Categories: WEEKLY MUSIC PLEASURE

Η Billie Eilish αποστρέφεται τη στασιμότητα, στο απρόβλεπτο Happier Than Ever

Το ντεμπούτο άλμπουμ της “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, την ανέδειξε σε μία από τις δημοφιλέστερες τραγουδίστριες και τραγουδοποιούς του pop ήχου, προτού ακόμη ενηλικιωθεί. Η Billie Eilish, κατάφερε να επαναφέρει στο προσκήνιο τις ηλεκτρονικές δυνατότητες της pop, διαποτίζοντάς τες με ένα punk αίσθημα ελευθερίας. Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του σαρωτικού πρώτου της δίσκου, η Billie επιστρέφει δισκογραφικά με το sophomore άλμπουμ της, Happier Than Ever.

Με τον αδελφό της, Finneas, στο τιμόνι της παραγωγής, το Happier Than Ever αναδεικνύεται σε ένα έργο λεπτής εξέλιξης για τη νεαρή star. Οι στίχοι του, φανερώνουν την ωρίμανσή της και αντικατοπτρίζουν μία καλλιτέχνιδα που μοιάζει να έχει αποδεχτεί περισσότερο τον εαυτό της, καθώς εξακολουθεί να διερευνά τις δυνατότητές της. Στο εναρκτήριο κομμάτι “Getting Older”, η Eilish απομακρύνεται από την όψη του έφηβου, ταραχώδους κοριτσιού, τραγουδώντας για μία γυναίκα που σταδιακά γίνεται σοφότερη και πιο έμπειρη. Το track “I Didn’t Change My Number”, διαθέτει όλον τον πλούτο μιας σύγχρονης, απαλής hip-hop παραγωγής, που ξεχωρίζει για το σχεδόν ψιθυριστό της τραγούδισμα και τα γεμάτα λεπτότητα φωνητικά της.

Τα ψηφιακά πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από το hit της “Bad Guy”, παραμένουν εμφανή και σε αυτή την κυκλοφορία της. Το “Therefore I Am”, μέσα από τη δυσοίωνη, σκοτεινή στιχουργική του, θεμελιώνεται στις αγκαθωτές ηλεκτρονικές εκρήξεις, που ανέδειξαν το ντεμπούτο της σε ένα πρωτότυπο alt-pop δημιούργημα. Η επιρροή της Billie Eilish από την αγαπημένη της Billie Holiday, φροντίζει να κάνει τακτικά της εμφάνισή της στο Happier Than Ever. Το closing track “Male Fantasy”, γίνεται το λυπηρό φινάλε του δίσκου, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η αγάπη που χάθηκε, αλλά και η περιπλάνησή της σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, όπου η εικόνα και το σώμα της γυναίκας αντικειμενοποιούνται. Το Happier Than Ever, απολαμβάνει την λεπτότητα και τον ειλικρινή του χαρακτήρα. Προχωρώντας υπομονετικά σε μια νέα εποχή, περιβάλλεται από ένα σκοτάδι που σταδιακά αρχίζει να μετασχηματίζεται.

Highlights: NDA, Happier Than Ever, Lost Cause, Your Power, Billie Bossa Nova

Metascore: 84/100
Release Date: 30 Ιουλίου 2021
Label: Interscope

Λουίζα Σολομών-Πάντα