Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
30.04.2024

Σταμάτησε το μπάσκετ ο Αντρέι Κιριλένκο

Αφοπλίστηκε το ΑΚ-47 του παγκόσμιου μπάσκετ.
Σταμάτησε το μπάσκετ ο Αντρέι Κιριλένκο

΄Ηταν ένας φόργουορντ μπροστά από την εποχή του. Έπαιζε σε τέσσερις θέσεις, αποτελώντας – ακόμα και για τα δεδομένα του ΝΒΑ, στο οποίο πέρασε 12 σεζόν – ένα πυρηνικό όπλο που έλυνε τα χέρια κάθε προπονητή, καθιστώντας τον ικανό να αλλάζει διαφορετικά σχήματα. Έπαιξε μάλιστα και σε ένα All-Star Game το 2004, αν και ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να φτάσει μέχρι τον τίτλο, ή έστω κοντά του, ως μέλος των Utah Jazz της μετά Στόκτον-Μαλόουν εποχής. Το ίδιο και στην Ευρώπη που τα δύο τελευταία του περάσματα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που αναδείχθηκε, σκόνταψαν πάνω στον εφιάλτη του Ολυμπιακού (το 2012 στην Κωνσταντινούπολη και φέτος στη Μαδρίτη). 

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι παρά την σπάνια κλάση του, ο Αντρέι Κιριλένκο που σταμάτησε χθες το μπάσκετ, θα μείνει στην ιστορία και για αρκετά εξωαγωνιστικά ζητήματα. Για τη γυναίκα του που του είχε δώσει δημοσίως το ελεύθερο να την απατά μια φορά το χρόνο, για τα φοβερά και τρομερά Zoolander κουρέματά του (σαν κι αυτό της φωτογραφίας), για την πλάτη του που κοσμείται ολόκληρη από τατού World of Warcraft, για τις κατηγορίες παράνομου συμβολαίου που συνόδευσαν την υπογραφή του στους Brooklyn Nets του μεγιστάνα Μιχαίλ Προκχόροφ, για τις 4 τάπες που έριξε ένα βράδυ στο ίδιο παιχνίδι στον Κόμπι Μπράιαντ. ΟΚ, αυτό το τελευταίο ήταν μπασκετικό. 

Ο “Ντράγκο” του ευρωπαϊκού μπάσκετ της τελευταίας 15ετίας εγκατέλειψε την ενεργό δράση στα 34 του. Θα θυμάται ασφαλώς το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας το 2007. Εκεί που με τη Ρωσία έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τη διοργανώτρια Ισπανία στον τελικό και παίρνοντας σπίτι του τον τίτλο του MVP.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.