Categories: FeaturedΓΕΥΣΗ

Ταξίδι στον κόσμο του καφέ στα νέα FLOCAFE Espresso Room

Τα Flocafé δεν χρειάζονται συστάσεις. Ίσως είναι από τις πιο διάσημες αλυσίδες όλης της Ελλάδας, από τα τραπέζια των οποίων πέρασαν γενιές και γενιές τις ώρες τους πίνοντας καφέ, δοκιμάζοντας κάποια από τα πιάτα και καταλήγοντας σε ποτό. Πρόσφατα παρουσίασαν το καινοτόμο concept FLOCAFE Espresso Room με επίκεντρο το αγαπημένο σας ρόφημα  και πολλές εκπλήξεις. Για να έχει ολοκληρωμένη άποψη, η Popaganda επισκέφθηκε ένα από τα ολοκαίνουρια FLOCAFE Espresso Room, και αναθεώρησε όσα ήξερε.

Το ανανεωμένο και ολοκαίνουριο FLOCAFE Espresso Room μας εισάγει στον κόσμο του καφέ

Τρία διαφορετικά χαρμάνια, φρεσκοαλεσμένα, πλημμυρίζουν το μαγαζί.

Η απλή, minimal ξύλινη διακόσμηση, ο φυσικός φωτισμός σε κάθε γωνία και οι άνετες πολυθρόνες σε καλούν να κάτσεις με τις ώρες και να χαθείς στον κόσμο του καφέ, το άρωμα του οποίου είναι διάχυτο στην ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό το λόγο, στα FLOCAFE Espresso Room υπάρχουν πλέον τρία διαφορετικά χαρμάνια, κατάλληλα για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις. Το Honduras Premium είναι μάλλον εκείνο που πίνεται ευκολότερα όλες τις ώρες τις ημέρας. Έρχεται κατευθείαν από την Ονδούρα και δίνει μία επίγευση bitter σοκολάτας και μελιού, ενώ το African Earth αφήνει μία πιο δυνατή γεύση επειδή αποτελείται από κόκκους Arabica και Robusta. Ίσως την πιο «ισορροπήμενη» γεύση να έχει το America Latina, με μία επίγευση εσπεριδοειδών. Πράγματι, ο καπουτσίνο με το χαρμάνι εξ Ονδούρας όταν καταφθάνει στο τραπέζι σίγουρα δε χρειάζεται λοιπές αλλαγές ή προσθήκες, όπως φερ’ ειπείν ζάχαρη. Ευπρόσδεκτο φυσικά είναι και το συνοδευτικό του, τραγανό μπισκότο με bitter σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού σε πραγματική σκόνη κακάο που με λίγα λόγια συνοψίζεται ως λαχταριστό.

Ένας ζεστός cappuccino…

…μαζί με τα cookies και επιπλέον επικάλυψη σοκολάτας και ζάχαρης είναι η πιο γευστική ιδέα για να ξεκινήσει (ή έστω να συνεχιστεί) σωστά η ημέρα.

Ο καφές έχει γίνει πλέον επιστήμη, γι’ αυτό το λόγο όλοι οι baristi έχουν παρακολουθήσει και συνεχίζουν να παρακολουθούν πολύωρα σεμινάρια από τα σκεύη και τα σχέδια μέχρι τη συντήρηση των μηχανημάτων απ’ όπου προκύπτουν σημαντικές γνώσεις για την καλύτερη ποιότητα, αντιμετωπίζοντας τον καφέ σαν εμπειρία. Η τεχνογνωσία οδηγεί σε εξέλιξη και εκείνη με τη σειρά της σε καλά κρατημένα μυστικά που λύση κιόλας δε θέλουν γιατί θα χαθεί η μαγεία τους. Τι μυστικά όμως μπορεί να υπάρχουν; Η απάντηση είναι απλή και γευστική (τόσο που δύσκολα περιγράφεται): τα ροφήματα και τα κοκτέιλ -αλκοολούχα και μη- με κύριο συστατικό τον καφέ. Απόδειξη αυτού, το μυστικό Flo white signature cappuccino που σερβίρεται είτε ζεστό είτε κρύο. Ακόμη και ζεστό, η γεύση του θυμίζει φρέσκο γλυκό χωρίς την ενοχλητική οξύτητα του καφέ ή αντίστοιχα την υπερβολική γλυκύτητα της ζάχαρης. Όταν έρχεται στο τραπέζι, σχεδόν αυτόματη παραγγελία είναι και ένα από τα υπόλοιπα γλυκά συνοδευτικά, γιατί είπαμε, η όρεξη για γλυκό δεν τελειώνει ποτέ. Έτσι, ένας συνδυασμός κέικ με γεύση cappuccino και κέικ κανέλας είναι μία καλή προσθήκη στην παραγγελία.

