Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
05.10.2024

Λονδίνο: «Ο Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί να μην θίξει το θέμα των Γλυπτών»

Διαψεύδει η Αθήνα.
Λονδίνο: «Ο Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί να μην θίξει το θέμα των Γλυπτών»

Συνεχίζεται το διπλωματικό επεισόδιο Αθήνας – Λονδίνου, αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες μόλις ώρες πριν από τη διεξαγωγή της.

Αφορμή για την πρωτοφανή απόφαση του Ρίσι Σούνακ αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στο BBC για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με σημερινές διαρροές από το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, το Λονδίνο υποστηρίζει ότι είχε διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έθιγε το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα κατά την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως αναφέρει, ο Έλληνας πρωθυπουργός αθέτησε την εν λόγω υπόσχεση, με αποτέλεσμα ο Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την μεταξύ τους συνάντηση.

Στη συνέχεια ακολούθησε δήλωση του εκπροσώπου του Σούνακ, Μαξ Μπλέιν, σύμφωνα με την οποία ο κ. Μητσοτάκης αθέτησε την υπόσχεσή του να μην μιλήσει δημόσια για τα γλυπτά, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στη Βρετανία.

«Η ελληνική κυβέρνηση παρείχε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χρησιμοποιούσε την επίσκεψη ως δημόσια ευκαιρία για να αναφερθεί σε ζητήματα που έχουν διευθετηθεί εδώ και χρόνια. Δεδομένου ότι αυτές οι διαβεβαιώσεις δεν τηρήθηκαν, ο πρωθυπουργός αποφάσισε ότι δεν θα ήταν παραγωγικό» να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, είπε χαρακτηριστικά.

Μία πηγή από την ελληνική κυβέρνηση, πάντως, διέψευσε στο BBC ότι υπήρξαν τέτοιου είδους διαβεβαιώσεις εκ μέρους της Αθήνας.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.