Φοιτητές Νομικής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν καθηγητή για παρενόχληση φοιτητών
Σε σοβαρή δημόσια καταγγελία προέβη ο σύλλογος φοιτητών της Νομικής του ΕΚΠΑ μέσω ψηφίσματος κατηγορώντας καθηγητή ότι παρενοχλεί φοιτητές.
Στο εν λόγω ψήφισμα, ο καθηγητής κατονομάζεται και καταγγέλλεται για «συστηματική παρενοχλητική συμπεριφορά» απέναντι σε φοιτητές. «Τα περιστατικά είναι πολλά», όπως καταγγέλλεται, ενώ ένα από τα σοβαρότερα έλαβε χώρα σε περίοδο δια ζώσης εξεταστικής προ κορωνοϊού.
Κατά τη διάρκεια εξέτασης όντας τότε επιτηρητής «προσέγγιζε συνεχώς ένα φοιτητή και κατά την παράδοση των γραπτών κοιτούσε για ώρα επίμονα το πάσο του, όπως αποδείχτηκε για να συγκρατήσει το όνομά του». Την ίδια κιόλας μέρα του έστειλε αίτημα σε διάφορα social media και ήδη στα πρώτα μηνύματα συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ».
Στη συνέχεια, το ψήφισμα αναφέρει ότι ο καθηγητής επικοινωνούσε με τον φοιτητή και «στην ουσία τον εκβίαζε εμμέσως, αναγκάζοντάς τον να επικοινωνήσει, ώστε να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του».
ΕΚΠΑ – ΝΟΜΙΚΗ
Δημόσια καταγγελία για Καθηγητή που παρενοχλούσε φοιτητή απαιτώντας sex
Φοιτητής αρνήθηκε, τον έκοψε στο μάθημαΥπάρχουν & άλλα θύματα
Η σχολή δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση
Ομοίως & ο συνήγορος του Φοιτητή
που συνιστούν δικαστική προσφυγή#metooGR #metoo pic.twitter.com/gooKXLZ6tB— NoNameNoFace 🏳️🌈☮️ (@NoNameMeTooGR) April 5, 2022
«Η παραβιαστική αυτή συμπεριφορά κορυφώθηκε εν τέλει μετά από λίγο με το απαράδεκτο μήνυμα του Χ.Χ. “Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε”. Ο πρωτοετής τότε φοιτητής πάγωσε και μη γνωρίζοντας πως να αντιδράσει απλώς τον μπλόκαρε σε όλα τα social media. Λίγες μέρες μετά ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες και ο Χ.Χ. τον είχε κόψει με 2», σημειώνεται μεταξύ άλλων.
Στην ανακοίνωση των φοιτητών περιγράφεται η δυσκολία του φοιτητή να βρει το δίκιο του και τονίζεται ότι τα περιστατικά που ακολούθησαν ήταν πολλά αφού ο επιτηρητής έγινε και καθηγητής στο αμέσως επόμενο διάστημα.
«Μέχρι και σήμερα προσεγγίζει φοιτητές στα social media, τους στέλνει μηνύματα με ενοχλητική οικειότητα και σχολιάζει στις δημόσιες αναρτήσεις τους. Εκμεταλλευόμενος, λοιπόν, την θέση ισχύος του ως επιτηρητής, η οποία ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο ύστερα από τον διορισμό του ως καθηγητή, αισθάνεται την ασφάλεια να συμπεριφέρεται με αυτόν τον παραβιαστικό τρόπο σε φοιτητές, οι οποίοι λόγω φόβου δεν αντιδρούν», τονίζεται χαρακτηριστικά. (Πηγή)