Το μυστικό (και πεντανόστιμο) Flo White Signature Cappuccino, ενώ σερβίρεται προσεκτικά, ζεστό στο τραπέζι.

Όλα δένουν γλυκά με ένα κομμάτι σοκολατένιου κέικ.

Και η μάχη κέικ κανέλας- κέικ σοκολάτας δεν είναι σε καμία περίπτωση άνιση.

Στο κεφάλαιο κοκτέιλ η λίστα είναι μεγάλη, γι’ αυτό οι επιλογές πρέπει να γίνονται έξυπνα για να μη χαθεί ούτε μία ευκαιρία. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη, επειδή πήγα πρωί, μπορώ να λογοδοτήσω με περίσσια ευκολία για το coffee cocktail που ακούει στο όνομα Praline mocha (caldo ή freddo), με εσπρέσο, κρέμα και μία κουταλιά πραλίνα που βυθίζεται στο ποτήρι (η σοκολάτα, είπαμε, δεν είναι ποτέ αρκετή). Μoccaccino (με σοκολάτα και σαντιγί), White cinnamon (με κρέμα και κανέλα) ή Maple drop (με κρέμα και σφένδαμο). Εκτός από τον γνωστό irish coffee, στην κατηγορία των αλκοολούχων, υπάρχουν δύο κοκτέιλ που επιστρατεύουν τον espresso, το Ponte Vecchio και το Caramel Gourmand με amaretto και Grand Marnier αντίστοιχα ή το Cafeirinha, παραλλαγή της caipirinha με προσθήκη καφέ.

Εκτός από τα γλυκά συνοδευτικά, τα αλμυρά bites όπως η τραγανή μπρουσκέτα με σαλάμι και ψητό ταλαγάνι, η Pizza tortillas με κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές, μοτσαρέλα, παρμεζάνα και μους από πιπεριά Φλωρίνης συνοδεύουν τα cocktail όλες τις ώρες τις ημέρας για να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την απόλαυση.

Για τον πρώτο καφέ στο σπίτι, τα τρία χαρμάνια πωλούνται φρεσκοαλεσμένα στις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές των FLOCAFE Espresso Room.

Και μπορούν να σερβιριστούν κάπως έτσι.

Το νέο concept FLOCAFE Espresso Room επιβεβαιώνει την ευτυχία της εξέλιξης στην αισθητική, ενώ οι ειδικά διαμορφωμένες γωνιές στα καταστήματα, μπορούν να φέρουν τα τρία αυτά χαρμάνια, φρεσκοαλεσμένα, στα ράφια του σπιτιού μας για τον πρώτο καφέ της ημέρας. Μέχρι στιγμής τα νέα καταστήματα είναι οκτώ στον αριθμό, σε Δέλτα Φαλήρου, Γαλάτσι, Ν. Ερυθραία Αγ. Στέφανο, The Mall Athens, εντός του Νοσοκομείου Υγεία, Ναύπλιο και Θεσσαλονίκη (Εμπορικό Πάρκο Ikea). Επειδή όμως και οι ταξιδιώτες έχουν δικαίωμα στην απόλαυση, τα FLOCAFE Espresso Room βρίσκονται και στα ελληνικά αεροδρόμια (της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Κω) αλλά και στην Εθνική Οδό, στον Σείριο.

Λήδα Αδαμάκη - Τράντου

Share
Published by
Λήδα Αδαμάκη - Τράντου