Categories: FeaturedΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της Παρασκευής: Breakfast Burrito από το Mama Roux

Αυτή την εβδομάδα μπήκαμε στην κουζίνα του Mama Roux και μάθαμε πως να φτιάχνουμε πικάντικα Burrito. Η Sandra προτείνει την συνταγή για πρωινό, εμείς για όλες τις ώρες.

Breakfast Burrito. 
Yλικά για δύο  άτομα

2 tortillas
2 μικρά καπνιστά λουκάνικα
4 αυγά
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.γ γάλα
1 αβοκάντο
2 φέτες τυρί cheddar
Αλάτι/πιπέρι

 
Yλικά  για την Salsa Fresca.

2 μεγάλες τομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ κρεμμύδι
Χυμός από 1 lime
5 ματσάκια κόλιανδρο
1 καυτερή πιπεριά
Αλάτι /πιπέρι

Κόβουμε τις τομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και την καυτερή πιπεριά σε πολύ μικρά κυβάκια. Προσθέτουμε το χυμό από το lime, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε ένα μικρό τηγάνι, βάζουμε τη μισή ποσότητα από την salsa fresca με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα, κομμένα σε μικρά κομμάτια.

Ανακατεύουμε τα αυγά με αλάτι, πιπέρι και το γάλα σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στο μείγμα, στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με την salsa fresca και τα λουκάνικα.

Ζεσταίνουμε τις tortillas σε μεγάλο τηγάνι για ένα λεπτό. Βάζουμε το μείγμα με τα αυγά στη μέση και προσθέτουμε το avocado και το τυρί cheddar. Τυλίγουμε και βάζουμε το burrito σε τηγάνι, χωρίς λάδι, για να ροδίσει και στις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε με dip γιαουρτιού, καυτερή (Μεξικάνικη sauce), την υπόλοιπη salsa fresca καιnachos chips.

 MAMA ROUX, Αιόλου 48-50, τηλ: 2130048382

Ασπασία Κουλύρα

Share
Published by
Ασπασία Κουλύρα