Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
23.12.2024

Τι έγινε στην πρώτη τηλεμαχία των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών

Πρόκειται για τον προκριματικό κύκλο με το μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων στη σύγχρονη πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.
Τι έγινε στην πρώτη τηλεμαχία των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών

Οι δέκα υποψήφιοι της πρώτης ομάδας για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών που έλαβαν μέρος στην πρώτη δημόσια τηλεοπτική συζήτηση διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους προκειμένου να έχουν τα δικά τους προσωπικά λεπτά τηλεθέασης, αλλά και να περάσουν το μήνυμά τους στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν είχε την δική της θέση στην τηλεμαχία προσπαθώντας να ξεχωρίσει, ενώ ο Μπέτο Ο’Ρουρκ άρχισε ξαφνικά να μιλάει στα ισπανικά και μετά λογομάχησε με τον Χουλιάν Κάστρο.

Από την μεριά της, η Έϊμι Κλόμπουτσαρ, απέσπασε ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια, χειροκροτήματα της βραδιάς, σχολιάζει το Politico.

Η τηλεοπτική συζήτηση που έγινε χθες το βράδυ (τοπική ώρα) στο Μαϊάμι, καταγράφηκε ως ένα μίγμα πολιτικών προσεγγίσεων, πολιτικής συμπεριφοράς, αλλά και προσωπικής παρουσίας των υποψηφίων, στον προκριματικό κύκλο του Δημοκρατικού Κόμματος για την επιλογή υποψηφίου προέδρου.

Ο προκριματικός κύκλος για την τελική εκλογή προεδρικού υποψηφίου για τους Δημοκρατικούς το 2020, είναι αυτός με τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων στη σύγχρονη πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.

Το προβάδισμα της Γουόρεν στις δημοσκοπήσεις έναντι των υπολοίπων εννέα υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών διαμόρφωσε το κλίμα διεξαγωγής της δίωρης τηλεμαχίας στο NBC και στο MSNBC:

Γουόρεν για την οικονομία του Τραμπ: «Διαφθορά, απλά και ξεκάθαρα»

Την συζήτηση άρχισε η γερουσιαστής από την Μασαχουσέτη, όταν η συντονίστρια Σαβάνα Γκάθρι την ρώτησε αν τα σχέδια της για την αναδιοργάνωση της οικονομίας των ΗΠΑ, αποτελούν ένα ρίσκο για τους Αμερικανούς που έχουν την άποψη ότι η αμερικανική οικονομία πηγαίνει καλά.

«Σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο. Για ποιον όμως δουλεύει αυτή η οικονομία; Τα πηγαίνει καλά για μία όλο και πιο μικρή ομάδα ανθρώπων στην κορυφή», απάντησε χαρακτηριστικά η Γουόρεν επικαλούμενη τις εταιρίες φαρμάκων, τους επενδυτές σε ιδιωτικές φυλακές, αλλά και τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες. «Δεν τα πηγαίνει καλά για τους ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν τα φάρμακα που τους έχουν συνταγογραφήσει», παρατήρησε.

«Όταν έχεις μία κυβέρνηση, όταν έχεις μία οικονομία που τα πάει καλά για αυτούς που έχουν χρήματα κι όχι για όλους τους άλλους, αυτό είναι διαφθορά, απλά και ξεκάθαρα», πρόσθεσε η Γουόρεν.

«Είναι αναγκαίο να το καταγγείλουμε και να επιτεθούμε άμεσα, καθώς χρειάζεται να κάνουμε δομικές αλλαγές στην κυβέρνησή μας, στην οικονομία μας, αλλά και στην χώρα μας».

Ο Μπέτο μίλησε ισπανικά

«Είναι αναγκαίο να τους συμπεριλάβουμε όλους σε αυτή την οικονομία», είπε ο Ο’ Ρουρκ πριν αρχίσει να μιλάει ισπανικά. Ο ίδιος, αμέσως μετά άρχισε να μεταφράζει στα αγγλικά.

Αργότερα, ο Μπούκερ απάντησε μία ερώτηση που ήταν σχετική με την μετανάστευση στα ισπανικά. Όπως είπε ο ίδιος οι μετανάστες δεν πρέπει να δαιμονοποιηθούν.

