Categories: ΓΕΥΣΗ

Ψάχνοντας στον Λεμονόκηπο τα κατάλληλα πιάτα για να τα συνδυάσουμε με τη Σαμαρόπετρα του Κυρ-Γιάννη

Το παλιό αρχοντικό στην οδό Αγίας Τριάδος στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει μεταμορφωθεί. Το παραμελημένο συντριβάνι έδωσε τη θέση του σε ένα «χρυσό» τζάκι. Οι κολώνες, οι καρέκλες, τα τραπέζια και οι καθρέφτες ζωγραφίστηκαν στο χέρι.

Στα τζάμια μπήκε βιτρώ. Οι παραδοσιακές πόρτες χειροτεχνήθηκαν με σεβασμό, τα φωτιστικά φτιάχτηκαν από φυσικό γυαλί, ενώ τα πλακάκια και τα σκαλιστά έπιπλα ολοκληρώνουν την αρχοντική ατμόσφαιρα. Και κάπως έτσι γεννήθηκε ο Λεμονόκηπος.

Φτάνοντας, νιώθουμε αμέσως την χαλάρωση και τη θαλπωρή. Στον καταπράσινο κήπο, κάτω από την σκιά των λεμονόδεντρων βρίσκουμε το ιδανικό σκηνικό για τα καλοκαιρινά μας γεύματα.

Χρώματα και αρώματα, μουσικές από κάθε δεκαετία, μυρωδιές από την Κωνσταντινούπολη και σπιτικό φαγητό φτιαγμένο με ολόφρεσκα υλικά μας περιμένουν. Εδώ οι εκλεκτές γεύσεις συναντούν την απλότητα του σπιτικού φαγητού. 

Καλοκαίρι κάτω από τη δροσιστική σκιά των λεμονόδεντρων.

Ένα υπέροχο αρχοντικό του 1920 έχει μεταμορφωθεί σε ένα σπιτικό χώρο με αγαπημένες ελληνικές γεύσεις.

Καθόμαστε. Ένα μωσαϊκό γεύσεων από την Ελλάδα μας υποδέχεται. Πιάτα καθόλου επιτηδευμένα, που παραπέμπουν νοσταλγικά στο μαμαδίστικο φαγητό που μας μεγάλωσε. Το μόνο που μένει για να συμπληρώσει την γευστική πανδαισία είναι ένα καλό κρασί. Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ.

Την απάντηση δίνει το κρασί Σαμαρόπετρα του κτήματος Κυρ-Γιάννη, ένας ιδιαίτερος ξηρός λευκός οίνος του 2018.

Ντολμαδάκια Γιαλατζί με γιαούρτι και λεμόνι και πολίτικοι κολοκυθοκεφτέδες με θρυματισμένο στάρι και μυρώνια σε πικάντικο γιαούρτι.

Τραγανή σαλάτα με φυλλαράκια από πατζάρι και βινεγκρέτ πατζάρι με γιαούρτι και φουντούκια.

Χοιρινό κότσι με δαμάσκηνα κ εσαλώτ μαγειρεμένα σε παλαιωμένο βαλσαμικό ξύδι.

Από τα ορετικά, ξεχωρίζουν τα ντολμαδάκια γιαλατζί με γιαούρτι και λεμόνι και η τραγανή σαλάτα με φυλλαράκια από παντζάρι και βινεγκρέτ παντζάρι με γιαούρτι και φουντούκια, αλλά και οι πολίτικοι κολοκυθοκεφτέδες με θρυματισμένο στάρι και μυρώνια σε πικάντικο γιαούρτι.

Από τα κυρίως, δοκιμάσαμε χοιρινό κότσι με δαμάσκηνα και εσαλώτ μαγειρεμένα σε παλαιωμένο βαλσαμικό ξύδι, αλλά και την τραγανή φωλιά με κρασολεμονάτα φιλετίνια κοτόπουλο μαζί με τα συκωτάκια τους, σιναπόσπορο, θυμάρι, φρέσκα κρεμμυδάκια και ζαράκια κεφαλογραβιέρας Νάξου – ιδανικά ταίρια του κρασιού Σαμαρόπετρα.

Ένα γευστικό κρασί που συνδυάζεται ιδανικά με υνδυάζεται με φρέσκες σαλάτες, πιάτα με πιπεριές, αγκινάρες, αρακά, τοματόσουπα, αχνιστά όστρακα και ωμά ψάρια, πιάτα με βασιλικό και λεμονάτο κοτόπουλο. όστρακα, πουλερικά και σαλάτες.

Η κουζίνα του Λεμονόκηπου λειτουργεί καθημερινά από τις 11:00 έως τη 01:00.

Λεμονόκηπος, Αγίας Τριάδος 11, Νέα Φιλαδέλφεια 143 41. Τηλέφωνο 210 258 8611, Δευτέρα-Κυριακή: 11:00 – 01:00.
Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή