Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

100 τσιγγάνικα βιολιά χωρίς παρτιτούρες κάτω απ’ την Ακρόπολη

Η Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης, έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου για να δώσει μια παράσταση χωρίς πρωτόκολλο, σε μουσικές που δεν υπακούουν πάντα σε παρτιτούρες. «100 τσιγγάνικα βιολιά» είναι ο τίτλος της παράστασης, με 100 μουσικούς, να αυτοσχεδιάζουν για να χαρίζουν στον κόσμο την ατμόσφαιρα και την ουσία μιας αυθεντικής, αυθόρμητης τσιγγάνικης γιορτής και την ίδια ώρα παίζουν με την ακρίβεια και τον απόλυτο συγχρονισμό ενός βιεννέζικου κλασικού συνόλου.

Η Ορχήστρα «Szaztagu Ciganyzenekar» αποτελείται από 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και θεωρείται η «αφρόκρεμα» των τσιγγάνων μουσικών της Ουγγαρίας. Ανάμεσα τους ο Jószef Lendvai Csócsi καλλιτεχνικός διευθυντής και ηγέτης της Ορχήστρας, αλλά και ο Oszkar Okros, ο καλύτερος μουσικός του κυμβάλου στον κόσμο. 

Η Ορχήστρα αναμειγνύει την παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική της Ουγγαρίας με αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, παιγμένα με μοναδικό τρόπο. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ντυμένα με ουγγρική τσιγγάνικη στολή, τα μέλη της Ορχήστρας παρουσιάζουν τσιγγάνικες μελωδίες του Bela Radics, του Grigoras Dinicu, του Ferenc Herkel και του Vittorio Monti. Στο δεύτερο μέρος, με σμόκιν, οι μουσικοί ερμηνεύουν σπουδαία κλασικά έργα του Johannes Brahms, του Georges Bizet, του Frantz Liszt, του Pyotr Tchaikovsky, του Jacques Offenbach, του Pablo de Sarasate και του Johann Strauss πατέρα και υιού.

The Budapest Gypsy Symphony Orchestra, «100 τσιγγάνικα βιολιά», Ηρώδειο, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, 20:30 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 25 ΕΥΡΩ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 20 ΕΥΡΩ/ Γ ΖΩΝΗ: 45 ΕΥΡΩ / Β ΖΩΝΗ: 60 ΕΥΡΩ / Α ΖΩΝΗ: 75 ΕΥΡΩ / ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: 90 ΕΥΡΩ
*Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες στο 2111010099.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: τηλ. 2111010099,  viva.gr , καταστήματα Public, Seven Spots, media markt

Βίκη Βαμιεδάκη

Share
Published by
Βίκη Βαμιεδάκη