Έκκληση του πρύτανη προς τους φοιτητές να καταγγείλουν όσα γνωρίζουν για τη δράση του καθηγητή
Έκκληση του πρύτανη του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας προς τους φοιτητές να καταγγείλουν επώνυμα καθηγητή που φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις δωροληψίας
Να αποκαλύψουν επωνύμως στις αρχές όσα τυχόν γνωρίζουν για τη δράση του καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και των δύο ιδιοκτητών φροντιστηρίου στις Σέρρες, που συνελήφθησαν από τους “αδιάφθορους” της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε υποθέσεις δωροληψίας, καλεί τους φοιτητές ο πρύτανης του Ιδρύματος, Δημήτρης Χασάπης.
Απευθύνθηκε μάλιστα στους φοιτητές που τυχόν διστάζουν να δώσουν πληροφορίες, λέγοντας ότι «θα φροντίσουμε να διασφαλίσουμε την εγκυρότητα των πτυχίων τους, με νόμιμο τρόπο».«Οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι και ιδίως οποιοσδήποτε ήταν θύμα αυτής της κατάστασης και αυτών των ανθρώπων, πρέπει οπωσδήποτε να το καταγγείλει, γιατί μόνο έτσι θα τιμωρηθούν αυτοί όπως τους αξίζει» δήλωσε ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, προτρέποντας τους φοιτητές να μιλήσουν επώνυμα στις αρχές για τη δράση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.
Ο κ. Χασάπης υπογράμμισε ότι «είναι άλλο να υπάρχει μια καταγγελία και άλλο να υπάρχουν 100 καταγγελίες» και πρόσθεσε πως«θα πάμε με τον νομικό στον εισαγγελέα, να δούμε εάν μπορεί να μας κοινοποιήσει μέρος της δικογραφίας, έτσι ώστε στην αυριανή σύγκλητο να δρομολογήσουμε τα πειθαρχικά μέτρα. Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να μπει στο αμφιθέατρο να διδάξει έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση». Τόνισε δε πως η δική του εισήγηση προς την αυριανή σύγκλητο θα είναι να μην του ανατεθούν μαθήματα.
Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία. Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους “έκοβε” στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι απευθύνονταν πράγματι στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση κυμαίνονταν από 250 έως 400 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, χωρίς να παρακολουθήσουν καν τα φροντιστηριακά μαθήματα οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση σε επαγγελματικό γραφείο και ως αντάλλαγμα τους περνούσε στα μαθήματα. Στο πλαίσιο της έρευνας των ανακριτικών αρχών δεν αποκλείεται να αναζητηθούν και ευθύνες εναντίον άλλων προσώπων που τυχόν εμπλέκονται στην υπόθεση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