ΥΛΙΚΑ:
250γρ φιλέτο κοτόπουλο
80γρ ρύζι αμπόριο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1κ.σ ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης
50-60γρ παρμεζάνα
ζωμό βοδινού
5-6 αποξηραμένα σύκα
1κ.σ βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι
Φρέσκια ρίγανη
1 σφηνάκι κρασί βισάντο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σ’ ένα τηγάνι βαθύ βάζουμε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 με έξι λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο τηγάνι μας το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί για να έρθει η σειρά του ζωμού βοδινού. Έχουμε ήδη ψιλοκόψει τα σύκα και τα φιστίκια μας και τα προσθέτουμε κι ‘ αυτά στο τηγάνι. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με το πόσο αλμυρό ή πιπεράτο θέλουμε το πιάτο μας. Στη συνέχεια δένουμε την σάλτσα με λίγο βούτυρο και παρμεζάνα προσθέτοντας αν θέλουμε 2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.
Κάππαρη & Kabar Ακάμαντος 28, Θησείο, 2103464285