοσχεδιασμό της πρώτης τους δουλειάς “Schlagenheim”. 

Με τον κιθαρίστα Kaidi Akinnibi, τον Seth Evans στα πλήκτρα και τον Jerskin Fendrix στο βιολί, να προστίθενται ως μουσικοί στο νέο δίσκο, οι ακροατές έρχονται σε επαφή με μία ηχητική πανδαισία που αναδύεται από την εξαιρετική παικτική τους σύμπλευση. Το εναρκτήριο κομμάτι και οπτικοποιημένο single “John L” είναι δυναμικό και ζωηρό, με το συγκινητικά τρυφερό track “Marlene Dietrich” να ακολουθεί. Ο κιθαριστικός ελιγμός του Greep, επιβεβαιώνει πως όλες οι φανταστικές ιδέες των τελευταίων χρόνων που έχουν ανά διαστήματα «πέσει στο τραπέζι» της μπάντας, φτάνουν τώρα στην καρποφορία τους μέσα από το Cavalcade.

Ο φρενήρης και συνάμα κομψός ρυθμός των κομματιών “Chondromalacia Patella” και “Slow”, μοιάζει να παραδίδεται στην τρυφερή αγκαλιά του “Ascending Forth”, που κλείνει το άλμπουμ με μία γερή δόση ρομαντισμού και ελπίδας. Οι black midi μας αποδεικνύουν μέσα από κάθε τους κυκλοφορία πως αποστρέφονται τη μονοτονία και τολμούν τους πειραματισμούς, ακόμη κι αν αυτοί αφήσουν αποξενωμένο το παθιασμένο fanbase τους. Με την πυξίδα του στραμμένη στην εξέλιξη και την – απαλλαγμένη από την εμπορική επιτυχία – δημιουργικότητα, το experimental rock/ indie rock / jazz fusion συγκρότημα αγαπά να καταθέτει τη ψυχή και την αλήθεια του μέσα από κάθε του κυκλοφορία.

Highlights: John L, Marlene Dietrich, Slow, Chondromalacia Patella

Metascore: 80/100
Release Date: 28 Μαΐου 2021
Label: Rough Trade

Λουίζα Σολομών-Πάντα