Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
30.11.2022

Η Πανδημία του Δημήτρη Πιατά βραβεύτηκε στο Λονδίνο

Στο 7ο London Greek Film Festival η ταινίια απέσπασε τρία βραβεία μεταξύ 70 συμμετοχών.
Η Πανδημία του Δημήτρη Πιατά βραβεύτηκε στο Λονδίνο

Στο 7th Annual London Greek Film Festival, έκανε την πανευρωπαϊκή της πρεμιέρα η πρώτη κινηματογραφική σκηνοθετική δουλειά του Δημήτρη Πιατά, η μαύρη κωμωδία «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ»- «ΟΛΑ-λοιπόν-ΕΝΑ». Επιλέχθηκε μεταξύ 70 ταινιών και 20 σεναρίων και κέρδισε τρία βραβεία, της καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, της καλύτερης σκηνοθεσίας ταινίας μεγάλου μήκους για τον Δημήτρη Πιατά και του καλύτερου ερμηνευτή για τον Θεοδόση Πελεγρίνη.

Αν και στην απονομή ο Δημήτρης Πιατάς απουσίαζε, το χιούμορ του έδωσε το «παρών» με το μήνυμα που διαβάστηκε από την εκπρόσωπο της ταινίας, Μάγιας Πολιτάκη, «Πρόθεση μου ήταν να κάνω κινηματογραφική ταινία – μυθοπλασίας – αλλά με την κρίση που μαστίζει την χώρα μας μου βγήκε – ντοκιμαντέρ! Γιατί το φόντο της ταινίας ήταν η χρεοκοπημένη Ελλάδα-υπαρκτό πρόβλημα, ο κανιβαλισμός  των κίτρινων  Μ.Μ.Ε. – βλέπε διασυρμό του Καθηγητή Φιλοσοφίας και τέως Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, λόγω ενασχόλησης του με τα καλλιτεχνικά και τέλος ο τίτλος της ταινίας που παραπέμπει στο διεθνές πρόβλημα του έμπολα. Αυτό το λάθος, είναι η αρχή της κωμωδίας μου, όμως επιμένω ότι έκανα ταινία μυθοπλασίας και όχι ντοκιμαντέρ. Κωμωδία αλλά μαύρη».

Η «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ»- «ΟΛΑ-λοιπόν-ΕΝΑ» παρουσιάστηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας, ενόψει εκείνης της προβολής, ο Δημήτρης Πιατάς μίλησε στον Ιωσήφ Πρωιμάκη και την Popaganda και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.