Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.09.2024

Τι θα δούμε στην Ελευσίνα τον Σεπτέμβριο

Η Ελευσίνα υποδέχεται το φθινόπωρο με το 49ο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2024, το 2ο Διεθνές Συμπόσιο για μια Νέα Ελευσίνα που επιστρέφει στην πόλη και μία υποβλητική παράσταση χορού που συνδέει τις παραδόσεις της αρχαίας Ελλάδας και της Κίνας.
Τι θα δούμε στην Ελευσίνα τον Σεπτέμβριο
Η 2023 Ελευσίς υποδέχεται τον Σεπτέμβριο με το 49ο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2024, ένα από τα μακροβιότερα φεστιβάλ στην ελληνική επικράτεια που φέτος συμπληρώνει 49 χρόνια. Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή 30 Αυγούστου με τη συναυλία Ο δικός μου Ennio Morriconeπου θα πραγματοποιήσει ο Σταύρος Λάντσιας με το κουαρτέτο του στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Ο καταξιωμένος Κύπριος πιανίστας και συνθέτης παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη τελευταία δισκογραφική του δουλειά με τίτλο My Ennio Morricone με αξέχαστες μελωδίες του σπουδαίου συνθέτη που έχουν «ντύσει» εμβληματικές ταινίες, όπως το Cinema Paradiso, το Once Upon a Time in the West και πολλές άλλες, μέσα από ευρηματικές ενορχηστρώσεις και εμπνευσμένες εκτελέσεις.

Stavros Lantsias Quartet

 

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα συνεχίζεται στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου, όπου το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου. Ένα έργο που χαρακτηρίζεται από τεράστια εσωτερική δύναμη και ταυτόχρονα φανερώνει το ενδιαφέρον του ποιητή για τον μυστικισμό και την έκσταση. Βασικά δραματικά θέματα της τραγωδίας είναι οι δυνατότητες της ψυχής, η ανθρώπινη αρετή, η αυτοσυνείδηση, η σύνεση και η πλάνη, το λογικό και το άλογο στοιχείο, που εμφανίζονται μέσα από την αντίθεση ανάμεσα στον άνθρωπο και τον θεό, την ίδια αντίθεση από την οποία προκύπτει η τραγική σύγκρουση του δράματος.

Βάκχες σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου

 
Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα στο Παλαιό Ελαιουργείο η εκδήλωση Τα παιδιά της Ελευσίνας παίζουν ακόμη βόλους με τη συμμετοχή τοπικών καλλιτεχνών. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από μουσικούς της Ελευσίνας που υπηρετούν όλα τα είδη μουσικής, από κλασική, έντεχνη, ροκ, παραδοσιακή και λαϊκή έως ραπ και τέκνο, ενώ, παράλληλα, θα προβάλλονται μικρά φιλμάκια που έχουν σκηνοθετήσει Ελευσίνιοι καλλιτέχνες και κείμενα που έχουν επιμεληθεί Ελευσίνιοι συγγραφείς.

Μάθετε περισσότερα για το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2024 εδώ.

Μυστήριο 299 2ο Διεθνές Συμπόσιο για μια Νέα Ελευσίνα Ι Credit: John Kouskoutis

 
Ακόμη, μη χάσετε το Μυστήριο 299 2ο Διεθνές Συμπόσιο για μια Νέα Ελευσίνα με θέμα Μυστήρια Ευδαιμονίας: Αρχαίες Καταβολές – Σύγχρονα Επιτεύγματα, που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το World Human Forum σε συνεργασία με τη 2023 Ελευσίς από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο ΙΡΙΣ. Με καινοτόμες συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια, συναρπαστικές καλλιτεχνικές δράσεις και διακεκριμένους ομιλητές από όλο τον κόσμο, το φετινό Συμπόσιο έχει στόχο να πυροδοτήσει την προσωπική και κοινωνική αλλαγή και να καταστήσει την Ελευσίνα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την καλλιέργεια της συνειδητότητας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στις κορυφαίες στιγμές του Συμποσίου συγκαταλέγεται το Μυστήριο 196 Ba Wang Bian – Αρχέγονοι Διάλογοι, μια διεθνής παραγωγή που θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου. Μία παράσταση χορού με τη Maya Jilan Dong που αντλεί έμπνευση από τη λαϊκή κουλτούρα της Κίνας και τον μύθο της Περσεφόνης και υφαίνει ένα παραμύθι που συνδέει διαφορετικές αφηγήσεις για την έννοια του ανθρώπινου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ENNIO MORRICONESTAVROS LANTSIAS QUARTET Ι 30 ΑΥΓ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΒΑΚΧΕΣ του ΕΥΡΙΠΙΔΗ Ι 1 ΣΕΠ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΒΟΛΟΥΣ Ι 20 ΣΕΠ
ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 299 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑ Ι 25 ΕΩΣ 27 ΣΕΠ
ΙΡΙΣ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 196 BΑ WANG BIAN – ΑΡΧΕΓΟΝΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ Ι 25 ΣΕΠ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.