TIMELINE

Οι Χρυσές Σφαίρες ήταν γεμάτες με άβολες στιγμές

Όλα πήγαν… παράξενα στις Χρυσές Σφαίρες 2024, από το κόκκινο χαλί κιόλας. Πριν καν ξεκινήσει το σόου. Και όταν ξεκινά κάτι τόσο παράξενα, είναι σίγουρο ότι η βραδιά θα κυλήσει ανάλογα. 

Δεν εννοώ κάποια καταστροφή ή κάποιο τεράστιο δράμα, αλλά αν διαλέξω μια λέξη που να αντιπροσωπεύει το χθεσινό βράδυ, τότε αυτή είναι: “άβολο”!

Έφτασαν όλοι υπέρλαμπροι, χαμογελαστοί, με παιχνιδιάρικη διάθεση (εκτός φυσικά από τον Cillian Murphy που φορούσε το γνωστό βλέμμα “τι κάνω εδώ με τις πτωχάλες;”) και πάνω στη χαρά τους, άρχισαν τα όργανα. 

Ο ρεπόρτερ του Variety μάλλον δεν έκανε για τη θέση

Του είπαν να καλύψει τις συνεντεύξεις αλλά πήγε φορτσάτος, με τρομερή άνεση τύπου “bro, είσαι δικός μου ρε bro” και έπαθαν όλοι μικρά εγκεφαλικά σε ζωντανή σύνδεση.

Να, ας πούμε το καστ του Poor Things δεν ήξερε τι θα το βρει όταν στήθηκε μπροστά στην κάμερα στο pre-show για να πει πόσο χαρούμενο είναι για τις 7 υποψηφιότητες και πραγματικά θα ήθελα εκείνη τη στιγμή να βρίσκομαι μέσα στο μυαλό του Γιώργου Λάνθιμου. Ποια στιγμή; Τη στιγμή που ο παρουσιαστής είπε στον Willem Dafoe, την Emma Stone και τον Mark Ruffalo να υποδυθούν μία σκηνή από την ταινία. “Ελάτε τώρα, ξέρετε ποια σκηνή εννοώ”. Όλοι κατάλαβαν κάτι που δεν ήθελαν να καταλάβουν και καθόλου δεν θέλησαν να συμμετάσχουν σε αυτό, με αποτέλεσμα να γελάνε αμήχανα και να κοιτούν γύρω-γύρω απεγνωσμένα. Poor Things στην κυριολεξία.

Ο Kieran Culkin που ένιωσε αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά με την τόση άνεση του παρουσιαστή, προσπάθησε να του πάρει τον αέρα λέγοντάς του “πώς είπαμε ότι σε λένε;”, ο άλλος (ο Μαρκ) καθόλου δεν μάσησε, συνέχισε τις άκυρες ερωτήσεις και στο τέλος ο ηθοποιός είπε εκνευρισμένος ότι το spin off του Succession είναι απαίσια ιδέα. Πάντως ο συγκεκριμένος ρεπόρτερ σήμερα έχει δεχτεί τρελό hate από τους χρήστες των σόσιαλ μίντια.

Το κερί με άρωμα από το νερό της μπανιέρας του Jacob Elordi

Υπάρχει μία σκηνή στο Saltburn, που είναι μία από τις τρεις πιο wtf σκηνές της ταινίας. Δεν θα πω πολλά αλλά σε αυτή τη σκηνή ο Jacob Elordi κάνει μπάνιο σε μια μεγάλη μπανιέρα. Με έμπνευση λοιπόν από αυτή τη σκηνή, κυκλοφόρησε ένα κερί που διαφημίζεται ότι μυρίζει όπως το νερό που έκανε μπάνιο ο σταρ. Και το ΕΤ αποφάσισε να βάλει διάφορες διάσημες κυρίες να το μυρίσουν σε ζωντανή μετάδοση από το κόκκινο χαλί για να δούμε τις αντιδράσεις τους.  

Τα αστεία του Jo Koy καθόλου δεν εκτιμήθηκαν

Ο οικοδεσπότης, Jo Koy, κατάφερε να κάνει πολύ κόσμο να στραβώσει τη μούρη του από εξαλλοσύνη και οι ατάκες ξεκίνησαν νωρίς. Προσπάθησε βέβαια να δικαιολογήσει το θράσος και το κακό του χιούμορ λέγοντας κατά τη διάρκεια του μονολόγου του: «Πήρα αυτή τη θέση πριν από 10 ημέρες. Θέλετε έναν τέλειο μονόλογο; Σκάστε. Με δουλεύετε»; 

Τέλειο όχι βρε Τζο μου, αλλά ίσως να μην τους έκανες όλους να κριντζάρουν; Να μη μιλούσες σεξιστικά και να κάνεις αστεία για τις σωματικές ιδιαιτερότητες του καθενός; Τα ‘θελε και τα ‘παθε βέβαια αφού σήμερα όλοι μιλούν για τον χειρότερο μονόλογο στην ιστορία του θεσμού. 

Κατά τη γνώμη του λοιπόν η Barbie είναι μια πλαστική κούκλα με μεγάλα βυζιά. Όταν το κοινό δεν ανταποκρίθηκε θετικά σε αυτό το αστείο, πρόσθεσε ότι παρακολούθησε την ταινία και ότι του άρεσε πραγματικά. Κανείς δεν τον πίστεψε. Λογικό, αφού η συνέχεια ήταν: «Δεν θέλω να πιστεύετε ότι είμαι creep αλλά είναι περίεργο να έλκομαι από μια πλαστική κούκλα».

Η Selena Gomez ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να κρυφτεί από απόγνωση. Ειδικά όταν ο Koy είπε: «Η στιγμή-κλειδί στην Barbie ήταν όταν από την τέλεια ομορφιά το γυρίζει σε κακή αναπνοή, κυτταρίτιδα και πλατυποδία. Με άλλα λόγια αυτό που οι casting directors ονομάζουν “character actor”». 

Λίγο μετά είπε να επικεντρωθεί με άκομψο τρόπο στον πρωταγωνιστή του Saltburn, Barry Keoghan (όσοι είδατε την ταινία, γνωρίζετε ότι το αγόρι έχει μεγάλα προσόντα), ρωτώντας τον πού κάθεται το πέος του. Μάλιστα σύγκρινε τη μύτη του Bradley Cooper στο Maestro με το μόριο του Keoghan. Πολύ αστείο και ευφυές όλο (νοτ). Κάπου εκεί πρέπει να ένιωσε ότι έχει αρχίσει και γίνεται viral όχι για καλό λόγο και είπε να ρίξει τη μισή ευθύνη στους κειμενογράφους, λέγοντας ότι κάποια αστεία τα έγραψαν εκείνοι. Μπράβο, όχι… ΜΠΡΑΒΟ. 

Αν υπήρχε βραβείο για το πιο δολοφονικό βλέμμα της βραδιάς, θα έπρεπε να το μοιραστούν ο Harrison Ford με την Taylor Swift. Τουλάχιστον ένα από τα αστεία του λοιπόν κατάφερε να γίνει viral, όχι επειδή ο κόσμος το βρήκε αστείο, αλλά επειδή απευθυνόταν στη βασίλισσα της ποπ και τον σύντροφό της, παίκτη του ράγκμπι, τον οποίο παρακολουθεί συχνά στους αγώνες του. «Ποια είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ των Χρυσών Σφαιρών και του NFL; Στις Χρυσές Σφαίρες, έχουμε λιγότερες λήψεις της Taylor Swift στην κάμερα» είπε ο Koy. Η αντίδρασή της; Μια αμήχανη γουλιά και ένα παγωμένο βλέμμα.

Όλα αυτά είναι πταίσματα όμως μπροστά στην υπερατακάρα που είπε στον Robert De Niro «Η τελευταία σου ερμηνεία είναι και η μεγαλύτερη. Πώς κατάφερες να την αφήσεις έγκυο στα 80»; Αλήθεια τώρα;

Η Selena Gomez σίγουρα μετάνιωσε που πήγε

Αν πιστέψουμε την ερμηνεία που έδωσαν οι χρήστες του Χ σε αυτό που εκτυλίχθηκε νωρίς, τότε την πρώτη κρυάδα την πήρε η Selena Gomez πριν καν αρχίσει η τελετή. Λένε ότι πήγε να ζητήσει από τον Timothée Chalamet να βγάλουν μαζί μία σέλφι και το κορίτσι του, η Kylie Jenner της είπε όχι. Και εκείνη έτρεξε γρήγορα στις φίλες της να διηγηθεί τι έγινε. Και εκείνες έκαναν «Ωωωωωωωωωω». Και μετά έγιναν viral όλες μαζί.

Ο Timothée και η Kylie πάντως, σίγουρα δεν χαμπάριασαν καθόλου και ζούσαν στο δικό τους ροζ σύννεφο και αυτό βγήκε προς τα έξω.

Η αβάσταχτη βαρεμάρα του Kevin Costner

Και εκεί που όλοι προσπαθούσαν να ξεπεράσουν αυτό που τους βρήκε με τον Koy, εμφανίστηκε ο Kevin Costner για να παρουσιάσει ένα βραβείο μαζί με την America Ferrera. Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να διαβάζει το κείμενο στο μόνιτορ. Αμ, δε, ήταν πολύ για εκείνον να ακολουθήσει τη συνάδελφό του, με αποτέλεσμα να την αφήσει να προσπαθεί να σώσει την κατάσταση φρικαρισμένη. Απορώ πώς δεν χασμουρήθηκε κιόλας ο “γλυκούλης”.    

Μετά από όλα αυτά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρακαλούσαν να μπουκάρει στην αίθουσα η Tina Faye ή ο Ricky Gervais για να σώσουν την κατάσταση. Ήταν μία ωραία ατμόσφαιρα, ήταν. 

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Share
Published by
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά