Ο Ρενάτο Μεκόλι μαγειρεύει εκεί που κάποτε έτρωγε ο Τσόρτσιλ, η Σοφία Λόρεν και ο Τάιρον Πάουερ

  • Το πιο αγαπημένο μου μέρος για φαγητό είναι τα Άργουρα (Αγησιλάου 49 – 51, Τζιτζιφιές, 2177173200).
  • Το καλύτερο σουβλάκι το βρίσκω στον Ζυγό (Παλαμηδίου 62, 2104207575) στον Πειραιά γιατί τα κρέατα είναι ντόπια και δικής τους παραγωγής.
  • Εννοείται ότι το καλύτερο κρέας το τρώω στον Κρητικό ((Αιόλου 49, Κάντζα, 210-6659061). Είναι νόστιμο και σωστά ψημένο.
  • Στον Παπαϊωάννου (Φιλίππου 5, 2104225059) στο Μικρολίμανο βρίσκω τα καλύτερα ψάρια. Πάντα εξαιρετικός, με απίστευτα θαλασσινά.
  • Η καλύτερη ταβέρνα είναι τα Αστέρια (Φραντζή 20, 210 9229303) στον Νέο Κόσμο. Είναι οικογενειακή και ό, τι φτιάχνουν είναι με μεράκι.
  • Για μοντέρνα κουζίνα προτιμώ το Funky Gourmet (Παραμυθίας 13 & Σαλαμίνος, 2105242727, Κεραμεικός). Απλά το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα.
  • Στην έθνικ κουζίνα ξεχωρίζω το Furin Kazan (Απόλλωνος 2, 2103229170) στο Σύνταγμα γιατί είναι από τα καλύτερο και το sushi τους είναι εξαιρετικό.
  • Η καλύτερη πίτσα φτιάχνεται στο Capanna (Πλουτάρχου 38 και Χάρητος 42, 2107241777) στο Κολωνάκι. Στον ξυλόφουρνο με λεπτή ζύμη απλά η καλύτερη.
  • Το must αυτή τη στιγμή για γλυκό στην Αθήνα είναι το Ivoire (Παπανικολή 56-58, Χαλάνδρι, 2106748447).

* Ο Ρενάτο Μεκόλι είναι chef στον Βασίλαινα (Αιτωλικού 72 και Βιτωλίων, Πειραιάς, 2104612457).

Ελένη Κυριακίδου

Share
Published by
Ελένη Κυριακίδου