SPIRITS

Τα πιο ιδιαίτερα κοκτέιλ της άνοιξης έχουν γεύση O/PURIST

Τα ζεστά ανοιξιάτικα βράδια είναι εδώ και η διάθεση για ποτό στα αγαπημένα μας μπαρ με την παρέα μας, ακόμα πιο έντονη. Για after work drinks, πριν ή μετά το θέατρο και τις συναυλίες, με κουβέντα, με χορό, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα, διαφορετικό, εναλλακτικό κοκτέιλ που θα μας εκπλήξει με τα αρώματά του. Αν δεν το έχεις κάνει ακόμα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την ιδιαίτερη γεύση του new era τσίπουρου O/PURIST, το οποίο έχει δημιουργηθεί ειδικά για να το απολαμβάνεις στα μπαρ ως την τέλεια βάση των κοκτέιλ.

Μην ξαφνιαστείς διαβάζοντας τον όρο “new era” δίπλα σε κάτι τόσο κλασικό, παραδοσιακό και συνυφασμένο με την ελληνική γαστρονομία, όπως το τσίπουρο, γιατί ήρθε ώρα να αναθεωρήσεις ό,τι γνώριζες για το ελληνικό ποτό.  Tο O/PURIST είναι η εξέλιξη του τσίπουρου σε καινοτόμο spirit, που οραματίστηκαν και δημιούργησαν 10 διακεκριμένοι Έλληνες bartenders, ένα εκλεκτό απόσταγμα για την εγχώρια αλλά και τη διεθνή bar σκηνή. 

Την Dream Team των εμπνευσμένων bartenders αποτελούν οι: Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Κώστας Ιγνατιάδης, Δημήτρης Κιάκος, Άρης Μακρής, Μάρφη Μπαλή, Γιάννης Πέτρος Πετρής, Θάνος Προυναρούς, Θοδωρής Πύριλλος, Νίκος Ταχμάζης και Χρήστος Χουσέας. Όλοι μαζί δημιούργησαν το πρωτοποριακό αυτό spirit “the evolution of tsipouro” και έβαλαν με μία κίνησή τους την ελληνική σκηνή του mixology στον παγκόσμιο χάρτη. 

Τι είναι αυτό που κάνει το O/PURIST πρωτοπόρο τσίπουρο; Οι καινοτομίες στη διαδικασία της απόσταξης. Tο O/purist γεννιέται σε χάλκινους άμβυκες από μια ξεχωριστή, διττή διαδικασία απόσταξης.Την παραδοσιακή απόσταξη 3 εκλεχτών ποικιλιών σταφυλιού Ugni BlancMαλαγουζιά και Ροδίτη σε χάλκινους άμβυκες ποτοποιιας, ακολουθεί μια δεύτερη απόσταξη σε χάλκινο άμβυκα ποτοποιίας στην οποία προσθέτονται δεκατέσσερα ελληνικά βοτανικά μπαχαρικά και φρούτα. Αποτέλεσμα ένα μοναδικό spirit για το bar, με πολύπλοκο και βοτανικό χαρακτήρα που αναδεικνύεται μέσα σε cocktail, αλλά φυσικά απολαμβάνεται και σκέτο. Στο άρωμα κυριαρχούν αρώματα εσπεριδοειδών, βοτανικών και μπαχαρικών.  Στο στόμα καταλαβαίνουμε ελληνικά μπαχαρικά και νότες σταφυλιού. Ένα ισορροπημένο, απαλό γλυκόπιοτό απόσταγμα. Από την πρώτη γουλιά θα νιώσεις την πολυεπίπεδη γευστική ταυτότητά του και αν είσαι φανατικός λάτρης του τσίπουρου, αναμφίβολα θα εκτιμήσεις την τόσο ιδιαίτερη, περιπετειώδη του αίσθηση. 

Σε όποια γενιά και αν ανήκεις, δοκιμάζοντας το O/PURIST ένα είναι σίγουρο: Θα μάθεις (ξανά) και θα αγαπήσεις το τσίπουρο, ένα ποτό που είναι απόλυτα συνυφασμένο με τις ανθρώπινες σχέσεις, μέσα από αυτό το τόσο εκλεκτό απόσταγμα που ενώνει όλες τις ηλικίες κάτω από την ομπρέλα της μοναδικής γεύσης. 

Αυτό το μοναδικό απόσταγμα που απογειώνει τα κοκτέιλ, διοργάνωσε τον μοναδικό διαγωνισμό cocktail O/PURIST Quest που είχε σαν στόχο τη δημιουργία κλασσικών συνταγών κοκτέιλ στις οποίες αναδεικνύεται ο γευστικός χαρακτήρας ενός ή παραπάνω εκ των 14 βοτανικών και φρούτων που εμπεριέχονται στη συνταγή του O/PURIST.

Χριστόφορος Γερασιμάτος

O μεγάλος νικητής του διαγωνισμού είναι ο Χριστόφορος Γερασιμάτος με το cocktail “Greek & Tonic”, ο οποίος μας είπε: «Το κόνσεπτ πίσω από το κοκτέιλ μου είναι να ακολουθήσω τις αρχές που πρεσβεύει το O/PURIST, δηλαδή ο στόχος μου ήταν να δημιουργήσω ένα κοκτέιλ  με σχεδόν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως ακριβώς κάνει και το O/PURIST στην αποστακτική του διαδικασία.Η έμπνευσή μου προέρχεται από το iconic classic cocktail “Gin & Tonic”, έτσι το δικό μου το έχω ονομάσει “Greek & Tonic”. Αυτό που ξεχωρίζω στο O/PURIST είναι τα φίνα αρώματα και η υπέροχη παλέτα που έχει. Απλά τέλειο»! 

Eνόψη μάλιστα των ημερών του Πάσχα μπορείς να ζητήσεις τις δημιουργίες των mixologists με O/PURIST στα bars, αλλά και να δοκιμάσεις να φτιάξεις τα δικά σου κοκτέιλ στο σπίτι για σένα, την παρέα σου ή ακόμα και τους συνεργάτες σου αφού το new era αυτό τσίπουρο, σου προσφέρει έναν ολόκληρο νέο κόσμο για να εξερευνήσεις.

Έχεις δοκιμάσει το κοκτέιλ O/PURIST Swizzle; Είναι μια από τις πολλές δροσερές προτάσεις σε κοκτέιλ που μπορείς να απολαύσεις τώρα που ο καιρός γίνεται όλο και πιο καλοκαιρινός.

O/PURIST Swizzle:

  • 45ml Ο/PURIST
  • 10ml Λικέρ Μαστίχα
  • 15ml Χυμό Λάιμ
  • 10ml Κονιάκ Βερίκοκο
  • 10ml Σιρόπι ζάχαρης
  • 10ml Χυμό ανανά

Προσθέτουμε όλα τα συστατικά σε ένα ποτήρι, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τριμμένο πάγο.

Και για τους λάτρεις της Paloma προτείνουμε το επανασχεδιασμένο κοκτέιλ με O/PURIST!

O/PURIST Paloma:

  • 60 ml Ο/Purist
  • 120ml Σόδα pink grapefruit

Περνάμε φρέσκο lime στο χείλος ενός ψηλού ποτηριού, πιέζουμε σε ένα πιατάκι με αλάτι, προσθέτουμε το O/PURIST γεμίζουμε με πάγο και συμπληρώνουμε το ποτήρι μας με τη Σόδα pink grapefruit!

Μπορείς να βρεις το O/PURIST σε όλες τις ενημερωμένες κάβες ποτών και σε όλα τα δημοφιλή cocktail bars.
POPAGANDA