Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
22.11.2024

Η Google μπορεί να προβλέψει τον θάνατο μας

Η εταιρεία ανέπτυξε έναν καινούριο αλγόριθμο, που κατάφερε να προβλέψει το ποσοστό θνησιμότητας με 95% επιτυχία.
Η Google μπορεί να προβλέψει τον θάνατο μας

Είναι μάλλον αδιαμφισβήτητο ότι η Google γνωρίζει τα πάντα για την… ψηφιακή ζωή των ανθρώπων ή τουλάχιστον του 1,7 δισ. χρηστών του. Ο κολοσσός τεχνολογίας έχει πρόσβαση σε email και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να μπορεί να «σκιαγραφήσει» το προφίλ των χρηστών του. Αυτό που δεν γνωρίζαμε, όμως, είναι ότι πλέον η Google πιθανώς να μπορεί να «μαντέψει» και πότε θα… πεθάνουν οι χρήστες του!

Μια από τις ερευνητικές ομάδες της εταιρείας, που ειδικεύεται στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, δημιούργησε έναν νέο τύπο αλγόριθμου, ο οποίος μπορεί να «προβλέψει» εάν και πότε θα πεθάνουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε κάποιο νοσοκομείο

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature τον περασμένο μήνα, εξηγεί πώς ο νέος αυτός αλγόριθμος χρησιμοποίησε μια τεράστια βάση δεδομένων για να υποδείξει ποιοι από τους νοσηλευόμενους δύο νοσοκομείων θα κατάφερναν να επιβιώσουν.

O αλγόριθμος κατάφερε να προβλέψει το ποσοστό θνησιμότητας με 95% επιτυχία στο ένα νοσοκομείο ενώ 93% στο δεύτερο.

«Αυτή η διαδικασία ήταν πιο ακριβής από την παραδοσιακή. Έχουμε την πεποίθηση πως αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πιο ακριβείς προβλέψεις σχετικά με διάφορες ασθένειες».

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent, η νέα αυτή μέθοδος χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση μίας γυναίκας που έπασχε από μεταστατικό καρκίνο του μαστού και της δόθηκαν 19,9% πιθανότητες να ζήσει.

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από την ανάλυση 175.639 στοιχείων από το ιστορικό υγείας της.

Το νοσοκομείο που νοσηλεύονταν η γυναίκα, μέσω της ειδικής ιατρικής μεθόδου EWS (Early Warning Score), έδωσε στην ασθενή πιθανότητες 9.3% για να επιβιώσει. Μέσα σε δύο εβδομάδες, η γυναίκα «έφυγε» από τη ζωή.

(Πηγή)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.