Οι αμβλώσεις

Στην διάρκεια της συζήτησης για το ζήτημα των αμβλώσεων, όλοι οι υποψήφιοι του αναφερόμενου κύκλου για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών έδειξαν ότι συμφωνούν προς την κατεύθυνση να έχουν οι γυναίκες, το δικαίωμα επιλογής στην διαδικασία που θα ακολουθήσουν.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Τζέι Ινσλί προσέφερε στην Γερουσιαστή από την Μινεσότα Είμι Κλόμπουτσαρ, μία ευκαιρία να ξεχωρίσει μεταξύ υποψηφίων, όταν υπερηφανεύτηκε για όσα έχει κάνει για το συγκεκριμένο πρόβλημα. «Είμαι ο μόνος υποψήφιος που έχει ψηφίσει ένα νόμο που προστατεύει τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών στην ασφάλιση κι ο μόνος υποψήφιος, που έχω ψηφίσει μία δημόσια επιλογή», είπε ο Ινσλί.

«Σέβομαι τους στόχους και τα προγράμματα του καθενός που βρίσκεται εδώ, αλλά έχουμε έναν υποψήφιο που ξεπέρασε το όριο», είπε η Κλόμπουτσαρ.

«Έχω ενθουσιαστεί με αυτό, βρίσκονται εδώ τρεις γυναίκες που έχουν αγωνιστεί σκληρά για το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει», είπε η ίδια εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία φραστικής παρέμβασης που της έδωσε ο Ινσλί, ενώ η ίδια κέρδισε το πιο ζωντανό σε διάρκεια, χειροκρότημα της βραδιάς.

Το Ιράν

Η Κλόμπουτσαρ επανήλθε λίγα λεπτά αργότερα, ασκώντας κριτική στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την αποτυχία του να εκπληρώσει τον ισχυρισμό του για μία καλύτερη διαπραγμάτευση με την Τεχεράνη.

«Ο πρόεδρος απέχει καθημερινά μόλις 10 λεπτά από το να κάνει πόλεμο. Ένα tweet μακριά από τον πόλεμο», είπε η ίδια: «Δε νομίζω ότι πρέπει να ασκούμε εξωτερική πολιτική με την ρόμπα του μπάνιου στις πέντε το πρωί», παρατήρησε καυστικά.

Μία διαμάχη στο Τέξας

Με αφορμή το μεταναστευτικό πρόβλημα προκλήθηκε ένταση μεταξύ του Ο’Ρουρκ και του Κάστρο.

Από την μεριά του, ο Ο’Ρουρκ υποστήριξε την άμβλυνση των περιορισμών στους μεταναστευτικούς νόμους, επικαλούμενος και τον πρόσφατο πνιγμό ενός πατέρα και της μικρής κόρης του, στον ποταμό Ρίο Γκράντε, που κυριάρχησε κατά τα τελευταία 24ωρα στην ειδησεογραφία των ΗΠΑ.

«Δεν θα επιστρέψουμε την Βαλέρια και τον πατέρα της, Όσκαρ. Θα έπρεπε να τους δεχτούμε σε αυτή την χώρα, ακολουθώντας τους νόμους που έχουμε για το άσυλο. Δεν θα έπρεπε να χτίζουμε τείχη. Δεν θα πρέπει να βάζουμε παιδιά σε σπηλιές, είπε ο Ο’ Ρουρκ.

Ο Κάστρο τον διέκοψε: «Οι πολιτικές σας θα ενοχοποιούσαν ακόμη, αρκετές από αυτές τις οικογένειες», είπε.

Από την πλευρά του, ο συντονιστής της συζήτησης Χοσέ Ντιάζ-Μπαλάρτ προσπάθησε να σταματήσει τον Κάστρο: «Υπουργέ, άφησέ τον να τελειώσει».

«Δεν θέτουμε υπό κράτηση την κάθε οικογένεια που προσπαθεί να ξεφύγει από την βία, καθώς προσπαθούν πραγματικά να ξεφύγουν από τις χειρότερες χώρες στον πλανήτη, σήμερα», είπε ο Ο’Ρουρκ εξηγώντας μία νέα πολιτική που θα βοηθήσει τις οικονομίες στην Κεντρική Αμερική να δράσουν προληπτικά ως προς την μετανάστευση.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.