Categories: FeaturedΓΕΥΣΗ

TGI Fridays™: Αθήνα -Κούβα μια ….fiesta δρόμος

Παρασκευή βράδυ γύρω στις οκτώ και τα παιδιά στο εστιατόριο των TGI FridaysTM στους Αμπελόκηπους, ανάμεσα στις πολλές παραγγελίες, φροντίζουν παράλληλα να κάνουν χώρο παραμερίζοντας τραπέζια και καρέκλες. Δημιουργώντας μια πίστα χορού. Διότι σε λίγο θα γίνει πάρτι. Και μάλιστα διαφορετικό, εξωτικό, με κουβανέζικες μελωδίες. Κι αυτή η πίστα θα μετατραπεί στο πιο παλλόμενα ζωντανό σημείο της πόλης, καθώς τα TGI FridaysTM τιμούν την κουβανέζικη κουζίνα, αλλά και τη μουσική της παράδοση μένοντας πιστοί στο πνεύμα της Fiesta Cubana.

Αρχικά, επειδή νηστικό αρκούδι δε χορεύει ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κούβα,  καταφτάνουν στο τραπέζι οι χρυσαφένιες τηγανίτες Cuban Corn Fritters, η πικάντικη Mini Picadillo Quesadilla και το χορταστικό Cuban Sandwich με γέμιση από τρυφερό χοιρινό σιγοψημένο στο φούρνο. Finger food βέβαια γιατί η αλήθεια είναι πως για να ζεσταθεί πραγματικά η ατμόσφαιρα, χρειάζεται αλκοόλ. Την ώρα που η μουσική δυναμώνει και οι χορευτές της ομάδας Salsa Sinners αρχίζουν να κουνούν νωχελικά τα κορμιά τους, μια ψιλόλιγνη κοπέλα ντυμένη σε στυλ  Κουβανέζικο αναλαμβάνει να σερβίρει τα περίφημα cocktails -ειδικά δημιουργημένα από τα TGI FridaysTM  για να ταξιδέψουν το μυαλό στην καρδιά της Αβάνα: Ultimate Zombie, Pumpkin Daiquiri και Old CubanΚάθε cocktail και ένας διαφορετικός χαρακτήρας. Το Ultimate Zombie απευθύνεται μάλλον σε ανθρώπους με μπρίο και φαντασία. Μαξιμαλιστικό στην εμφάνιση σε ένα μοναδικό tiki ποτήρι με έντονο το άρωμα του ανανά και του μάνγκο. Ιδανικό για όσους λατρεύουν τη salsa cubana με τη ζωντάνια, τον αυθορμητισμό και τον εκρηκτικό χαρακτήρα στους αυτοσχεδιασμούς.

Από την άλλη το Pumpkin Daiquiri είναι πιο λεπτεπίλεπτο και πιο γλυκό. Με την κολοκύθα να υπερισχύει στο ρούμι προορίζεται για λάτρεις του merengue. Διατηρεί τον έντονο χαρακτήρα του, αλλά με σταθερότητα όπως αυτός ο χορός που ενώ ο ρυθμός της μουσικής του είναι ξέφρενος, το πάνω μέρος του σώματος των χορευτών διατηρείται σχεδόν ακίνητο, ενώ οι στροφές είναι αργές. Ενώ το Old Cuban με άρωμα «παλιάς» Κούβας (συναρπαστική η μυρωδιά του φρέσκου lime) ταιριάζει πολύ με μια κουβανέζικη ρούμπα, αυτού του μουσικού είδους που συνδυάζει αφρικάνικο χορό και drumming με ισπανικές επιρροές.

Το κέφι ξεχειλίζει, η μουσική δυναμώνει και οι παραγγελίες των cocktails αυξάνουν. Νέα ζευγάρια ανεβαίνουν στην πίστα ενώ οι Salsa Sinners αναλαμβάνουν να ξεσηκώσουν όσους δεν έχουν ακόμη ξεκολλήσει από το τραπέζι τους. Και τους κάνουν όλους… Κουβανούς ανάλογα με το ταμπεραμέντο τους! Ακόμη κι αυτούς που χορεύουν μισοκαθιστοί στις καρέκλες τους. Σε λίγο όλοι γίνονται ένα στην πίστα, ακόμη και το προσωπικό των  TGI FridaysTM, καθώς όλοι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι που συνδέει απευθείας την Αθήνα με την Αβάνα.

Το πάρτι που έγινε με μεγάλη επιτυχία τόσο την Παρασκευή στις 5/2 στα Fridays™ της Γλυφάδας όσο και στις 6/2 στα Fridays™ των Αμπελοκήπων (στο οποίο χόρεψε η popaganda) θα επαναληφθεί στις 19 Φεβρουαρίου σε αυτό της Κηφισιάς. Η κουβανέζικη διάθεση θα κορυφωθεί όμως στις 22/2 στο Κολωνάκι στα Fridays™ της Νεοφύτου Βάμβα, αλλά αυτή τη φορά με εντελώς αποκριάτικη ενδυμασία, όπως απαιτεί η μέρα. Θα ξεκινά λίγο πιο αργά από τα προηγούμενα (μετά τις 22:00) θα έχει προνομιακή τιμή σε επιλεγμένα cocktails με ρούμι Havana Club (5 ευρώ) από αυτή την ώρα και έπειτα, ενώ οι Salsa Sinners υπόσχονται ήδη να αφήσουν εποχή. Δεν έχει σημασία τι τύπος Κουβανού είσαι τελικά. Όλοι οι καλοί χωράνε. Όλοι εκείνο το βράδυ, chicos και chicas, θα μυηθούν στην Κουβανέζικη κουλτούρα.
Γιώτα Παναγιώτου

Share
Published by
Γιώτα Παναγιώτου