Categories: ΓΕΥΣΗ

Το Word Class των Reserve Brands της Diageo δεν απουσίαζε από το 5ο Athens Bar Show

Τo World Class των Reserve Brands της Diageo, η κορυφαία διεθνής πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και γνώσεων στον χώρο του bartending, φυσικά και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το 5οAthens Bar Show, που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολις, στο Γκάζι. Ένα συναρπαστικό διήμερο γεμάτο εκπλήξεις περίμενε το πλήθος από επαγγελματίες του χώρου και όχι μόνο. Περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες έδωσαν το παρών αποδεικνύοντας περίτρανα πως πρόκειται για την σημαντικότερη διοργάνωση της Ελλάδας όσον αφορά στο θέμα της εστίασης.

Έτσι, όσοι παρευρέθησαν είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τον κλάδο του bartending, να παρακολουθήσουν μια σειρά από ξεχωριστά «ενημερωτικά» δρώμενα, καθώς και να δοκιμάσουν νέες γευστικές προτάσεις από τους καταξιωμένους και ταλαντούχους World Class bartender, αλλά και τους επίτιμους καλεσμένους της Diageo

Ένα ταξίδι στην δεκαετία του ’20 προσέφερε ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος, μία ατμόσφαιρα ενός speakeasy bar και μία γυναίκα με ρετρό λευκό φόρεμα επί της υποδοχής παρότρυναν να δοκιμάσουν όσοι βρίσκονταν τα δύο ποτά- ορόσημα της εποχής, το gin και το martini. Έτσι, με κύριο συστατικό τους ένα από τα κορυφαία gin στον κόσμο δημιουργημένο με φρέσκα εσπεριδοειδή, το Tanqueray No. TEN, οι World Class Bartenders, συνέθεσαν το Perfect martini ειδικά για την περίσταση.

Δεν ήταν όμως δυνατόν να απουσιάζει το διαχρονικό αλκοολούχο ποτό, το ουίσκι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, το περίπτερο της Diageo φιλοξενούσε προτάσεις για ιδιαίτεροι γευστικοί συνδυασμοί για τα δημοφιλή blended Scotch whiskies του Οίκου Johnnie Walker όπως και παρουσιάσεις σχετικά με το αμερικανικό ουίσκι, Bulleit και εκλεπτυσμένα gin Tanqueray & Tanqueray No. Ten.

Για το τέλος, σημαντική παρουσία στο διήμερο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», είχε η ενημέρωση για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η οδήγηση έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ. Μέσω του Reaction test, μιας συσκευής ακριβούς υπολογισμού χρόνου αντίδρασης και αποστάσεων ακινητοποίησης για κάθε οδηγό και της πλατφόρμας askdave, οι επισκέπτες οδηγοί έλαβαν μία σαφή ενημέρωση σχετικά με τη σχέση αλκοόλ- οδήγησης. 

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή