Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ο θάνατος του Chis Cornell αναγνωρίστηκε ως αυτοκτονία δια απαγχoνισμού, ωστόσο, η οικογένεια του τραγουδιστή των Soundgarden και Audioslave, αμφισβητούν το πόρισμα καθώς πρoέβησαν στην παρακάτω δήλωση: «Αν ο Chris έβαλε τέλος στην ζωή του, δεν ήξερε τι έκανε και τα ναρκωτικά ή άλλα υποκατάστατα ίσως επηρέασαν την πράξη του».

Αντιθέτως, η οικογένειά του υποστηρίζει ότι το χορηγούμενο με συνταγή Ativan ίσως είναι υπαίτιο, καθώς ο Cornell φέρεται να κατανάλωσε πολλά χάπια τις τελευταίες ώρες πριν τον θάνατό του. «Υποστηρίζεται ότι τα χάπια Ativan μπορούν να οδηγήσουν σε παρανοικές και αυτοκτονικές σκέψεις, μπέρδεμα στην ομιλία και μειωμένη κρίση».

Σε ξεχωριστή δήλωση, η σύζυγος του Chris Cornell είχε μόλις επιστρέψει σπίτι για την Γιορτή της Μητέρας και έκανε πλάνα διακοπών για την Ημέρα Μνήμης. Ωστόσο, «Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο μετά το live, παρατήρησα ότι μπέρδευε τα λόγια του, ήταν διαφορετικός», εξηγεί. «Όταν μου είπε πως ίσως πήρε κάνα δύο παραπάνω Ativan, επικοινώνησα με την ασφάλεια και ζήτησα να τον προσέχουν. Αυτό που συνέβη είναι ανεξήγητο και ελπίζω περαιτέρω ιατροδικαστικές έρευνες να ρίξουν περισσότερο φως. Ξέρω ότι αγαπούσε τα παιδιά μας και ξέρω ότι δεν θα τα πλήγωνε αφαιρώντας την ζωή του».   

Η δήλωση της οικογένεια κλείνει: «Χωρίς τα αποτελέσματα της τοξικολογικής έρευνας, δεν ξέρουμε τι έτρεχε με τον Chris -αν κάποιο υποκατάστατο φάρμακο συνέβαλε στον θάνατό του».

 Πηγή: Consequence of Sound