Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
18.04.2024

Νέα Δημοκρατία: 22-24 Απριλίου το συνέδριο

Δεν θα περιλαμβάνει συζήτηση και για το ιδεολογικό πρόταγμα του κόμματος.
Νέα Δημοκρατία: 22-24 Απριλίου το συνέδριο

Την επίσπευση του 10ου τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ. ανακοίνωσε χθες ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης ως ένα κρίσιμο βήμα στην πορεία οργανωτικής ανασυγκρότησης και οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος. Το συνέδριο  θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22 – 24 Απριλίου στο Ελληνικό και στο επίκεντρό του θα βρεθούν οι αλλαγές στην οργάνωση και στο καταστατικό του κόμματος, καθώς στις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνεται συζήτηση και για το ιδεολογικό πρόταγμα του κόμματος.

«Δεν θα είναι ένα ακόμη συνέδριο που θα αφορά μόνο τα κομματικά στελέχη. Είναι μια αφετηρία για ένα ποιοτικό άλμα στην πολιτική ζωή της χώρας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας «τις 400.000 μέλη της Ν.Δ. να συμμετάσχουν στη διαβούλευση για το νέο καταστατικό, η οποία βρίσκεται ήδη στο Διαδίκτυο», αλλά και «τους πολίτες με τη συμμετοχή τους να δώσουν νέα πνοή στην πολιτική, να γίνουν μέλη και να βοηθήσουν να κτίσουμε το κοινό μας σπίτι». Οι τελικές εισηγήσεις για τις καταστατικές αλλαγές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης με τις 400.000 μέλη και όσους θέλουν εφεξής να εγγραφούν έως τις 11 Μαρτίου. 

Επίσης, τίθενται προς συζήτηση το ζήτημα του ασυμβίβαστου των κομματικών στελεχών με κρατικές/κυβερνητικές θέσεις, η ύπαρξη ποσόστωσης γυναικών στα όργανα και τα ψηφοδέλτια, ο λόγος των τοπικών στην επιλογή των υποψηφίων του κόμματος, η ετήσια σύγκληση του συνεδρίου, αλλά και η διενέργεια ηλεκτρονικής διαβούλευσης στη βάση του κόμματος για κρίσιμα θέματα πολιτικής.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.