Categories: ΓΕΥΣΗ

Τις Κυριακές το Diego μεταμορφώνεται σε περουβιανή cevicheria

Το Diego άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτεμβρίου του 2021 και έγινε γρήγορα σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν το κέντρο, αλλά έψαχναν κάτι το διαφορετικό. Μπορεί να βρίσκεται στο Θησείο, που για όσους ζούμε στην Αθήνα είναι συνυφασμένο με τους τουρίστες, κατάφερε όμως να μαζέψει στα τραπέζια του τον κόσμο της πόλης που αναζητούσε ένα νέο στέκι. Η διακόσμησή του, με τα έντονα χρώματα και τα πολλά διαφορετικά στοιχεία, θυμίζει υπαίθριες αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ από την κουζίνα του βγαίνουν γεύσεις που σε μεταφέρουν έστω και νοητά στις χώρες αυτές. 

Με την έλευση της νέας χρονιάς όμως, οι άνθρωποι του Diego και οι σεφ Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρήγκου, αποφάσισαν να συστήσουν κάτι ακόμα στο ελληνικό κοινό. Έτσι, κάθε Κυριακή το μαγαζί του αριθμού 1 της οδού Αδριανού θα μετατρέπεται σε μια περουβιανή cevicheria.

Το ceviche εθνικό πιάτο του Περού, παρασκευάζεται με φρέσκα ψάρια που μαγειρεύονται σε χυμό από φρέσκα εσπεριδοειδή, συνήθως λεμόνι ή λάιμ, μαζί με μπαχαρικά όπως οι πιπεριές τσίλι, το ατζί και άλλα, όπως είναι το κομμένο κρεμμύδι, το αλάτι και το κολίανδρο. Μάλιστα, αρχαιολογικά ευρήματα υποδεικνύουν ότι κάτι που μοιάζει με σεβίτσε μπορεί να καταναλώνοταν στο Περού πριν περίπου 2.000 χρόνια. Το φαγητό που λατρεύεται στις ακτές του Ειρηνικού της δυτικής λατινικής Αμερικής, μπορείτε τώρα να το απολαύσετε και στην Αθήνα. 

Ceviche με τόνο, κόκκινα φρούτα, ρόδι και φουντούκια.

Όστρακα συνοδευμένα με λάιμ.

Τα τραγανά tostadas, tacos δηλαδή με μοσχάρι ταρτάρ, χρένο, furikake και αυγά χρυσής ρέγγας είναι μια πολύ καλή επιλογή για ορεκτικό, ενώ το ceviche με τόνο, κόκκινα φρούτα, ρόδι και φουντούκια κλέβει αμέσως την παράσταση με την εμφάνιση του και το πλούσιο χρώμα του. Στον κατάλογο ξεχωρίζει επίσης το ceviche σολωμού με καρύδα, ανανά, dragonfruit και plantain chips, αλλά και εκείνο με το λευκό ψάρι ημέρας με γάλα του τίγρη, υφές γλυκοπατάτας και φύκια. Στο μενού θα βρείτε επίσης ριζότο καλαμαριού με σελινόριζα και αγκινάρες, όστρακα που λειτουργούν ως ιδανική εισαγωγή, αλλά και το Crayfish Bucket, ένα πιάτο που μπορεί να θυμίζει περισσότερο των νότο των ΗΠΑ, υμνεί όμως τις πρώτες ύλες του Περού. Ένα λόφος από καραβίδες σερβίρεται πάνω σε λαδόκολλα μαζί με καλαμπόκι, μοβ πατάτες Περού και μπαχαρικά, ενώ τρώγεται αποκλειστικά με τα χέρια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tostadas με μοσχάρι ταρτάρ, χρένο, furikake και αυγά χρυσής ρέγγας.

Για τις Κυριακές έχει δημιουργηθεί και ένας επιπλέον κατάλογος με φυσικά κρασιά που ταιριάζουν με το ceviche, αλλά και τρία νέα δροσιστικά κοκτέιλ με βάση το τζιν, το ρούμι και την τεκίλα, την δημιουργία των οποίων έχει επιμεληθεί ο Βασίλης Νικήτας. Δεν θα μπορούσε βέβαια, να λείπει και το γλυκό που στην συγκεκριμένη περίσταση πρόκειται για ένα λαχταριστό ντόνατ με καραμελωμένο ανανά, πορτοκάλι, σπόρους tonka και συνοδεύεται από παγωτό κάρδαμο. 

Το Crayfish Bucket τρώγεται καλύτερα με τα χέρια.

Αν λοιπόν, είστε από αυτούς που απολαμβάνουν τις Κυριακάτικες βόλτες στο ηλιόλουστο (ή και όχι) κέντρο της Αθήνας και θέλετε να δοκιμάζετε νέες γεύσεις, μια βόλτα στον πεζόδρομο της Αδριανού θα σας ταξιδέψει γευστικά. 

Αδριανού 1, Θησείο, 210 3239353
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι