Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.08.2024

«Παρίσι 2024»: Χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο της Ελλάδας από τον Τσελίδη

Ο Θοδωρής Τσελίδης χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο, χάλκινης απόχρωσης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το τρίτο στη χώρα ας στην Ιστορία του τζούντο σε Ολυμπιακούς αγώνες γενικώς
«Παρίσι 2024»: Χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο της Ελλάδας από τον Τσελίδη

Στον τελικό των ρεπεσάζ στα -90κ. ο Τσελίδης νίκησε τον Ισπανό -Γεωργιανής καταγωγής- Τριστάνι Μοσαχλισβίλι.

O 27χρονος τζουντόκα μπήκε αποφασισμένος και με Waza-ari με το… καλησπέρα, πήρε το προβάδισμα (1-0 στα 40΄΄). Με ψυχραιμία διαχειρίστηκε το υπόλοιπο της αναμέτρησης, χωρίς να αμφισβητηθεί σε κανένα σημείο η υπεροχή του. Η τακτική του, άλλωστε, ήταν αυτή που του επέτρεψε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το χάλκινο μετάλλιο είναι το τρίτο της Ελλάδας στο τζούντο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τα δύο μετάλλια που είχε κατακτήσει ο Ηλίας Ηλιάδης σε Αθήνα (2004, χρυσό στα -81κ.) και Λονδίνο (2012, χάλκινο στα -90κ.) και το πρώτο μετά από 12 χρόνια!

Ο Γεωργιανός Λάσα Μπεκαούρι υπερασπίστηκε το χρυσό που είχε κατακτήσει το 2021 στο Τόκιο, κάμπτοντας την αντίσταση του Ιάπωνα Σανσίρο Μουράο στον τελικό, ενώ το δεύτερο χάλκινο απονεμήθηκε στον Γάλλο Μαξίμ-Γκαέ Νγκαγιάπ. 
    

«Ένα τρελό θαύμα έγινε σήμερα!», είπε ενώ έπλεε σε πελάγη ευτυχίας ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), λίγα λεπτά μετά τον θρίαμβο. 

Σε ερώτηση για την πορεία του μέχρι τον μικρό τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά τζούντο στο Παρίσι, ο Τσελίδης απάντησε:

«Είμαι χαρούμενος. Είναι κάτι τρελό αυτό που συνέβη και χαίρομαι που κράτησα τον λόγο μου και έφερα μετάλλιο στην Ελλάδα». 

Που αφιερώνει το μετάλλιο;

«Το μετάλλιο αυτό ανήκει σε όλους που ήταν δίπλα μου. Τίποτα δεν μπορείς να καταφέρεις μόνος και αν δεν έχεις σωστή υποστήριξη. Το μυστικό κρύβεται στην ομαδική δουλειά. Ο Αλεξάνδρος (σ.σ. Ντανατσίδης), ο Νίκος (σ.σ. Ηλιάδης), όλοι. Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους μας και είμαι χαρούμενος». 

Το ονειρευόταν το μετάλλιο πριν ταξιδέψει στο Παρίσι;

«Ονειρευόμουν σε όλη τη ζωή μου ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου». 

Τέλος, στο μήνυμα του στους Έλληνες που παρακολούθησαν την πορεία του και περίμεναν τη διάκριση, είπε:

«Ευχαριστώ πολύ όλους τους Έλληνες. Η Ελλάδα είναι το καλύτερο έθνος. Είμαι χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία και τους το ανταπέδωσα». 

πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.