Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
17.07.2024

Copa America: Ξανά στον θρόνο της η Αργεντινή

Το 16ο Κόπα Αμέρικα της ιστορίας της κατέκτησε η Αργεντινή, η οποία νίκησε 1-0 στον τελικό του Μαϊάμι την Κολομβία.
Copa America: Ξανά στον θρόνο της η Αργεντινή

Στον έβδομο ουρανό βρίσκεται… ξανά η Αργεντινή, η οποία νίκησε με 1-0 την Κολομβία στην παράταση και κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα. Χρυσός σκόρερ ο Λαουτάρο Μαρτίνες που βρήκε δίχτυα στο 112′ κι ενώ είχε μπει αλλαγή στην παράταση και έτρεξε να το αφιερώσει το γκολ στον τραυματία Λιονέλ Μέσι, που είχε αποχωρήσει στο 66′.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε με θλιβερά επεισόδια έξω από το γήπεδο και ο τελικός ξεκίνησε με μία ώρα και 22′ καθυστέρηση. Αρκετοί φίλοι της Κολομβίας προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας. Δεκάδες φίλαθλοι τραυματίστηκαν, ενώ υπάρχουν και βίντεο που δείχνουν τους οπάδούς να μπαίνουν ακόμη και από τον φωταγωγό του γηπέδου!

Ο αγώνας είχε λίγες καλές φάσεις. Η μεγαλύτερη όλων ήταν μόλις στο 7′ όταν ο Κόρντομπα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ για την Βραζιλία.

Στο 66′ όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο προκειμένου να χειροκροτήσει τον Λιονέλ Μέσι. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών έγινε αναγκαστική αλλαγή και αποχώρησε με κλάματα.

Στο 96′ ο Αλβάρες δίνει την θέση του στον λαουτάρο Μαρτίνες κι αυτός έξι λεπτά αργότερα διαμορφώνει το τελικό 1-0. Ο επιθετικός της Αργεντινής ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης,. καθώς σημείωσε 5 τέρματα. 

Ιδιαίτερη συγκίνηση για τους φίλους της Αργεντινής στο 117′ όταν ο Ντι Μαρία πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου στο τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική ομάδα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες – Μοντιέλ (72΄Μολίνα), Ρομέρο, Λισάνδρο Μαρτίνες, Ταλιαφίκο – Ντι Μαρία (117′ Οταμέντι), Ντε Πολ, Φερνάντες (96′ Λο Σέλσο), Μακ Άλιστερ (96′ Παρέδες) – Μέσι (66′ Νίκο Γκονζάλες), Άλβαρες (96′ Λαουτάρο Μαρτίνες).

Κολομβία (Νέστορ Λορέντζο): Βάργκας – Σαντιάγκο Αρίας, Σάντσες, Κουέστα, Μοχίκα – Ρίος (89′ Καστάνιο), Λέρμα (106′ Ουρίμπε) – Τζον Αρίας (106′ Καράσκαλ), Χάμες Ροντρίγκες (91′ Κιντέρο), Λουίς Ντίας (106′ Μπόρχα) – Κόρντομπα (89′ Κόρντομπα).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.