Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
30.04.2024

Έβρος: Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Λαγυνά και Πόρος λόγω πλημμυρών

Σε συναγερμό ο νομός.
Έβρος: Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Λαγυνά και Πόρος λόγω πλημμυρών

Σε εκκένωση των οικισμών Λαγυνά και Πόρου στον νομό Έβρου προχώρησαν οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τις έντονες πλημμύρες.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης υπογράμμισε ότι το βράδυ της Πέμπτης το νερό πέρασε κάτω από τη λιθορριπή της σιδηροδρομικής γραμμής και έφτασε στα πρώτα σπίτια του οικισμού Λαγυνά, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έσπασε το ανάχωμα που προστάτευε τον οικισμό από τα νερά.

«Έχουμε μια πρωτοφανή, ιστορικά ποσότητα νερού στην περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης, προσθέτοντας ότι στο ύψος των Φερών, η ποσότητα των υδάτων φθάνει τα 2.850 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Ο κ. Παυλίδης σημείωσε ότι μεγάλες πιέσεις υδάτων δέχεται και η περιοχή των Φερών, όπου εκκενώθηκε ο οικισμός Πόρος αργά το βράδυ της Πέμπτης και περίπου 80 άτομα μετακινήθηκαν σε ξενοδοχεία της γύρω περιοχής.

Σημείωσε δε, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές και ο ίδιος, όπως και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών, βρίσκονται στα σημεία που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πηγή: in.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.