Categories: ΓΕΥΣΗ

Η νέα πιτσαρία της Αθήνας είναι μικρή σε τετραγωνικά αλλά ΤΖΑΪΑΝΤ σε γεύση

Ακόμα κι αν δεν είστε φανατικοί των cult trivia ώστε να γνωρίζετε ότι το -ύψους 80 μέτρων-Atrina Center του Αμαρουσίου «φιλοξενούσε» την πιο γνωστή εικονική εταιρεία της Αθήνας των ‘90s, πιθανολογώ ότι θα έχετε πέσει πάνω σε έναν χιουμοριστικό διάλογο ανάμεσα στον Γιάγκο Δράκο και τη σύζυγο του Βίρνα, σε έναν διάλογο δηλαδή που τα δύο υποκείμενά του επαναλαμβάνουν τουλάχιστον πέντε φόρες την ίδια ατάκα προκειμένου να εμπεδώσουμε το σεναριακό συμβάν, συμβαίνει και στις καλύτερες σαπουνόπερες.  

Στον πλανήτη του ελληνικού ίντερνετ, η Λάμψη, η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης είναι πλέον μια αναφορά που βγάζει γέλιο, σε όσους δεν την παρακολουθούσαν φανατικά τουλάχιστον.

Το «φωσκολικό έπος» αποτελεί (κατά τη γνώμη μου) παρομοίωση-γάντι για οτιδήποτε σε αυτή τη ζωή δεν λέει να τελειώσει ενώ η εικονική εταιρεία που λέγαμε παραπάνω, η πολυεθνική Giant χρησιμοποιείται (από μένα) για την περιγραφή:

α) δουλειάς φίλου ή γνωστού που δεν κατανοώ ακριβώς το αντικείμενό της.

β) κτιρίων με γυάλινη φιμέ όψη και άνω των δέκα ορόφων, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. 

Η επωνυμία ΤΖΑΪΑΝΤ πήρε άλλο νόημα στο Κουκάκι του 2019.

Από εδώ και πέρα όμως, το όνομα της εταιρείας φαίνεται ότι θα πάρει ένα άλλο, πιο νόστιμο νόημα. Αρχικά, η ΤΖΑΪΑΝΤ του Κουκακίου έχει αυτοσαρκαστική διάθεση.

Μπορεί ο χώρος της νέας αφιξης του κέντρου να είναι μικρός αλλά, όλο του το μεγαλείο βρίσκεται στη γεύση. 

Το neon του νέου προορισμού για αναβαθμισμένο street food αποτελείται από ελληνικούς χαρακτήρες ακολουθώντας το ρεύμα που αισθητικοποιεί τα  σημερινά logo επαναφέροντας το ελληνικό αλφάβητο σε αυτά.

Η ρετρό αισθητική στη γωνία της Γεωργίου Ολυμπίου και τον αριθμό 21 της έχει την υπογραφή του Bob Studio με την χαρακτηριστική και fun δημιουργική προσέγγιση. 

Η μαργαρίτα για τους λάτρεις του κλασικού.

Η λουκάνικο- μπρόκολο για τους ψαγμένους.

Σε αντίθεση με την πολυεθνική εταιρεία που έτρεχε η μονίμως αναστατωμένη τηλεοπτική οικογένεια, η ΤΖΑΪΑΝΤ ασχολείται με κάτι συγκεκριμένο και κατανοητό. Προσφέρει πίτσα και μόνο πίτσα.

10 συνταγές συνθέτουν τον κατάλογό της στον οποίο, εκτός από τις κλασικές θα βρείτε και ευφάνταστες προτάσεις για τις οποίες ίσως αναρωτηθείτε πώς και από που προέκυψαν.

Για τους λάτρεις της απλότητας στην πίτσα, υπάρχουν η μαργαρίτα με φρέσκια μοτσαρέλα fior di latte και η απολαυστικά πικάντικη πεπερόνι. Κάποιες από τις άλλες λαχταριστές πίτσες της ΤΖΑΪΑΝΤ είναι εμπνευσμένες από παραδοσιακά φαγητά. Εκείνη με το μοσχάρι και τη μελιτζάνα (με μάγουλα μόσχου, με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και μετσοβόνε) θυμίζει φαγητό κυριακάτικου τραπεζιού ενώ η πατάτα -κολοκύθι- ξινομυζήθρα είναι βασισμένη στο κρητικό μπουρέκι. 

Η πατάτα -κολοκύθι- ξινομυζήθρα, φοβερή και βασισμένη στο κρητικό μπουρέκι.

Και η jamon με τα μανιτάρια λεντινούλα.

Θα βρείτε επίσης μία πίτσα με τέσσερα διαφορετικά είδη φρέσκων μανιταριών, με σάλτσα και λάδι τρούφας, μία με ιταλικό λουκάνικο και μπρόκολο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, την πιο «γκουρμέ» με τέσσερα τυριά και σύκο, την αντζούγια -ελιά, ακόμα μία με ελιά, κρεμμύδι και πιπεριά φλωρίνης σε πέστο με αμύγδαλο αλλά και εκείνη με το τέλειο jamon 24μηνης ωρίμανσης και τα μανιτάρια λεντινούλα.  

Η καινούρια πιτσαρία που φρόντισε να έχει πολλές veggie εναλλακτικές, που βάζει το comfort φαγητό σε χάρτινο κουτί, που χρησιμοποιεί πραγματική, νόστιμη πρώτη ύλη και λίγη κρέμα γάλακτος στη βάση για να δέσουν τα τυριά έχει κι ένα ακόμα ελληνικό στοιχείο, το οποίο όπως φαίνεται θα αποτελέσει και το σήμα κατατεθέν της.

Το ζυμάρι της ΤΖΑΪΑΝΤ ωριμάζει για 48 ώρες, είναι λεπτό και ελαφρώς αφράτο την ίδια στιγμή, κλείνοντας το μάτι στον τρόπο που τρώγαμε πίτσα τόσα χρόνια, πριν εμφανιστούν οι νέες και ωραίες της πόλης που ακολουθούν (κυρίως) τον ναπολιτάνικο δρόμο. 

Η νέα πίτσα της Αθήνας θέλει να είναι περισσότερο ελληνική παρά ιταλική, καταναλώνεται ζεστή και συνοδεύεται με μπύρα από βαρέλι.

Κι όσο για την ρετρό αισθητική της που θα σας τραβήξει την προσοχή, έχει την υπογραφή του Bob Studio.

Μπορείτε να απολαύσετε την άρτι αφιχθείσα πίτσα της Αθήνας σε δύο μεγέθη, στα 25 και στα 35 εκατοστά ενώ οι τιμές της κινούνται από 4 έως 6 ευρώ  και από 7 έως 11 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, θα την απολαύσετε εκεί, μόλις βγει ζεστή, συνοδεύοντάς την με βαρελίσια μπύρα σε μία από τις πιο πολυσύχναστες πιάτσες εξόδου του κέντρου.

Η  ΤΖΑΪΑΝΤ λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 μέχρι τη 1:00, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο κρατάει ζεστό τον φούρνο της για λίγο παραπάνω.  

ΤΖΑΪΑΝΤ, Γεωργάκη Ολυμπίου 21, Κουκάκι.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη